Victorinox Foldable Paring Knife. Обов'язково з серейтором. Ідеальний похідний кухонний.
Порадьте кухонний ніж
- FRAG
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2236
- Зарегистрирован: 26 фев 2011, 12:34
- Откуда: Kherson
- Благодарил (а): 1382 раза
- Поблагодарили: 658 раз
Порадьте кухонний ніж
-
- Начинающий найфоман
- Сообщения: 116
- Зарегистрирован: 03 сен 2015, 15:39
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 13 раз
- Поблагодарили: 6 раз
Порадьте кухонний ніж
Предложили неновые кухонники в неплохом состоянии. Марки сталей неизвестны, но заточка позволяет легко нарезать полоски бумаги по 1-2 мм.
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.
На форуме с весны 2008 года, в 2014-м лифтёр убил родной аккаунт.
-
- Начинающий найфоман
- Сообщения: 116
- Зарегистрирован: 03 сен 2015, 15:39
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 13 раз
- Поблагодарили: 6 раз
Порадьте кухонний ніж
Еще
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.
На форуме с весны 2008 года, в 2014-м лифтёр убил родной аккаунт.
-
- Найфоман
- Сообщения: 1800
- Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
- Откуда: Харків
- Благодарил (а): 1641 раз
- Поблагодарили: 1026 раз
Порадьте кухонний ніж
dream345, бумагу можно чем угодно нарезать.
На первом фото более-менее 3-й на что-то похож и 4-й требует переделки. Первым только овощи чистить.
На 2 фото первый типа яп испорчен чьими-то кривыми руками, остальное так себе, из раздела "все по 10 гривен".
На первом фото более-менее 3-й на что-то похож и 4-й требует переделки. Первым только овощи чистить.
На 2 фото первый типа яп испорчен чьими-то кривыми руками, остальное так себе, из раздела "все по 10 гривен".
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6712
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2495 раз
- Поблагодарили: 4807 раз
Порадьте кухонний ніж
погоджусь: все шляпа. Таке можна лише дарувати. Але й як дарувати... Практично все - заюзане.
Отих двох японців жалко... познущались над ними трохи. А інше - навіть не жалко.
Отих двох японців жалко... познущались над ними трохи. А інше - навіть не жалко.
-
- Найфоман
- Сообщения: 1837
- Зарегистрирован: 20 июн 2013, 12:04
- Откуда: Харків, Україна
- Благодарил (а): 132 раза
- Поблагодарили: 127 раз
Порадьте кухонний ніж
На що тільки люди не дивляться аби білу трамонтіну не купувати
Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10617
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1573 раза
- Поблагодарили: 988 раз
Порадьте кухонний ніж
Бачу,чешські Tescoma у нас непопулярні.Як на мене, не гірші Tramontina.Маю такий та ще один для сиру


У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
-
- Найфоман
- Сообщения: 1837
- Зарегистрирован: 20 июн 2013, 12:04
- Откуда: Харків, Україна
- Благодарил (а): 132 раза
- Поблагодарили: 127 раз
Порадьте кухонний ніж
Треба в магазині обирати бо слюсарка гуляє й на шефі я сусіду ручку розбив вронивши на кахля
Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
Дивився на них, але зведення неприємно здивувало, навіть у невеликих - міцне. Можливо від партії залежить.
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6712
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2495 раз
- Поблагодарили: 4807 раз
Порадьте кухонний ніж
а ще сталь у Tescoma десь на 52-53 хрс... (суб'єктивно)
по утриманню РК на голову нижче тої ж білої Трамонтіни.
по утриманню РК на голову нижче тої ж білої Трамонтіни.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10617
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1573 раза
- Поблагодарили: 988 раз
Порадьте кухонний ніж
Попалась темка про тескому на ворожому форумі.Більшість думок,що все таки трамонтіна краще.Можливо так.Просто я ріжу на кухні не так що би часто і постійно, і не одним ножом.Можливо в мене хибний висновок що тескома на рівні з тамонтіною
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6712
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2495 раз
- Поблагодарили: 4807 раз
Порадьте кухонний ніж
в мене було пару невеличких Теском (через вдалий форм-фактор та вартість).
Але сталь не сподобалась... сідає досить швидко. Точиться важко. Вона ну дуже в'язка та пластична,
як на мене. Біла Трамонтіна має кращу термічку, але не на дуже.
Не пробував Трамонтіну Сенчурі, має бути краща за білу (профешнл).
Якось перейшов на Марко Черветті (була така акція в Сільпо).
У Марко Черветті сталь (суб'єктивно) краща ніж за білу Трамонтіну і зведення десь в 0.4.
Що краще трамонтіни та тим більш Тескоми.
(ще треба пам'ятати, що м'яка сталь потребує частішої заточки/правки, що більш швидко призведе до товстого зведення).
Декілька років перейшов на ламінатних та вуглецевих японців. Назад не хочеться....
Але сталь не сподобалась... сідає досить швидко. Точиться важко. Вона ну дуже в'язка та пластична,
як на мене. Біла Трамонтіна має кращу термічку, але не на дуже.
Не пробував Трамонтіну Сенчурі, має бути краща за білу (профешнл).
Якось перейшов на Марко Черветті (була така акція в Сільпо).
У Марко Черветті сталь (суб'єктивно) краща ніж за білу Трамонтіну і зведення десь в 0.4.
Що краще трамонтіни та тим більш Тескоми.
(ще треба пам'ятати, що м'яка сталь потребує частішої заточки/правки, що більш швидко призведе до товстого зведення).
Декілька років перейшов на ламінатних та вуглецевих японців. Назад не хочеться....

- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
Якщо і краща, то не набагато. Судячи с замірів - в межах +-2 одиниці 55-57.
І в мене були обидві серії - разумна м'якість
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 4268
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 7191 раз
- Поблагодарили: 2240 раз
-
- Найфоман
- Сообщения: 643
- Зарегистрирован: 04 янв 2011, 21:15
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 13 раз
- Поблагодарили: 34 раза
Порадьте кухонний ніж
колись переробляв руків"я на тескомі azza, це вроді їх елітна серія, і пожила вона більше тижня в мене на кухні, мені сподобалась і сталь непогана.
За трамонтіну, є в мене серія мастер і серія преміум, обидві білі з пластиком на руків"ї, пишуть сталюка в них різна, я особливої різниці не побачив, може із-за того, що в них задачі на кухні різні, але в преміумі руків"я зручніше.
За трамонтіну, є в мене серія мастер і серія преміум, обидві білі з пластиком на руків"ї, пишуть сталюка в них різна, я особливої різниці не побачив, може із-за того, що в них задачі на кухні різні, але в преміумі руків"я зручніше.
-
- Найфоман
- Сообщения: 613
- Зарегистрирован: 02 авг 2014, 12:57
- Откуда: Днепропетровск
- Благодарил (а): 983 раза
- Поблагодарили: 282 раза
Порадьте кухонний ніж
Вже більше 10 років користуюсь маленьким ножичком для чистки овочів та фруктів, лезо - робоча частина 40 мм, спуски - конвекс.
Використання - тільки щоденне чищення лушпиння з картоплі, моркви та інших овочів та фруктів.
Руків'я - пластик, типу бакеліт/гетінакс, монтаж всадний.
Фірма-виробник Arcos, нержавійка Inox, вироблено в Albacete, Spain. В Іспанії.
Два рази на рік заточування мікропідводу на руках на водниках 6000 та 10000. Все.
Задоволений повністю.
Використання - тільки щоденне чищення лушпиння з картоплі, моркви та інших овочів та фруктів.
Руків'я - пластик, типу бакеліт/гетінакс, монтаж всадний.
Фірма-виробник Arcos, нержавійка Inox, вироблено в Albacete, Spain. В Іспанії.
Два рази на рік заточування мікропідводу на руках на водниках 6000 та 10000. Все.
Задоволений повністю.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
Аркос досить відома фірма.
Але слід розуміти, що вся європейська кухня - це 55-57 звичайно. Буває і меньше.
Тобто - нідґж живе на мусаті. Я останнім часом юзаю наладонну вашиту для підтримки гостроти.
Мабуть, тільки Хенкельс відрізняється, але там вже японськи мотиви.
Але слід розуміти, що вся європейська кухня - це 55-57 звичайно. Буває і меньше.
Тобто - нідґж живе на мусаті. Я останнім часом юзаю наладонну вашиту для підтримки гостроти.
Мабуть, тільки Хенкельс відрізняється, але там вже японськи мотиви.
-
- Найфоман
- Сообщения: 1800
- Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
- Откуда: Харків
- Благодарил (а): 1641 раз
- Поблагодарили: 1026 раз
Порадьте кухонний ніж
В мене кухня така: для чищення овочів невеличких пара, один з китайського гарного ламінату з центральним шаром десь 60-61, довжина 75 мм, другий - фіночка з 20СV на 100 мм. Середні петті з М390 14-15 см, довгі шефи 17-22 см з М390, 61-62 роквели, зведення як треба (0,2 чи трохи менше)ю По кістках є великий ніж з N690 на 60 роквелів із відносно товстим зведенням (десь 0,45-0,5 мм) і тяпка з того ж самого, зведення не пам'ятаю.
Купити фірмове не можу, бо воно або не відповідає моїм смакам за твердістю та зведенням, або коштує як крило від боїнга
То ж сам, все сам...
Купити фірмове не можу, бо воно або не відповідає моїм смакам за твердістю та зведенням, або коштує як крило від боїнга

То ж сам, все сам...

- Nerv
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 9728
- Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 3747 раз
- Поблагодарили: 1807 раз
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8966
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 3084 раза
- Поблагодарили: 1568 раз
Порадьте кухонний ніж
Результати першого самостійного завдання учнів слюсарів 

Мова, це також наша зброя
- Nerv
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 9728
- Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 3747 раз
- Поблагодарили: 1807 раз
Порадьте кухонний ніж
Кузьмич, ти не правий. він же ними не хизується і не продає, а виклав тут на моє прохання
Carpe diem
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
Якщо ТМО і геометрія/зведення на рівні - нема за що розмовляти. Більшість кухоних ножів не є естетичними топами
