BPS Knives - відгуки

Всі питання щодо ножів, їх експлуатації та обслуговування
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2654 раза

BPS Knives - відгуки

Сообщение Мутний »

Є таке, але тюнити і як мінімум потроїти ціну, не планую. Я ж більше збираю ножі чім працюю ними, для побуту піде. Але ідея кастомного сканді знову просинається, щоб прям і красиво і зручно і вилизано і не шкода й легко правити і чесний нуль і сталь яка його триматиме й т.п.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
Nutty
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 413 раз

BPS Knives - відгуки

Сообщение Nutty »

Мутний писал(а): 27 дек 2024, 03:39 тюнити і як мінімум потроїти ціну, не планую
тюнінгуй не тюнінгуй, а 1066 в цікавішу сталь не перетвориться (хоча й спасибі шо не 50х14мф) :D
Хто "ми" то, я один тут!
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5592 раза

BPS Knives - відгуки

Сообщение Ramok »

Nutty писал(а): 27 дек 2024, 11:55 1066 в цікавішу сталь не перетвориться
А чи треба? Якщо до моїх задач входить стругання на брудному пеньку брудну смолисту дерев'яху, то там що 1066, що s35vn габела буде з однаковою швидкістю. Якому небуть REXу чи K390 взагалі капець одразу настане від сколів. Але ту ж 1066 виправити простим камінчиком до гоління легко, а от порошки - треба щось краще. Тому, треба обирати під потреби, імхо. Мій Erapuu за одні вихідні може настругати більше, ніж у камрадів порошки за все життя. Нічого, голить, тільки після кожного викоритсання правка на хард арканзасі з водою :D .
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Nutty
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР

BPS Knives - відгуки

Сообщение Nutty »

Ramok, порошки і не треба :D В БПС є модель з Д2 - чому б і на інші моделі її не ставити - сталь максимально універсальна.
Ramok писал(а): 27 дек 2024, 12:59 ту ж 1066 виправити простим камінчиком до гоління легко
так, але в багатьох випадках там, де 1066 замнеться та ж Д2 працюватиме і далі. А на адекватній твердості вона ну не сильно важче точиться
Я й сам не надто любитель високої твердості і мегапорошків, але й зовсім вже пластилін не люблю теж :D
Хто "ми" то, я один тут!
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Ramok »

Nutty писал(а): 27 дек 2024, 13:03 де 1066 замнеться та ж Д2 працюватиме і далі
Не факт. Д2 на піску може піти сколами, тож замини краще. Я лаурі працюю, якщо ніж не зіскакує на пенька, то можна не правити. Порошкам капець. Про N690 краще промовчу.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Мутний »

От з чесним нулем на сканді дійсно важливо щоб тримало геометрію, бо доводиться потім лінзувати, щоб хоч якось компенсувати.
Нержа і мала твердість то дуже сумно, а вуголь й не висока твердість - прийнятний компроміс.
Д2 на Ензо на сканді щупав і норм теж, але сухіша да.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Мутний »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Легкі тести зробив по струганні всякого, фанера, гілки, бруски, бамбукові палички. Кінчиком отвори зручно бурити, бо руків'я зручне й кінчик агресивний. Підключив до тесті дочку 9 років, їй більше ніж сподобався чім Елдріс, для стругання й буріння. Але зламала кінчик легко, коли глибоко крутила в бруску сосни. Картон сильно не вплинув на гостроту, брити хіба перестав.
Криворуко загострив на вісу одним бруском, лінь в Козак сунути й купу камнів бруднити й годину чухати все то. За це й люблю сканді, як не загостри, а воно ріже🤣
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Ramok »

Мутний писал(а): 27 дек 2024, 22:52 зламала кінчик легко
Огооо
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Мутний »

Ramok, коли сам ковирявся було все ок, хоч він й тонкий, але я бамбукові палички наскрізь крутив. А то написав легко, бо навіть не зрозумів що його зламала, побачив значно пізніше чім коли то сталося, в сосновому сухому брусі.
Проблем сталі не відчув, принаймні з рідною заточкою, сучок стругав, фанеру, й т.п. і лише після фанери нігтем щось відчув, та паста повністю відновила. Після картону, хоч й тонкого від піци, лише брити перестав, папір різав.
Тепер сам на тому бруску кінчика переточеного помучу, щоб відповіді отримати.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 6947 раз

BPS Knives - відгуки

Сообщение GeorgCH »

Мутний, а я віддаю перевагу 3v :D
Life is a series of choices.
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2223 раза

BPS Knives - відгуки

Сообщение Ross »

GeorgCH,
Ну там ціни трохи різні :D
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Ramok »

GeorgCH писал(а): 28 дек 2024, 10:57 віддаю перевагу 3v
А у Вас є фінка з 3v?
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Мутний »

GeorgCH, маю Некера від Барка лише з неї, та й в нас майстри не прям часто з нею працюють і кажуть капризне то й легко не розкрити потенціал. А тут простий вуголь та й все)
Nutty
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР

BPS Knives - відгуки

Сообщение Nutty »

