Мій ніж та сало.
- Олександр
- Начинающий найфоман
- Сообщения: 189
- Зарегистрирован: 01 апр 2012, 19:05
- Откуда: Ковель
- Благодарил (а): 118 раз
- Поблагодарили: 126 раз
Мій ніж та сало.
norther, та шо ж ви так на ніч, пішов до холодильника.
Перекуйте свої лемеші на мечі , а ваші серпи на списи
Хай навіть безсилий говорить : Я лицар !
( Біблія , Йоіла , 4:10 )
Хай навіть безсилий говорить : Я лицар !
( Біблія , Йоіла , 4:10 )
- Алексей Поруцкий
- МАСТЕР
- Сообщения: 1110
- Зарегистрирован: 18 дек 2011, 21:54
- Откуда: Кривой Рог
- Благодарил (а): 205 раз
- Поблагодарили: 171 раз
- Контактная информация:
Мій ніж та сало.
Цю стрічку треба гортати після гарного вживання їжі, особливо з сальцем, а може й не тільки з ним... На голодний шлунок сюди краще не заходити.
"Железо заостряется железом,так же один человек заостряет другого" Притчи 27:17
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8246
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2227 раз
- Поблагодарили: 1135 раз
Мій ніж та сало.
Трохи флудону, але біля теми - вже не перший раз роблю підчеревину, яку витримую в соляному розчині 21 день, нікого не агітую, але підчеревина виходть дуже м'яка, з недоліків довге очікування та необхідність три рази змінити розчин, але щось в цьому є... Хтось солить три-п'ять днів, це швидко/зручно і кожний обирає свій варіант. Мень щось останім часом заходить саме цей спосіб, незважаючи на довге очікування та легкий пересол м'ясного прошарка...
Мова, це також наша зброя
- seaman
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2900
- Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 731 раз
- Поблагодарили: 1309 раз
- Контактная информация:
Мій ніж та сало.
камраде, то вже розпиши процес, в гуглі не забанили, але з перших вуст ..))))
...У світі хижаків, завжди винна жертва...
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8246
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2227 раз
- Поблагодарили: 1135 раз
Мій ніж та сало.
seaman,
Я робив по цьому рецепту https://www.youtube.com/watch?v=NQw92BtgnZQ
Точніше взявши його за базу. Так не вваажаю за потрібне охолоджувати розсол. Крайній раз купив 600 гр подчеревини, але брав літр води, бо так простіше було закалапуцати розсол.
Одразу попереджаю якщо м'ясних прошарків багато вони візьмуть більше солі ніж саме сало, тож може вийти солонувато, але мені так норм, зручно їсти бо не треба солити томат Якщо звикли вживати солі по мінімуму, і багато м'ясних прошарків, зменьшіть кількість. Я роблю 2 та 3 розсоли з розрахунку 120 гр/1 л. Це не випечка, то ж експеременуйте і підганяйте під себе...
Смачного
Додано піздніше!!!
За результатом крайнього посолу 28.09 - цього разу було кіло підчеревини солив в 1 літрі/120 гр солі. Поясню в ригінальному рецепті для цього треба було б взяти 2 л. розсолу, але трилітрова банка займає пів холодильника, тож вирішив взяти вузьку дволітрову банку.
На смак вийшло відмінно - по солі в акурат Стосовно кількості солі з точки зору гостів/норм посолу що б не завдати шкоди - нічого не скажу, бо незнаю, сподіваюсь що все добре просолилося...
Я робив по цьому рецепту https://www.youtube.com/watch?v=NQw92BtgnZQ
Точніше взявши його за базу. Так не вваажаю за потрібне охолоджувати розсол. Крайній раз купив 600 гр подчеревини, але брав літр води, бо так простіше було закалапуцати розсол.
Одразу попереджаю якщо м'ясних прошарків багато вони візьмуть більше солі ніж саме сало, тож може вийти солонувато, але мені так норм, зручно їсти бо не треба солити томат Якщо звикли вживати солі по мінімуму, і багато м'ясних прошарків, зменьшіть кількість. Я роблю 2 та 3 розсоли з розрахунку 120 гр/1 л. Це не випечка, то ж експеременуйте і підганяйте під себе...
Смачного
Додано піздніше!!!
За результатом крайнього посолу 28.09 - цього разу було кіло підчеревини солив в 1 літрі/120 гр солі. Поясню в ригінальному рецепті для цього треба було б взяти 2 л. розсолу, але трилітрова банка займає пів холодильника, тож вирішив взяти вузьку дволітрову банку.
На смак вийшло відмінно - по солі в акурат Стосовно кількості солі з точки зору гостів/норм посолу що б не завдати шкоди - нічого не скажу, бо незнаю, сподіваюсь що все добре просолилося...
Последний раз редактировалось Кузьмич 28 сен 2023, 13:30, всего редактировалось 1 раз.
Мова, це також наша зброя
- corsar_s
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 16985
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
- Откуда: Харків
- Благодарил (а): 1889 раз
- Поблагодарили: 527 раз
Мій ніж та сало.
. Все хочу спитати, а чому ви сало так товстою ріжете?
На передостанній, так взагалі с хлібом в одну товщину.
На передостанній, так взагалі с хлібом в одну товщину.
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8246
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2227 раз
- Поблагодарили: 1135 раз
Мій ніж та сало.
