Bark River Forest Scandi

Свій погляд на ніж, тести та робочі якості ножів
Аватара пользователя
Jaret
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1056
Зарегистрирован: 04 ноя 2022, 07:17
Откуда: Харьков
Благодарил (а): 283 раза
Поблагодарили: 2528 раз
Контактная информация:

Bark River Forest Scandi

Сообщение Jaret »

Nerv писал(а): 10 дек 2024, 17:23 не вважаю що тут ти правий. мало хто буде тримати цей ніж в руках
Може й так, я не стану сперечатись, бо це правда :)
Як тут вірно зазначили, кожен має право на свою власну думку, а обгрунтована вона чи ні - то вже інше питання.
Своїми першими враженнями щодо ножа поділився, і нікому їх не нав'язую :wink:, як сприймати подану інформацію - то вже особиста справа кожного.
Аватара пользователя
Thorwald
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 5388
Зарегистрирован: 17 сен 2007, 19:05
Откуда: Київ
Благодарил (а): 629 раз
Поблагодарили: 859 раз
Контактная информация:

Bark River Forest Scandi

Сообщение Thorwald »

Nerv, от щодо "не для Барків" - 100% згоден. У барків мені інші подобаються
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8364
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5665 раз
Поблагодарили: 7978 раз

Bark River Forest Scandi

Сообщение Ramok »

Thorwald писал(а): 10 дек 2024, 18:38 не для Барків
А таке?
Изображение
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Nutty
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 1379
Зарегистрирован: 20 фев 2014, 21:26
Откуда: Вінниця
Благодарил (а): 432 раза
Поблагодарили: 1204 раза

Bark River Forest Scandi

Сообщение Nutty »

Jaret писал(а): 10 дек 2024, 16:37 Просто мене завжди трохи коробить, коли хтось реально ножа навіть в руках не тримав ніколи, але все ж бодро його обсирає... Бо має ніж "схожіх габаритів" чи щось таке.
Може прозвучить грубо, але є такий вислів "не треба жерти гівно, аби знати шо воно не смачне" :D Не подумайте - не кажу, шо ніж гівно, просто вислів як раз вдалий :)(:? Це до того, шо більшість людей на ножовому форумі мають достатньо досвіду користування власне ножами :D , аби навіть не тримаючи конкретного виробу в руках десь більш-менш знати яким він буде в роботі
А то, бляха, виглядає як якийсь синдром Бормана (хто знає той знає :-D ) - критикувати може тіке той хто робив/власник, іншим зась :smile:
Хто "ми" то, я один тут!
Аватара пользователя
tarkus
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 3289
Зарегистрирован: 11 апр 2015, 20:20
Откуда: Полтава
Поблагодарили: 1497 раз

Bark River Forest Scandi

Сообщение tarkus »

"Давайте спорить о вкусе устриц с теми, кто их ел".
М. Жванецкий
Аватара пользователя
Thorwald
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 5388
Зарегистрирован: 17 сен 2007, 19:05
Откуда: Київ
Благодарил (а): 629 раз
Поблагодарили: 859 раз
Контактная информация:

Bark River Forest Scandi

Сообщение Thorwald »

Ramok, ніт.
Це я сприймаю як спробу заїхати не на своїй темі, але на неї є попит
Аватара пользователя
Kart
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 5677
Зарегистрирован: 17 сен 2007, 17:43
Откуда: Киев
Благодарил (а): 748 раз
Поблагодарили: 1742 раза
Контактная информация:

Bark River Forest Scandi

Сообщение Kart »

Ramok писал(а): 10 дек 2024, 08:40 А по кухні - порізати рибу на шматки по кістках
Вот по рыбе, как продукту для тестирования, у меня остался только пункт "эргономика", поскольку как ни пытался посадить/завалить кромку по костям, так и не удалось (или надо приходить в рыбный цех и обрабатывать по центнеру). Причём ножики были вообще не топовые (переточенные на конвекс китайские кухонники). Рыба от сравнительно мелкой - типа леща с предплечье, до вполне средней лосось, толстолоб.
Насилье точит сталь
Но сталь его не вечна
А ты душою крепче стали стань
Когда чиста душа,
А цели человечны
Рука крошит отточенную сталь
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8364
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5665 раз
Поблагодарили: 7978 раз

Bark River Forest Scandi

Сообщение Ramok »

Kart, на столі хребет попередавлювати - якщо малий кут, погана термічка, то може викришитися, лягти і т.д. ну або на дошці затупитися :D
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Kart
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 5677
Зарегистрирован: 17 сен 2007, 17:43
Откуда: Киев
Благодарил (а): 748 раз
Поблагодарили: 1742 раза
Контактная информация:

Bark River Forest Scandi

Сообщение Kart »

Ramok писал(а): 11 дек 2024, 08:24 Kart, на столі хребет попередавлювати - якщо малий кут, погана термічка, то може викришитися, лягти і т.д. ну або на дошці затупитися :D
Хребет конечно же между позвонков, иначе надо бить по обуху или держать на весу и рубить, не всеми ножами так удобно, ну а с остальными костями, самые толстые - рёбра я и не добился внятного результата, да что рёбра, я и плавники (у вяленой рыбы - сухие) резал, звук такой как проволоку передавливаешь, а РК не блестит...
Насилье точит сталь
Но сталь его не вечна
А ты душою крепче стали стань
Когда чиста душа,
А цели человечны
Рука крошит отточенную сталь
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8364
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5665 раз
Поблагодарили: 7978 раз

Bark River Forest Scandi

Сообщение Ramok »

Kart, так я і мав на увазі, щоб давити кістки не вибираючи де, між хребцями чи ні. Також чудова характеристика, чи зручно давити на обух лісового ножа.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Ответить

Вернуться в «Огляди та відгуки про ножі»