А взагалі, при виборі камуфляжу варто враховувати в першу чергу місцевість де будеш його використовувати, клімат і т.д. Краще не пошкодувати на нього грошей і купити оригінальний, закордонний камуфляж. Як на мене, зараз найпоширеніші та найякісніші британські камуфляжі - ДПМ, Дезерт ДПМ і Мультикам. Проте, при придбанні, окрім примірки уважно читайте бірки, оскільки як правило форма йде не комплектами. У Британців є камуфляжі:
1) Для холодної погоди;
2) Для помірного клімату;
3) Для теплого клімату;
4) Для тропіків.
Взимку та восени користувався мультикамом для помірного клімату... Вітер його, звичайно краще продуває ніж нашу пластмасову форму, але коли поповзав по болоті і снігові мені усе стало зрозуміло
Наша піксельна "пластмаска" вимазується від усього... Навіть коли лікті спер на коліна, то коліна вже вимажуться

Бруд в"їдається легко і надовго, шви рвуться, форма розлазиться.
Коли я після цього переодівся в мультикам, бо пікселька стіралась і пролазив цілий день по болоті й снігу, думав їй теж капець прийде. Повернувшись в палатку, посидів поки бруд підсох, а потім елементарно зтріпав його рукою. На формі не залишилось й сліду від моїх полігонних походеньок. Після цього рішення твердо було прийняте в сторону Мультикаму, а пікселька лежала в рюкзаку як підмінка.
Минулого року влітку користувався вудлендом, а потім ДПМ-мом. Вудленд в америкосів є теж різновиди для холодної погоди (вказується на бірці), помірної (але там це не вказується), теплої погоди (вказується на бірці). Мій був для помірного клімату - міцний, важко вимазується але трохи підпарює вдень, хоча вночі у ньому я не мерз... Після нього мав ДПМ але тропічний - оце РІЧ!!!

Легкий, тонкий, не парить!!! У ньому ходити з весни - по осінь одне задоволення!
Сподіваюсь комусь ця інформація знадобиться...