Пас

Переточить под угол 36-38 градусов суммарный, то есть 18-19 на сторону, то есть сточить все то безобразие что оставили вам китайцы.vlodko_lviv писал(а):Вчора прийшов ніж від китайців: Harley outdoor, типу Benchmade ACFK. Заточка була ніяка: щось папір трохи різав, але хотілося кращого. Тож витягнув Казак-М і вирішив переточити, заводську заточку не міняти. Взяв маркер, помітив крайку, підібрав кут, пройшовся 800 каменем з запорізького набору. Перевертаю на другу сторону. А тут мене чекала несподіванка: на одній сторони підвод 16,8 градуса, а на другій 23!!! При цьому ширина крайки практично одинакова. Отак і мордувався, виставив 16.8, пройшовся двома каменями, перевернув, виставив 23 і знову двома каменями (маю на увазі на одній стороні 800 і 1200, потім на другій 1200 і шліфпапір Р1500 і т.д. аж до шліфпаперу Р5000). В результаті волосинку чіпляє і стружить, але ці кути! Так як я новачок, то може хтось з заточних майстрів підкаже що ще в таких випадках можна зробити.
Выставляем 19 градусов, например, (можно и 19.5, как вам больше нравится) и точим. Подводы прийдется протачивать разное время чтобы ширина осталась одинаковой, то есть по одной стороне нужно будет сделать больше проходов чем по другой. Я на своих ножах на это забивал, на рез то не влияет никак разная ширина подводов..vlodko_lviv писал(а):Odissey
Тобто, (23 + 16,5)/2=19,5 або 39 сумарно? А підводи не будуть дуже відрізнятися?
А чому спуски не однакові??? Можна фото?vlodko_lviv писал(а):Exibiche
Я зрозумів. Але щось не можу в голові уявити: якщо спуски в ножа неоднакові (а вони неоднакові), то тоді ширина підводів буде відрізнятися?