И снова про собак...

Сама по собі наявність зброї це ще далеко не все...
Закрыто
crossf
Найфоман
Найфоман

Сообщение crossf »

Max писал(а):Где написано, что я не имею права завести собаку и гулять с ней?
Написано, написано:) Сейчас выложу. Заранее прошу прощения за большое количество текста :D
Egor.

Сообщение Egor. »

DR писал(а):эта проблема меня лично не волнует - у меня была собака и я решил, что пока я не буду жить в собственном доме (если буду), я собак заводить не буду.
Во! Вот это правильно и гуманно по отношению к собаке :)
И у нас была овчарка, пока дом не снесли и мы переехали в квартиру. Отдали в село, чтоб зверь не мучался.
Carlito
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Carlito »

Max
Если я хочу собаку, то я ее заведу и гулять с ней буду там где это возможно. Только вот я не буду заводить собаку породы которая имеет репутацию без башенной.
Если нет специального места для выгула, то я буду гулять где оно вообще есть, и таки да ТЕРПИТЕ.

Макс, в 10 мин. пешего хода от меня есть спец. площадка для выгула собак. Также в районе 50 м. офигеннейшие пустыри (ну живу я на окраине Киева). Как ты думаешь, когда я последний раз видел на этой площадке людей, выгуливающих собак? Как часто народ выводит на эти пустыри собак погулять\погадить? Неужели так тяжело не пустить своего любимца гадить в песочнице на детской площадке?
Я не против собак и собаководов (сам всегда хотел завезти собаку), я против безответственности наших людей.
DR
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение DR »

Max писал(а):И что с собакой сделал?
В село отдал
Max писал(а):А где эти правила общежития расписаны?
Правила общежития, морально-этические принципы не относятся к
источникам права. Это все с воспитанием.
Счастлив тот, кому удалось постичь тайную сущность вещей
Sergs
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Контактная информация:

Сообщение Sergs »

В целом, можно подитожить. Несомненно собаки это потенциальная угроза комфорту, здоровью, жизни (последовательность по степени вероятности). Владелец (нормальный) может объективно оценить степень этой угрозы (бывает, что и ошибочно) и скорректировать свое поведение соответственно. Остальным приходится полагаться на здравый смысл незнакомого человека, а это не очень приятно. Кстати именно это я имел в виду сравнивая собак с ножами и автомобилями, не возможность наступить ножу на лапу и самостоятельный рывок машины на тротуар :-D , а исключительно необходимость зависить от здравомыслия незнакомых людей. Может, не совсем понятно выражал мысль :=( . Можно конечно пойти по пути максимальных запретов - намордник, короткий поводок, запрет "опасных пород и т.д. Но тогда нужно быть честными до конца- определить круг иных потенциальных опасностей, которые не возможно в полной мере проконтролировать самостоятельно и ... Вот лично мне очень бы не хотелось жить, в условиях такой заботы обо мне любимом :grin: . (Кто знает, до чего добезопасились в Англии ? :o )
Последний раз редактировалось Sergs 22 апр 2008, 13:43, всего редактировалось 1 раз.
DR
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение DR »

Max писал(а):Насчет сравнения с ружьем, вообще ИМХО не корректно. У нас законодательством этот вопрос более менее урегулирован.
Ну почему же крайность - я имел ввиду пневматику, разрешение на нее не нужно - почему я не могу пострелять по баночкам с балкона? :-D
Pyrrhonist
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1 раз

Сообщение Pyrrhonist »

Также в районе 50 м. офигеннейшие пустыри (ну живу я на окраине Киева). Как ты думаешь, когда я последний раз видел на этой площадке людей, выгуливающих собак? Как часто народ выводит на эти пустыри собак погулять\погадить? Неужели так тяжело не пустить своего любимца гадить в песочнице на детской площадке?
Когда я заводил собаку возле меня были пустыри и пустые парко-алеи, за 2 года пустыри застроили, народу понаехало, в парках какнуть собаке негде. Может мне от нее избавиться в один миг, потому-то теперь я буду кому-то немножко мешать?
Зы. А собаку стараюсь отпускать рано утром и поздно вечером. И мне спокойней и людей не дразню.
Max

Сообщение Max »

Собственно я согласен с Sergs.
Вот сейчас мы говорим о собаках и как регулировать их свободу в городе. А на каком-то форуме сейчас идет дискусия о ножах и о том какие запреты надо ввести, чтобы обезопасить общество от потенциальной угрозы (Что тут на это скажут?).
В таких спорах, чтобы найти общий язык с собеседником следует взглянуть на ситуацию с его точки зрения и понять ее (не обязательно согласиться, но понять следует) и искать пути взаимопонимания и решения вопроса приемлемого для обоих сторон. Меня лично раздражают споры в которых стороны пытаются убедить противника в своей правоте считая, что их точка зрения единственно верная и не существует другой истины. Такие споры не приводят ни к чему. ИМХО это бесполезная трата времени нервов и энергии.
Max

