Экипировка и снаряжение в ЗСУ

Одяг, взуття, рукавички, жилети та інше "людське" спорядження. Сумки, рюкзаки, намети, килимки, спальники та ін.
Ответить
VSk
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Благодарил (а): 150 раз

Сообщение VSk »

Вообще если рационально подходить к экипировке можно пунктов еще двадцать добавить. По принципу все сгодится, все зависит от места службы, географии и воинской части. Главное, где это все хранить, возить и сохранить.
BadONE писал(а): 08 авг 2022, 21:35Якщо Ви служите в розвідці, глибинній розвідці,
Сало не копченое, витамин "С", шоколад и сухари, сахар. В разумных пределах спокойно можно 4-5 дней продержаться, особенно летом. Там есть особо не хочется, главное воду вскипятить.
По экипировке и снаряжению британцы первое место держат в течении трех-четырех веков.
Serhio
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 210 раз

Сообщение Serhio »

VSk писал(а): 09 авг 2022, 08:46 По экипировке и снаряжению британцы первое место держат в течении трех-четырех веков.
А можете подробнее пояснить? :)(:?
Lopar
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 276 раз

Сообщение Lopar »

VSk писал(а): 09 авг 2022, 08:46 Вообще если рационально подходить к экипировке
Вважаю що навпаки... якщо справді раціонально - то 2/3 запропонованого можна лишити вдома.
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 185 раз

Сообщение BadONE »

Ніхто на 100% не може написати Вам той список речей котрі потрібні будуть на війні. Я в 2014-2015 роках свій комплект "переглядав" і змінював кілька разів.
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2223 раза

Сообщение Ross »

BadONE писал(а): 09 авг 2022, 10:28 Ніхто на 100% не може написати Вам той список речей котрі потрібні будуть на війні.
Имено так .Задачи , условия у всех разные.
По этому тему нужно развивать не в русле - что надо и что может пригодиться . А непосредственно делится впечатлениями о качестве этой самой экипировки , личных впечптлениях на основе собственного опыта и опыта знакомых.На что стоит обратить внимание , а чо лучше не брать.
Примерно так.
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение BadONE »

Ross, 100%
Apostol
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 234 раза

Сообщение Apostol »

VSk писал(а): 09 авг 2022, 08:46 Сало не копченое, витамин "С", шоколад и сухари, сахар. В разумных пределах спокойно можно 4-5 дней продержаться, особенно летом.
И полкило конфет желеек въебать перед выходом. :-D
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение BadONE »

Apostol писал(а): 09 авг 2022, 12:34 И полкило конфет желеек въебать перед выходом. :-D
Щоб по важкому сходити через кілька днів))) Там таке швидке зневоднення йде що часом враження буде складатись що їжачками какаєш))))
VSk
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение VSk »

Serhio писал(а): 09 авг 2022, 10:08 А можете подробнее пояснить?
Serhio писал(а): 09 авг 2022, 10:08
VSk писал(а): 09 авг 2022, 08:46 По экипировке и снаряжению британцы первое место держат в течении трех-четырех веков.
Сразу не пояснишь, надо по конспектам своим пошарить. раз возник интерес поищу. Сразу могу ответить так, в 1988 году привез из командировки британскую демисезонную куртку и брюки камуфляж НАТО. Брюки жена выбросила в прошлом году, куртка сгорела в 2010 г на охоте, а на охоту я ездил с июня по февраль прим. раз в две недели. Купил там же стельки, не помню как точно они назывались. На "ежик" наступаешь, ботинки или кеды дырявые, а нога цела.
Балаклаву придумали британцы, свитер и балаклаву на осенне -зимний период первые ввели британцы, разгрузку британцы. Зимний камуфляж как штатное обмундирование ввели первые, сетку на каску первые. Цвет хаки придумали британцы, резиновые сапоги как вторая дополнительная обувь. Все, кроме :D стрелкового, ИМХО новаторы в полевой форме.
Serhio
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Serhio »

VSk, спасибо. Интересно и познавательно было бы почитать, что у них сейчас хорошего есть.
VSk
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение VSk »

Serhio писал(а): 09 авг 2022, 13:33 VSk, спасибо. Интересно и познавательно было бы почитать, что у них сейчас хорошего есть.
Про современное я боюсь что-то советовать, надо ветеранов этой войны поспрашивать. Я носил форму в прошлом :D веке.
Serhio
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Serhio »