Мутний писал(а): 28 дек 2024, 14:39 майстри не прям часто з нею працюють і кажуть капризне то й легко не розкрити потенціал
По перше - сталь, як на мене, невиправдано дорога (в півтора ризи дорожче елмакса чи м390). По друге - так, надто м'яка буде дико міцною, але зносостійкість і різ будуть не краще від "копійчаної" х12мф, а на високій твердості вже може підкришуватись. Єдине її застосування, як на мене, то ножі з тонким зведенням і делікатною геометрією, але при правильній термічці - просто 3V за рахунок своєї міцності дозволяє робити делікатнішу (ніж інші) геометрію. Але цей її плюс успішно перекриває дурний цінник :D
По суті, правильно гартована х12мф/D2/К110 буде не гірша за сукупністю характеристик при ЗНАЧНО меншій ціні
Хто "ми" то, я один тут!
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение GeorgCH »

Ramok писал(а): 28 дек 2024, 13:46є фінка з 3v
поки ні, але хочу давно, а втім і з д2 або х12мф влаштовує :) головне з гарною термічкою :D
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Мутний »

Изображение
Изображение
От й закінчив з перевіркою для себе, ділюся далі.
Піхви виявилися ще й нічого, але без підвісу спірне рішення. Горизонтально носити їх зручно, засунувши в петлю для ременя, фіксація ножа надійна.
Накладки передумав пропитати Датським маслом, щоб глянути що з ними стане. Мив мало, але пори порозкривалися й стало більш колюче для руки тепер. Щілин поки й досі немає.
Сталь вуглець, тому для продуктів не планую, тож потемнінь не має на клинку, іржі теж. Хоча й не схоже що вона іржавіє легко. В цілому поведінка сталі сподобалася і термічка збалансована. Як я люблю, легко пастою навіть правиться, камінцем заусенець хотілося б щоб легше знищувався, але й не проблема з ним розібратися.

Після загострення пробурив одну лунку в бруску і поряд повиламував кінчиком з нормальними боковими навантаженнями. Без проблем пережив ніж то.

Тож модель сподобалася повністю, якість виконання нормально на свою ціну гадаю, гострий обух легко наждачкою виправити, накладки варто пропитати, на піхви кліпсу чи підвіс думаю вчіпити.
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 7047 раз

BPS Knives - відгуки

Сообщение Alex_LV »

Мутний писал(а): 28 дек 2024, 18:21 Накладки передумав пропитати Датським маслом, щоб глянути що з ними стане.
Я на своіх BPS зняв іх і просочив в підігрітій суміші лляноі оліі з воском. Тим самим і піхви покрив добре.
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Мутний »

Alex_LV, трохи конструктор як Опінель да
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение Ramok »

GeorgCH писал(а): 28 дек 2024, 17:28поки ні
А взагалі 3V на ножі?
Roomster
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 81 раз

BPS Knives - відгуки

Сообщение Roomster »

Нарешті і я це...помацав. Купив у нас один боєць ножика... Шо можу сказать ()(! ....якщо відкинути оцю невиправдану гордість за національного виробника, то на виході маємо якесь відверте наї#алово. Ну, годі, серйозно? Оці букові накладки, костурбаті піхви, посередня сталюка, дизайн.....якось сільського ножика, склепаного вуйком в гаражі, з того шо під рукою було. Камон! ()(! :shock: Мора Компаньон хеві д'юті за 700 грн пів модельного ряду покриє, як бик вівцю. Мора Кансбол за 1400 грн буде виглядати на фоні того убожества, як витвір мистецтва. Не розумію.... Все в нашій хворобі, звісно "вкусовщіна" та суб'єктивізм, але.....зваживши всі за і проти, об'єктивно я не бачу жодного сенсу в купівлі цих ножів ::hi:::
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

BPS Knives - відгуки

Сообщение GeorgCH »

Ramok писал(а): 29 дек 2024, 18:29 А взагалі 3V на ножі
є опінель з 3V, кастомна термічка подобається rt24
stilet
Крутой Обзорщик
Крутой Обзорщик
Благодарил (а): 612 раз
Контактная информация:

BPS Knives - відгуки

Сообщение stilet »

Мутний писал(а): 27 дек 2024, 22:52 Изображение
Чимось Mora LOK нагадав ).
stilet
Крутой Обзорщик
Крутой Обзорщик
Благодарил (а): 612 раз
Контактная информация:

BPS Knives - відгуки

Сообщение stilet »

Изображение
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 7047 раз

BPS Knives - відгуки

Сообщение Alex_LV »

Roomster писал(а): 29 дек 2024, 19:45 на виході маємо якесь відверте наї#алово
А в чому воно?
Не пластилінова вуглецева сталь з норм термічкою, фултанг, дерево, розбірна конструкція, шкіра, руцями зібрано, і це все за 20$.
BPS тут ніхто і не рекламує. Але на мою імху - співідношення ціна/якість тут адекватне.
От Peltonen Knives M23 Ranger Cub за 4651грн, та вищезгадана Mora LOK за 200€- це і є наї#алово.
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2495 раз

BPS Knives - відгуки

Сообщение corsar_s »

stilet писал(а): 31 дек 2024, 16:15 Mora LOK нагадав
а я, блін, голову ломаю, де я це вже бачив....
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Ответить

Вернуться в «Про ніж»