Сообщение Max »

Pyrrhonist писал(а):
Также в районе 50 м. офигеннейшие пустыри (ну живу я на окраине Киева). Как ты думаешь, когда я последний раз видел на этой площадке людей, выгуливающих собак? Как часто народ выводит на эти пустыри собак погулять\погадить? Неужели так тяжело не пустить своего любимца гадить в песочнице на детской площадке?
Когда я заводил собаку возле меня были пустыри и пустые парко-алеи, за 2 года пустыри застроили, народу понаехало, в парках какнуть собаке негде. Может мне от нее избавиться в один миг, потому-то теперь я буду кому-то немножко мешать?
Зы. А собаку стараюсь отпускать рано утром и поздно вечером. И мне спокойней и людей не дразню.
Вот кстати один из сценариев который возможен в случае репресий против собаководов. Думаете народ ломанеться добровольно сдавать своих любимцев в питомники или на усыпление? Ага щаз. Начнут массово выпускать их на свободу и вот тогда начнуться проблемы с армией бездомных, голодных собак, которые действительно буду представлять опасность для человека.
DR
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение DR »

Max насколько я понял никто и не призывает запретить собак - ты как хозяин собаки сделай так, что бы она никому не мешала и все ! Это и есть правила общежития - жить так, что бы не причинять проблем и неудобств окружающим :D
crossf
Найфоман
Найфоман

Сообщение crossf »

Так вот, несколько цитат насчет обязанностей (актуально для собаководов, проживающих в Киеве):
"Правила утримання у м. Києві тварин громадянами, підприємствами, установами та організаціями", затверджені розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 08.09.97 р., №1372

1. Ці Правила поширюються на підприємства, установи, організації (крім установ Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Державного комітету у справах охорони державного кордону України, Державного митного комітету України і Міністерства внутрішніх справ України), а також на громадян, що утримують собак, котів і хижих тварин у м. Києві.
2. Собаки, коти і хижі тварини, яких утримують громадяни, є особистою власністю і, як кожна власність, охороняється законом.
Тварина може бути вилучена у власника за рішенням суду чи в іншому порядку у випадках, передбачених діючим законодавством України.
3. Підприємства, установи, організації і громадяни - власники собак, котів і хижих тварин - зобов'язані суворо дотримуватись санітарно-гігієнічних норм і Правил утримання у м. Києві тварин громадянами, підприємствами, установами та організаціями (далі - Правила) з обов'язковим забезпеченням безпеки людей.
4. При додержанні вимог, вказаних у пункті 3 цих Правил, дозволяється утримувати:
а) собак, котів (загальною кількістю не більше 3 дорослих тварин) у квартирах, в яких проживає одна сім'я, а також в будинках, що належать громадянам на правах приватної власності; у квартирах, де проживає кілька сімей, допускається утримання собаки або кота лише за письмовою згодою всіх мешканців квартири. При цьому не дозволяється утримувати собак і котів в місцях загального користування.
Якщо кількість собак чи котів більше ніж 3 дорослі тварини, то власник тварин ставить на облік в Київський міський госпрозрахунковий центр "Тварини в місті" свій розплідник або притулок (залежно від призначення);
б) собак, котів і хижих тварин - у "зоокутках", "живих кутках", дитячих, освітніх, санаторно-курортних і оздоровчих закладів з дозволу Київського міського госпрозрахункового центру "Тварини в місті" за погодженням з санітарно-епідеміологічними і ветеринарними установами;
в) собак - у вільному вигулі на ізольованій, добре огородженій території або в ізольованому приміщенні - на прив'язі або без неї;
г) собак на підприємствах, в установах і організаціях: для охорони - на блоках, в обладнаних приміщеннях або на прив'язі; для дослідної мети - у вольєрах або в розплідниках;
д) собак без повідків і намордників: при оперативному використанні спеціальними організаціями, собак спеціального призначення, а також під час муштри на полюванні, на учбово-дресувальних майданчиках.