VSk писал(а): 09 авг 2022, 13:59 надо ветеранов этой войны поспрашивать.
:) В любом случае, есть же что-то общее. что можно купить до призыва. К примеру, ту же обувь, термобелье, носки/трусы, перчатки, очки и т.д. Ведь вне зависимости от рода войск, в обуви придется много ходить. Значит обувь и носки нужны хорошие. Но это я как дилетант рассуждаю, а как оно на практике, хз.
Apostol
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Apostol »

Serhio писал(а): 09 авг 2022, 19:30 а как оно на практике, хз.
На практике всё ещё веселее :smile:
Мне вот Родина выдала одни берцы. Демисезонные. И мне ещё повезло что Таланы. Правда 45го размера. Хотя у меня 46й ()(! :smile:
Летом в них тепленько. А в холода холодно. Класные))) Хотя лучше чем дубовые чёрные картонки, которые многим достались. Так что обувь мастхев однозначно.
Носки трусы само собой. Лишним не будет и веса не много. Ибо носок дают пары 3. Трусов 2. С интервалом в пару месяцев.
Но то уже кому как повезёт. Бывает ситуации куда лучше. Бывают хуже.
Бывает волонтёры так заряжают пацанов что страна отдыхает. А бывает как у меня - волонтёров видим лишь на фотках.
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение BadONE »

Serhio писал(а): 09 авг 2022, 19:30 В любом случае, есть же что-то общее. что можно купить до призыва.
В першу чергу хороше, якісне взуття. Я особисто мав і бундесовські берці (дуже надійні але й ДУЖЕ ВАЖКІ), америкосовські пустинки Альтама (на літо супер, а вже на осінь не дуже), америкосовські шкіряні джангл бутс (класні, але трохи заважкі), Бельвілі зимові з вкладишами (мені в них при -20 часом навіть жарко було + важкі), Льови. Дуже сподобались. Тепер маю на усі випадки життя 5 пар Льов)). На взутті не економте. Краще купити ДОРОГЕ але ЯКІСНЕ взуття і ноги Вам подякують.
Потім форму. Найкраща по співвідношенню ціна -якість це британка. Або МТР (аналог мультикаму) або DPM (типу вудленда для зельонки). Вони дуже приємні для тіла, легкі, дихаючі, не плавляться.
Последний раз редактировалось BadONE 09 авг 2022, 20:28, всего редактировалось 1 раз.
Serhio
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Serhio »

Apostol писал(а): 09 авг 2022, 19:41 На практике всё ещё веселее
Мне вот Родина выдала одни берцы. Демисезонные. И мне ещё повезло что Таланы. Правда 45го размера. Хотя у меня 46й
Вот в том числе поэтому, думаю, и была создана тема - чтобы кармады отписывались по возможности, по опыту ношения. Что такая-то обувь хорошо, такая-то плохо и не носится долго. Ну это я так вижу.
П.С. По работе приходилось ходить сутки в туфлях и носках. Туфли с барабана, носки житомирские. Летом носки за сутки дырявились и их можно было выбрасывать. Ну и ноги как-будто после долгой бани, иногда можно было верхний слой кожи (хз, как он называется) снять. Типа волдыри или водянки... Потом попались на распродаже велосипедные носки. В них катался и брал на работу летом. Стало гораздо легче, а носки уже года три носятся.
Apostol
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Apostol »

Serhio писал(а): 09 авг 2022, 19:55 чтобы кармады отписывались по возможности, по опыту ношения.
У меня берцы Мил-тек. На Зефиры ультрамодные не раскошелился. Милтековские тактические берцы шикарно справляются со своей задачей. Очень лёгкие и анатомические. Из минусов не такие уже и не жаркие.
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение BadONE »

Мілтековські "Панами" в травні 2014 прожи на полігоні 5 днів))) Талани носив на стройовий огляд в 2016 на полігоні. Демісезонні. Ті моделі з перших випусків какашки були ще ті. Зараз випустил Талани пісочні з своєрідними "сотами" на поверхні. Кажуть що норм. Пки тепло, то можна і в літніх кросівках поганяти, але за 1-1,5 місяці треба буде щось надійніше.
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 3665 раз

Сообщение Nerv »

BadONE писал(а): 09 авг 2022, 19:52Льови
які саме?
Carpe diem
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 2959 раз

Сообщение Кузьмич »

