Порадьте кухонний ніж
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4892
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 960 раз
- Поблагодарили: 1587 раз
Порадьте кухонний ніж
Elpasohot, пусть Сенчури берет. Ножи отличаются заметно, Сенчури уже не стыдный уровень совсем.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10565
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1529 раз
- Поблагодарили: 974 раза
Порадьте кухонний ніж
А підкажіть,мені здається що це якийсь фейковий японець.Там він ще інші продає.
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kuho ... QCxQn.html
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kuho ... QCxQn.html
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- Nerv
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 9661
- Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 3666 раз
- Поблагодарили: 1751 раз
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10565
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1529 раз
- Поблагодарили: 974 раза
Порадьте кухонний ніж
Точно,країна виробник Китай))
https://rozetka.com.ua/ua/363685413/p36 ... teristics/
https://rozetka.com.ua/ua/363685413/p36 ... teristics/
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4892
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 960 раз
- Поблагодарили: 1587 раз
Порадьте кухонний ніж
Там угол заточки градусов 60 и сведение ломовое. Так что точно не поломается - даже если кетай 

- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10565
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1529 раз
- Поблагодарили: 974 раза
Порадьте кухонний ніж
Вже куплений цей

Подивився кілька відосів про ці тесачки,класна універсальна штука.І м'ясо з кістками,і замість ножа можна,шинкувати,нарізати і гілки порубати.Раніше на них не звертав уваги.Приїде,подивлюсь.Якщо сподобається,то і собі такий замовлю,або сенчурі.


Подивився кілька відосів про ці тесачки,класна універсальна штука.І м'ясо з кістками,і замість ножа можна,шинкувати,нарізати і гілки порубати.Раніше на них не звертав уваги.Приїде,подивлюсь.Якщо сподобається,то і собі такий замовлю,або сенчурі.
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
-
- Найфоман
- Сообщения: 785
- Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 2900 раз
- Поблагодарили: 319 раз
Порадьте кухонний ніж
Маючи лише один не вийде використовувати і для рубки і для шинкування. Треба два: для рубки нагострити як сокиру на 60-70% а для шинкування на 40% і ще б в ідеалі регрінд зробити або пошукати з відносно малим зведенням.
Я використовую лише як маленьку сокиру для кроликів і птиці.
Я використовую лише як маленьку сокиру для кроликів і птиці.
-
- Найфоман
- Сообщения: 1772
- Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
- Откуда: Харків
- Благодарил (а): 1584 раза
- Поблагодарили: 1020 раз
Порадьте кухонний ніж
Не вийде одним ножем все вправно робити. Ось цай-дао: є зведені в 0,7-1 мм із відповідним кутом заточування, але є й тонкозведені, якими шинкувати чисте задоволення. Тому або різати він буде так собі, або після гілок вийде "одноразовим". Або сталь потрібно зовсім не трамонтинівську.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10565
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1529 раз
- Поблагодарили: 974 раза
Порадьте кухонний ніж
Ну,в мене є для рубки маленький топорик.Значить краще залишити для шинкування.
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8802
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2654 раза
- Поблагодарили: 1905 раз
Порадьте кухонний ніж
Yurassik, вуглецева тяпка невелика в Трамонтини буває, дуракостійкість велика
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10565
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1529 раз
- Поблагодарили: 974 раза
Порадьте кухонний ніж
Лайфхак)) щоб не так часто треба було точити кухонні ножі.Взяв звичайний столовий ніж,який по замовчуванню не заточений.Їх в мене овердофіга.Заточив до бриття передпліччя.Жінка зразу:Оооо..який гострий.Кажу,можеш ним якщо треба і на тарілці різати) Тепер в основному ним користується
Ну звичайно,м'ясо,овочі і тд,бере кухонні,але для всяких повсякденних задач бере його.Так можна продовжити час до наступної заточки основних кухонних ножів. 


