Мій ніж та сало.

Всі питання щодо ножів, їх експлуатації та обслуговування
Ответить
Аватара пользователя
Олександр
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 189
Зарегистрирован: 01 апр 2012, 19:05
Откуда: Ковель
Благодарил (а): 118 раз
Поблагодарили: 126 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Олександр »

norther, та шо ж ви так на ніч, пішов до холодильника.
Перекуйте свої лемеші на мечі , а ваші серпи на списи
Хай навіть безсилий говорить : Я лицар !
( Біблія , Йоіла , 4:10 )
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6400
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2139 раз
Поблагодарили: 4107 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение norther »

Тиха і спокійна українська ніч….
Аватара пользователя
Алексей Поруцкий
МАСТЕР
МАСТЕР
Сообщения: 1110
Зарегистрирован: 18 дек 2011, 21:54
Откуда: Кривой Рог
Благодарил (а): 205 раз
Поблагодарили: 171 раз
Контактная информация:

Мій ніж та сало.

Сообщение Алексей Поруцкий »

Цю стрічку треба гортати після гарного вживання їжі, особливо з сальцем, а може й не тільки з ним... На голодний шлунок сюди краще не заходити.
"Железо заостряется железом,так же один человек заостряет другого" Притчи 27:17
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8246
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2227 раз
Поблагодарили: 1135 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

Изображение
Трохи флудону, але біля теми - вже не перший раз роблю підчеревину, яку витримую в соляному розчині 21 день, нікого не агітую, але підчеревина виходть дуже м'яка, з недоліків довге очікування та необхідність три рази змінити розчин, але щось в цьому є... Хтось солить три-п'ять днів, це швидко/зручно і кожний обирає свій варіант. Мень щось останім часом заходить саме цей спосіб, незважаючи на довге очікування та легкий пересол м'ясного прошарка...
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
seaman
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2900
Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
Откуда: Київ
Благодарил (а): 731 раз
Поблагодарили: 1309 раз
Контактная информация:

Мій ніж та сало.

Сообщение seaman »

Кузьмич писал(а): 28 авг 2023, 18:36 вже не перший раз роблю підчеревину, яку витримую в соляному розчині 21 день,
камраде, то вже розпиши процес, в гуглі не забанили, але з перших вуст ..))))
...У світі хижаків, завжди винна жертва...
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8246
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2227 раз
Поблагодарили: 1135 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

seaman,
Я робив по цьому рецепту https://www.youtube.com/watch?v=NQw92BtgnZQ
Точніше взявши його за базу. Так не вваажаю за потрібне охолоджувати розсол. Крайній раз купив 600 гр подчеревини, але брав літр води, бо так простіше було закалапуцати розсол.
Одразу попереджаю якщо м'ясних прошарків багато вони візьмуть більше солі ніж саме сало, тож може вийти солонувато, але мені так норм, зручно їсти бо не треба солити томат :-D Якщо звикли вживати солі по мінімуму, і багато м'ясних прошарків, зменьшіть кількість. Я роблю 2 та 3 розсоли з розрахунку 120 гр/1 л. Це не випечка, то ж експеременуйте і підганяйте під себе...
Смачного :)(:?

Додано піздніше!!!
За результатом крайнього посолу 28.09 - цього разу було кіло підчеревини солив в 1 літрі/120 гр солі. Поясню в ригінальному рецепті для цього треба було б взяти 2 л. розсолу, але трилітрова банка займає пів холодильника, тож вирішив взяти вузьку дволітрову банку.
На смак вийшло відмінно - по солі в акурат rt24 Стосовно кількості солі з точки зору гостів/норм посолу що б не завдати шкоди - нічого не скажу, бо незнаю, сподіваюсь що все добре просолилося...
Последний раз редактировалось Кузьмич 28 сен 2023, 13:30, всего редактировалось 1 раз.
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 16985
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1889 раз
Поблагодарили: 527 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение corsar_s »

. Все хочу спитати, а чому ви сало так товстою ріжете?
На передостанній, так взагалі с хлібом в одну товщину.
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8246
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2227 раз
Поблагодарили: 1135 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

corsar_s писал(а): 29 авг 2023, 18:15 Все хочу спитати, а чому ви сало так товстою ріжете?
Тут все просто - після розсолу сало дуже м'яке, я його тримаю в холодильнику, щоб потроху підсихало... Воно доволі рихле, тож я навіть пчака доставав що б різати тонко... Одна справа з морозилки, а інша справа таке м'яке... І товсто не є погано - воно таке, як колись казала покійна мати - "їж губами"
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 16985
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1889 раз
Поблагодарили: 527 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение corsar_s »

::hi:::
Кузьмич, мова не про твоє фото, але нехай...
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Аватара пользователя
Kos70
Гуру по ліхтарям
Сообщения: 7507
Зарегистрирован: 30 сен 2010, 21:08
Откуда: Киев
Благодарил (а): 534 раза
Поблагодарили: 978 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Kos70 »

corsar_s писал(а): 29 авг 2023, 18:15 а чому ви сало так товстою ріжете?
На передостанній, так взагалі с хлібом в одну товщину.
Тю! А як ще?! :-D
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 16985
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1889 раз
Поблагодарили: 527 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение corsar_s »