Тут все просто - після розсолу сало дуже м'яке, я його тримаю в холодильнику, щоб потроху підсихало... Воно доволі рихле, тож я навіть пчака доставав що б різати тонко... Одна справа з морозилки, а інша справа таке м'яке... І товсто не є погано - воно таке, як колись казала покійна мати - "їж губами"
Мова, це також наша зброя
- corsar_s
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 16985
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
- Откуда: Харків
- Благодарил (а): 1889 раз
- Поблагодарили: 527 раз
Мій ніж та сало.
Кузьмич, мова не про твоє фото, але нехай...
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
- Kos70
- Гуру по ліхтарям
- Сообщения: 7507
- Зарегистрирован: 30 сен 2010, 21:08
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 534 раза
- Поблагодарили: 978 раз
Мій ніж та сало.
Тю! А як ще?!
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
- RPD_macro
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4917
- Зарегистрирован: 25 май 2020, 09:36
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2366 раз
- Поблагодарили: 6237 раз
Мій ніж та сало.
Трохи оффтопа, или почему нельзя порезать сало на площади
Последний раз редактировалось RPD_macro 05 сен 2023, 19:31, всего редактировалось 1 раз.
S110V ZDP-189
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8246
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2227 раз
- Поблагодарили: 1135 раз
- RPD_macro
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4917
- Зарегистрирован: 25 май 2020, 09:36
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2366 раз
- Поблагодарили: 6237 раз
Мій ніж та сало.
Кузьмич, просто один каже так різати, інший так, вся товпа по різному каже
S110V ZDP-189
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8246
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2227 раз
- Поблагодарили: 1135 раз
Мій ніж та сало.
RPD_macro,
Для мене нема ділеми, але дехто так робить... Кожний обирає сам...
Для мене нема ділеми, але дехто так робить... Кожний обирає сам...
Мова, це також наша зброя
- GeorgCH
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 13580
- Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 5824 раза
- Поблагодарили: 9711 раз
Мій ніж та сало.
сало вже буде не те, якщо гурман, то буде смердіти рибою
по п'яні можна різати все, якщо не нюхати,але я гидую
Life is a series of choices.
- RPD_macro
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4917
- Зарегистрирован: 25 май 2020, 09:36
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2366 раз
- Поблагодарили: 6237 раз
Мій ніж та сало.
Если помыть ножик то не буде смердіти.
Просто тут небезпечно виклалати фото вже порізаного сала, хтось завжди скаже що не так порізано
Просто тут небезпечно виклалати фото вже порізаного сала, хтось завжди скаже що не так порізано
Последний раз редактировалось RPD_macro 05 сен 2023, 19:57, всего редактировалось 1 раз.
S110V ZDP-189
- no2
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2851
- Зарегистрирован: 18 дек 2010, 00:55
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 2278 раз
- Поблагодарили: 559 раз
Мій ніж та сало.
Хоть это и не скумбрия, но как там говорится «всё к чему прикоснётся скумбрия, становится скумбрией»
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8246
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2227 раз
- Поблагодарили: 1135 раз
Мій ніж та сало.
Неможу не похвалитися новим салорізом Вуглицеве залізко заточена на кут 40 ріже як світловий меч Навіть страшно уявити що роблять залізка з топових сталюк у виконанні Влада-Ч
ЗІ: Салоріз це не тип ножа, в мене це ніж призначений на виконання почесної служби нарізання САЛА це може бути разове завдання чи постійне, як частіше буває, поки не знайдеться новий більш вдалий салоріз... Для інф. фікс Opinel, змінив грибного ножа який дуже довго годував мене нарізаним салом Сьогодні на знак пошани заточив, підготовивши до грибного сезону...
Ось це він
ЗІ: Салоріз це не тип ножа, в мене це ніж призначений на виконання почесної служби нарізання САЛА це може бути разове завдання чи постійне, як частіше буває, поки не знайдеться новий більш вдалий салоріз... Для інф. фікс Opinel, змінив грибного ножа який дуже довго годував мене нарізаним салом Сьогодні на знак пошани заточив, підготовивши до грибного сезону...
Ось це він
Последний раз редактировалось Кузьмич 26 сен 2023, 18:59, всего редактировалось 2 раза.
Мова, це також наша зброя
- Kos70
- Гуру по ліхтарям
- Сообщения: 7507
- Зарегистрирован: 30 сен 2010, 21:08
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 534 раза
- Поблагодарили: 978 раз
Мій ніж та сало.
Мля, сюди голодним низя заходиити...
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8246
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2227 раз
- Поблагодарили: 1135 раз
Мій ніж та сало.
А знаєте що в маленькій баночці? Це ароматизована сіль для сала... Колись мене пригостив такою комрад Den777 - це звичана сіль з додаванням червоного гострого перцю та пажитнику, приправи яка надзвичайно пасує саме до сала Всім раджу зробити баночку солі з ароматичними добавками до сала... В оригінальному рецепті це було 5-10 частин перцю, 5-10 частин пажитнику і 90-80 частин морської солі. Кожен може зробити на саме свій смак з чорним перцем, паприкою тощо... ІМХО в солі для сала немає рецепта - кожен робить під себе... мало аромату - додав спецій... занадто ароматна - додав солі...
Смачного
Смачного
Мова, це також наша зброя