У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
-
- Новичок
- Сообщения: 7
- Зарегистрирован: 09 май 2022, 19:07
- Откуда: Одесса
- Благодарил (а): 6 раз
Порадьте кухонний ніж
Всім доброго дня.
Шо скажете за ці варіанти? Дивлюсь на них в першу чергу через наявність чохла, шоб зручно було його з собою таскати, та й зберігати. Тре один ніж шоб і хліб, і овочі, і ковбасу, і сир, і м'ясо (без кісток). Вдома користуюсь дешевим сантоку з епіцентра і того вистачає. Також є якийсь тонкий гнучкий, теж типу японський, тверда вуглецева сталь, hrc шось близько 60-62, марку сталі не пам'ятаю, коштував баксів 60±. Те саме - мені вистачає.
Так от
Варіант 1. За:
- висока ручка
- "виступи" під пальці
- сама форма
Проти:
- товщина обуха 4мм, шось мені це здається забагато?
https://rozetka.com.ua/ua/333974200/p333974200/
Варіант 2. За:
- висока ручка
Проти:
- якийсь він занадто ровний. Не пробував, шось здається шо буде не дуже зручно.
https://rozetka.com.ua/ua/367726272/p367726272/
Варіант 3. За:
- цікаво спробувати цей "дамаск"
- класична форма
- розміри
Проти
- лякає твердість, це ще й якийсь камінь тре буде купувати, а може й не один?
- не така висока ручка, як у сантоку чи щеф-ножа
https://rozetka.com.ua/ua/427627949/p427627949/
Якщо є альтернативи, так шоб з чохлом такого типу і не дорого - ткніть носом, бо шось не можу нагуглити.
Шо скажете за ці варіанти? Дивлюсь на них в першу чергу через наявність чохла, шоб зручно було його з собою таскати, та й зберігати. Тре один ніж шоб і хліб, і овочі, і ковбасу, і сир, і м'ясо (без кісток). Вдома користуюсь дешевим сантоку з епіцентра і того вистачає. Також є якийсь тонкий гнучкий, теж типу японський, тверда вуглецева сталь, hrc шось близько 60-62, марку сталі не пам'ятаю, коштував баксів 60±. Те саме - мені вистачає.
Так от
Варіант 1. За:
- висока ручка
- "виступи" під пальці
- сама форма
Проти:
- товщина обуха 4мм, шось мені це здається забагато?
https://rozetka.com.ua/ua/333974200/p333974200/
Варіант 2. За:
- висока ручка
Проти:
- якийсь він занадто ровний. Не пробував, шось здається шо буде не дуже зручно.
https://rozetka.com.ua/ua/367726272/p367726272/
Варіант 3. За:
- цікаво спробувати цей "дамаск"
- класична форма
- розміри
Проти
- лякає твердість, це ще й якийсь камінь тре буде купувати, а може й не один?
- не така висока ручка, як у сантоку чи щеф-ножа
https://rozetka.com.ua/ua/427627949/p427627949/
Якщо є альтернативи, так шоб з чохлом такого типу і не дорого - ткніть носом, бо шось не можу нагуглити.
- RIKO
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2702
- Зарегистрирован: 25 дек 2009, 01:11
- Откуда: м.Обухов
- Благодарил (а): 1988 раз
- Поблагодарили: 672 раза
Порадьте кухонний ніж
Є такий, хз як він в використанні, не мав такого, але по тех завданню підходить. Плюс вітчизняний виробник
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/sBUPC-M8OFQ

Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/sBUPC-M8OFQ
UA----УКРАIНЦI АФIГЕННI
-
- Найфоман
- Сообщения: 1772
- Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
- Откуда: Харків
- Благодарил (а): 1584 раза
- Поблагодарили: 1020 раз
Порадьте кухонний ніж
Усі три - аццька кетайчатина. Піхви позорні, порвуться на другому вийманні.
Ота штучна кованина тілки ускладнює миття та заважає різу. Якщо не планується носити на поясі, то краще взяти якийсь нормальний петті та до нього заказати чохол з АБС-пластику із тоненьким м'яким шаром всередині: https://www.aliexpress.com/item/1005004987830871.html
До того ж воно формується, тобто можна заказати більший розмір і переформувати його під люверси.
Я вже декілька взяв, саме під такі цілі.
- Nerv
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 9661
- Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 3666 раз
- Поблагодарили: 1751 раз
Порадьте кухонний ніж
не розумію я ті ями на голомені. хіба в них не буде "пюрешка" забиватися?
якщо ви в ЗСУ, то ніж на який звернув увагу RIKO нормальний вибір. якщо ні - то і не розумію нащо тягати кухонника. тут опінель 10 порішає
якщо ви в ЗСУ, то ніж на який звернув увагу RIKO нормальний вибір. якщо ні - то і не розумію нащо тягати кухонника. тут опінель 10 порішає
Carpe diem
- Nerv
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 9661
- Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 3666 раз
- Поблагодарили: 1751 раз
-
- Новичок
- Сообщения: 7
- Зарегистрирован: 09 май 2022, 19:07
- Откуда: Одесса
- Благодарил (а): 6 раз
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8875
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2959 раз
- Поблагодарили: 1477 раз
Порадьте кухонний ніж
То може пчак, вони здебільш ідуть з чохлами, жахливими з дермантину, але з чохлами
Мова, це також наша зброя
- i-mik
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2543
- Зарегистрирован: 01 сен 2010, 00:59
- Откуда: Полтава
- Благодарил (а): 92 раза
- Поблагодарили: 276 раз
Порадьте кухонний ніж
Якось Ви дуже закамуфльовано виказали власну думку по відношенню до ось цього.Nerv писал(а): ↑27 май 2024, 11:27 Не все мені подобається але
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/h-f82s4JHks
Що там взагалі у цього йолопа може подобатися?
Чи Ви виключно про ножі?
Best regards
Не бійся, а бийся!
Не бійся, а бийся!
- Nerv
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 9661
- Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 3666 раз
- Поблагодарили: 1751 раз
Порадьте кухонний ніж
i-mik, ви досить категоричний.
по перше. з ножів, які ТС хотів брати на розетці, виходить що він не дуже розуміється на кухонниках чи туристичних ножах. і в цьому відео він знайде собі хоч якусь базу.
по друге то й же Spyderco Bow River досить не поганий туристичний кухонник
то чому б і ні
по перше. з ножів, які ТС хотів брати на розетці, виходить що він не дуже розуміється на кухонниках чи туристичних ножах. і в цьому відео він знайде собі хоч якусь базу.
по друге то й же Spyderco Bow River досить не поганий туристичний кухонник
то чому б і ні
Carpe diem
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8875
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2959 раз
- Поблагодарили: 1477 раз
Порадьте кухонний ніж
+
Точно рабочій варіант, і головне від відомого бренду, ане якийсь нойнейм
Мова, це також наша зброя
- i-mik
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2543
- Зарегистрирован: 01 сен 2010, 00:59
- Откуда: Полтава
- Благодарил (а): 92 раза
- Поблагодарили: 276 раз
Порадьте кухонний ніж
Рівер дійсно непоганий кухонник на виїзд.
Мені не влаштовує виключно оповідач на тому каналі.
Мені не влаштовує виключно оповідач на тому каналі.
Best regards
Не бійся, а бийся!
Не бійся, а бийся!
- Explorer
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2715
- Зарегистрирован: 12 авг 2010, 23:09
- Откуда: Нетішин
- Благодарил (а): 853 раза
- Поблагодарили: 385 раз
Порадьте кухонний ніж
Тю, та хіба ж це проблема, не дивитися тай по всьому)
А я із задоволенням іноді переглядаю їхні ножові відоси. Нехай може іноді там і єресь яку скажуть, чи Скіфа трохи піарнуть з бпсом, суть не в тому. Це перш за все розважальний ну і не в останню чергу україномовний контент. Навіть сказав би якісний на дану тематику. Тому і ставлення відповідне, як до розважального.
А я із задоволенням іноді переглядаю їхні ножові відоси. Нехай може іноді там і єресь яку скажуть, чи Скіфа трохи піарнуть з бпсом, суть не в тому. Це перш за все розважальний ну і не в останню чергу україномовний контент. Навіть сказав би якісний на дану тематику. Тому і ставлення відповідне, як до розважального.