6. Власники собак, котів і хижих тварин зобов'язані:
а) утримувати з її біологічними особливостями, людяно поводитися з твариною, не залишати її без догляду, їжі і води;
б) зареєструвати в Київському міському госпрозрахунковому центрі "Тварини в місті" собак, котів і хижих тварин віком від двох місяців і більше. При первинній реєстрації собак, котів і хижих тварин їх власникам видається реєстраційне посвідчення і "Правила утримання у м. Києві тварин громадянами, підприємствами, установами та організаціями", а на собак, крім того, і особисті номерні знаки. Особистий номерний знак собаки прикріплюється до її нашийника.
Новопридбані собаки, коти і хижі тварини повинні бути зареєстровані в 5-денний строк;
в) перереєструвати собак, котів і хижих тварин в Київському міському центрі "Тварини в місті" при зміні місця проживання або при зміні власника;
г) щороку доставляти собак, а у випадках, коли ветеринарна служба визнає за необхідне, також і котів, у ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок;
д) повідомляти протягом 5-ти днів ветеринарну установу, що обслуговує даний район, про придбання собаки, кота чи хижої тварини, а також про переїзд з ним в інший населений пункт;
е) тримати сторожових собак на прив'язі і спускати їх з прив'язі лише в закритих дворах, що виключає можливість втечі, про наявність собак застерігати написом;
є) не допускати, щоб собаки і коти забруднювали квартири, сходові клітини та інші місця загального користування в будинках, дворах і на вулицях; прибирати в усіх випадках екскременти тварин;
ж) здавати старих і зайвих собак, котів та хижих тварин до притулків Київського міського госпрозрахункового центру "Тварини в місті" в разі неможливості або небажання подальшого утримання цих тварин;
з) про захворювання собаки, кота чи хижої тварини негайно повідомляти ветеринарну установу;
и) у випадках падежу собак, котів чи хижих тварин негайно повідомляти ветеринарну установу і здавати трупи на кладовище тварин; реєстраційні посвідчення (а на собак - і особисті номерні знаки) - в Київський міський госпрозрахунковий центр "Тварини в місті";
і) негайно повідомляти заклади охорони здоров'я і ветеринарної служби про випадки укусу або травмування собакою, котом чи хижою твариною людини, свійської чи домашньої тварини, а також доставляти у ветеринарну установу собак і котів, які покусали людей чи тварин, або заподіяли їм травми, для огляду і карантинування протягом 10-ти днів, а покусаних тварин - для огляду і лікування.
В разі, коли неможливо доставити вказаних тварин, повідомляти про них в Київський міський госпрозрахунковий центр "Тварини в місті" для відлову і доставки їх у ветеринарну установу;
к) відшкодувати матеріальні та моральні збитки, що нанесені їхніми тваринами громадянам у встановленому чинним законодавством України порядку.
7. Власникам собак і котів дозволяється:
а) виводити собак з жилих та інших приміщень, а також ізольованих територій в загальні двори або на вулицю на повідку з прикріпленим до нашийника особистим номерним знаком та обов'язковим забезпеченням безпеки людей;
б) перевозити собак і котів з додержанням правил, діючих на даному виді транспорту, при обов'язковому забезпеченні безпеки людей;
в) вигулювати собак в місцях, спеціально відведених та облаштованих для цієї мети районними в м. Києві державними адміністраціями;
г) захоронювати домашніх тварин на спеціальних міських кладовищах тварин.
8. Власникам собак, котів і хижих тварин забороняється:
а) утримувати собак, котів і хижих тварин незареєстрованими;
б) продавати собак, котів і хижих тварин у невстановлених для цього місцях;
в) утримувати собак, котів і хижих тварин у місцях загального користування (коридорах, підвалах, на сходах, горищах тощо);
г) вигулювати собак у непридатних для цього місцях. З'являтися з ними в громадських місцях, міському транспорті особам у нетверезому стані;
д) заводити собак і котів у приміщення магазинів, об'єктів громадського харчування, установ охорони здоров'я, культури, на територію дитячих майданчиків;
е) вигулювати або виводити за межі помешкання чи садиби хижих тварин;
є) вигулювати та виводити за межі помешкання чи садиби собак з підвищеною агресивністю без наявності коротких поводків, намордників та особистого номерного знаку;
ж) купувати, продавати, показувати на виставках і виводках, а також перевозити в інші населені пункти всіма видами транспорту собак, котів та хижих тварин без реєстраційного посвідчення та ветеринарного паспорта з відміткою про імунізацію проти сказу, що проведена не більше 12 місяців і не менше 30 днів до вивозу (виводу);
з) викидати трупи собак, котів і хижих тварин або захоронювати їх у невідведених для цього місцях;
и) жорстоко поводитись з собаками, котами і хижими тваринами, залишати бездоглядними або знищувати їх;
і) вирощувати собак і котів для м'яса та шкірок.

10. Власники собак з підвищеною агресивністю як визнаних, так і не визнаних міжнародними організаціями порід, реєструють їх тільки при наявності довідки про проходження технічного мінімуму з питань дресування та утримання тварин.