Nerv писал(а): 09 авг 2022, 20:45які саме?
Твої питання в цій темі можна використати для фільму "Арестович з Подоляком збираються на 2 дня відвідати точку розташовану в 5 км від нуля" :-D
Мова, це також наша зброя
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение BadONE »

Так, я зараз маю кілька різних моделей, напишу про ті які можна використовувати на передку. Щоб Ви зрозуміли взуття цієї фірми досить легке порівняно з аналогами, тож чи легкі чи важкі я буду писати у порівнянні з моїми Льовами. Щодо висоти берця - однозначно рекомендую 6 інчів або Mid.
1) Lowa Z-8N GTX - високі, зручні, водостійкі, демісезон, але не дуже легенькі (1240 г / пара розмір UK 8/ EU 42), для мене норм на пізню осінь і не дуже холодну зиму.
Изображение
2) Lowa INNOX GTX MID CAMO Multicam - дуже зручні, легкі (640-650 г / пара розмір UK 8/ EU 42), зручні, дуже комфортні - взагалі ідеал), водостійкі. Як на мене Найкращий варіант. Не обов'язково в мультикамі)))
Изображение
3) Lowa ZEPHYR II GTX LO TF - норм по гражданці ходити, а для передка - занадто низькі, вага пари (розмір UK 8/EU 42) - 1,010 кг...
Изображение
4) Lowa Innox PRO Mid TF - НАЙЛЕГШІ (630 г / пара розмір UK 8/ EU 42), зручні, дуже комфортні - взагалі ідеал))
Изображение
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение BadONE »

Решта кросівок цілком цивільні, про них писати не буду.

А в ідеалі треба мати 2 пари взуття. Це можна собі дозволити тільки у тому випадку, коли Ви будете знати що після виходу ви повернетесь на базу де всі речі будуть вас чекати).
Восени, якщо заберуть буду брати 2 перших варіанти зразу.
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 3665 раз

Сообщение Nerv »

Кузьмич писал(а): 09 авг 2022, 21:13 Твої питання в цій темі можна використати для фільму "Арестович з Подоляком збираються на 2 дня відвідати точку розташовану в 5 км від нуля"
таке собі зауваження. Я нещодавно дивився огляд про модельний ряд Лови з описом які моделі до якого використання. Тому і цікаво, які саме моделі і чому саме вибрав камрад.
Щодо інших моїх питань: ну не цікаво - то й не читай.
1. Я наприклад зараз по новому дивлюся на своє спорядження та й те шо хотілося. Я на посиденьках казав. Я маю достатньо ножів, а такого, що відповідав би тому що описав Апостол то й нема. Все ржавійка, з деревом та в шкірі. Я себе наче голим усвідомив.
2. По можливості допомагаю друзям, яких призивають
3. Вважаю що це надовго і дуже великий шанс нам всім служити. І навіть тобі

То чого ж не спитати? Звісно більшість камрадів трохи зверхньо і трохи неохоче розповідає. Але то ж таке. Не спитаєш - не отримаєш відповідь
Carpe diem
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 2959 раз

Сообщение Кузьмич »

Не ображайся, друже :)(:? просто питання ставиш як ботан :-D
Читаю, і мені цікаво, завдяки Апостолу вже знаю що різ пох, треба щоб неіржавка.
І я намагаюся допомогати...
Надовго, з цим згоден. Я вже колись служив... і в 14 мене викликали... виявилось здоров'я трохи зіпсувалось :=( бо точно пам'ятаю що в 1986 проходив медкомісії без проблем :-D Призовуть - вдягну черевики які є, візьму білизну, ліки що приймаю і піду... Це всерівно, навіть без підготовки вийде в сто разів краще ніж колись і навіть краще ніж в більшості військових, бо є трохи одягу... Єдине що здоров'я вистачає лише на кілька чарочек, про біг в броніку навіть думати не хочу ()(! але буде як буде...
Є котелок совковий, його і візьму і ложку туда вкладу звичайну, і кружку з неіржавки легеньку, і навіть думати не буду про титан/ложковилку та як заощадити 5 гр :-D
Мова, це також наша зброя
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение BadONE »

Казанок Вам і там дадуть)))
Головне бути морально готовим.
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2223 раза

Сообщение Ross »

Кузьмич писал(а): 09 авг 2022, 22:35 завдяки Апостолу вже знаю що різ пох, треба щоб неіржавка.
Так у него Колд Стил СРК из углеродки :D
Ответить

Вернуться в «Екіпірування та спорядження для походів»