Изображение
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Аватара пользователя
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4917
Зарегистрирован: 25 май 2020, 09:36
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2366 раз
Поблагодарили: 6237 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение RPD_macro »

Трохи оффтопа, или почему нельзя порезать сало на площади
Изображение
Последний раз редактировалось RPD_macro 05 сен 2023, 19:31, всего редактировалось 1 раз.
S110V :sad: ZDP-189
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8246
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2227 раз
Поблагодарили: 1135 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

RPD_macro писал(а): 05 сен 2023, 19:26 Трохи оффтопа, или почему нельзя порезать сало на площади
Ну звісно, після риби не можна різати сало ()(!
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4917
Зарегистрирован: 25 май 2020, 09:36
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2366 раз
Поблагодарили: 6237 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение RPD_macro »

Кузьмич, просто один каже так різати, інший так, вся товпа по різному каже
S110V :sad: ZDP-189
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8246
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2227 раз
Поблагодарили: 1135 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

RPD_macro,
Для мене нема ділеми, але дехто так робить... Кожний обирає сам...
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 13580
Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
Откуда: Киев
Благодарил (а): 5824 раза
Поблагодарили: 9711 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение GeorgCH »

RPD_macro писал(а): 05 сен 2023, 19:26 почему нельзя порезать сало на площади
сало вже буде не те, якщо гурман, то буде смердіти рибою :)
по п'яні можна різати все, якщо не нюхати,але я гидую :-D
Life is a series of choices.
Аватара пользователя
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4917
Зарегистрирован: 25 май 2020, 09:36
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2366 раз
Поблагодарили: 6237 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение RPD_macro »

Если помыть ножик то не буде смердіти.
Просто тут небезпечно виклалати фото вже порізаного сала, хтось завжди скаже що не так порізано :smile:
Последний раз редактировалось RPD_macro 05 сен 2023, 19:57, всего редактировалось 1 раз.
S110V :sad: ZDP-189
Аватара пользователя
no2
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2851
Зарегистрирован: 18 дек 2010, 00:55
Откуда: Киев
Благодарил (а): 2278 раз
Поблагодарили: 559 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение no2 »

Хоть это и не скумбрия, но как там говорится «всё к чему прикоснётся скумбрия, становится скумбрией» :smile:
Аватара пользователя
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 13580
Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
Откуда: Киев
Благодарил (а): 5824 раза
Поблагодарили: 9711 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение GeorgCH »

no2, :smile:
Life is a series of choices.
Аватара пользователя
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 13580
Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
Откуда: Киев
Благодарил (а): 5824 раза
Поблагодарили: 9711 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение GeorgCH »

:D
Изображение
Life is a series of choices.
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8246
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2227 раз
Поблагодарили: 1135 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

Неможу не похвалитися новим салорізом :grin: Вуглицеве залізко заточена на кут 40 ріже як світловий меч :-D Навіть страшно уявити що роблять залізка з топових сталюк у виконанні Влада-Ч :shock:
Изображение
ЗІ: Салоріз це не тип ножа, в мене це ніж призначений на виконання почесної служби нарізання САЛА :-D це може бути разове завдання чи постійне, як частіше буває, поки не знайдеться новий більш вдалий салоріз... :-D Для інф. фікс Opinel, змінив грибного ножа який дуже довго годував мене нарізаним салом :grin: Сьогодні на знак пошани заточив, підготовивши до грибного сезону...
Ось це він
Изображение
Последний раз редактировалось Кузьмич 26 сен 2023, 18:59, всего редактировалось 2 раза.
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
Kos70
Гуру по ліхтарям
Сообщения: 7507
Зарегистрирован: 30 сен 2010, 21:08
Откуда: Киев
Благодарил (а): 534 раза
Поблагодарили: 978 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Kos70 »

Мля, сюди голодним низя заходиити... ::dash2::
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8246
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2227 раз
Поблагодарили: 1135 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

А знаєте що в маленькій баночці? Це ароматизована сіль для сала... Колись мене пригостив такою комрад Den777 - це звичана сіль з додаванням червоного гострого перцю та пажитнику, приправи яка надзвичайно пасує саме до сала :grin: Всім раджу зробити баночку солі з ароматичними добавками до сала... В оригінальному рецепті це було 5-10 частин перцю, 5-10 частин пажитнику і 90-80 частин морської солі. Кожен може зробити на саме свій смак з чорним перцем, паприкою тощо... ІМХО в солі для сала немає рецепта - кожен робить під себе... мало аромату - додав спецій... занадто ароматна - додав солі...
Смачного :)(:?
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
mikojan
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 226
Зарегистрирован: 09 май 2010, 16:49
Откуда: Харьков
Благодарил (а): 31 раз
Поблагодарили: 51 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение mikojan »

Изображение
Move, shoot, communicate
Аватара пользователя
RIKO
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2506
Зарегистрирован: 25 дек 2009, 01:11
Откуда: м.Обухов
Благодарил (а): 1438 раз
Поблагодарили: 497 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение RIKO »

UA----УКРАIНЦI АФIГЕННI
Ответить

Вернуться в «Про ніж»