13. Собаки, незалежно від породи, належності і призначення, в тому числі і ті, що мають нашийники з особистими номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, а також бездоглядні коти вважаються безпритульними і підлягають відлову.

И еще интересные приложения к этому документу: Додаток 2 - перечень разрешенных собак с повышенной агрессивностью, Додаток 3 - перечень запрещенных собак.

Додаток 2 до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 08.09.97 р. № 1372
Перелік порід собак з підвищеною агресивністю, які визнано міжнародними кінологічними організаціями *

1. Айну
2. Американський стафордширський тер'єр
3. Анатолійський карабаш
4. Англійський мастіф
5. Бельгійський мастіф
6. Бордоський дог
7. Бульмастіф
8. Буль-тер'єр
9. Доберман-пінчер
10. Ірландський вовкодав
11. Кавказька вівчарка
12. Кане-корсо
13. Карельський ведмежий собака
14. Маремма (мареммано-абруцький пастушачий собака)
15. Мальоркський бульдог (перро де преса мальоркін)
16. Московська сторожова
17. Німецька вівчарка
18. Німецький дог
19. Південноруська вівчарка
20. Різеншнауцер
21. Ротвейлер
22. Середньоазіатська вівчарка
23. Тоса-іну (японський бійцівський собака)
24. Філа бразильєро
25. Чорний тер'єр
26. Шарпей (китайський бійцівський собака)

Додаток 3 до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 08.09.97 р. № 1372
Перелік порід собак з підвищеною агресивністю, заборонених на ввіз та розведення в м. Києві *

1. Акбаш
2. Американський піт-бультер'єр
3. Вівчарка Дауфмана
4. Гірська гонча
5. Грецька вівчарка
6. Добермани Владека Рошина
7. Канарський собака (перро де преса канаріо)
8. Кангал
9. Кенгуровий собака
10. Лангедокський пастушачий собака
11. Леопардова гонча
12. Румунська вівчарка
13. Супердог і його помісь з майконгом
Max

Сообщение Max »

Ну так тут не написано, что я не имею права заводить собаку и гулять с ней. Главное чтобы все это было з обов'язковим забезпеченням безпеки людей
Только вот мест огороженых и предназначеных для выгула собак я возле себя не видел. У меня Голосеевский парк рядом, там большинство и гуляет.
crossf
Найфоман
Найфоман

Сообщение crossf »

В добавок, санкции за нарушение вышеупомянутых правил:

Кодекс України про адміністративні правопорушення

Стаття 154. Порушення правил тримання собак і котів

Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Pyrrhonist
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1 раз

Сообщение Pyrrhonist »

"Додаток номер3" - бред сивой кобылы.
Составлен от балды.
А Шарпей очень опасная собака ну просто жжжуть.
crossf
Найфоман
Найфоман

Сообщение crossf »

Макс, у тебя собака есть?
Max

Сообщение Max »

DR писал(а):Max насколько я понял никто и не призывает запретить собак - ты как хозяин собаки сделай так, что бы она никому не мешала и все ! Это и есть правила общежития - жить так, что бы не причинять проблем и неудобств окружающим :D
Согласен, но обязательно ли при этом постоянно держать собаку на коротком поводке и в наморднике?
У меня собака была более 10 лет, я все время был в кругу таких же собачников. Так случаев когда домашняя собака укусила человека (не моя) припоминаю всего 2 и то в одном обошлось порваными штанами, а во втором слегка прокушеной задницой. В обоих случаях собак спровоцировали пьяные.
crossf
Найфоман
Найфоман

Сообщение crossf »

Pyrrhonist писал(а):"Додаток номер3" - бред сивой кобылы.
Составлен от балды.
Не я его составлял:) Таких пород даже не знаю, но я не собаковод.
Pyrrhonist писал(а):А Шарпей очень опасная собака ну просто жжжуть.
Морда у него подозрительная:-D
cornel
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Контактная информация:

Сообщение cornel »

Костя, спасибо за эту работу.

Только в стране с традиционной и непобедимой "разрухой в головах" даже наличие регламентов не гарантирует их выполнение.

Меня накануне сильно подмывало сделать замечание сержанту в форме, курившему с коллегой на остановке (для умников, которые спросят о тонкостях формулировки "общественное место" сразу уточню - непосредственно под навесом остановки). Уж он-то не упустил бы возможности при случае напомнить мне о статьях 175/178 КоАПУ. Но я промолчал, считая бессмысленным даже сотрясение воздуха на эту тему.

Недавно вечером иду с сыном (он боится собак, не панически, но совершенно справедливо опасаясь их) через освещенный пятачок. Из темноты выскакивает ретривер, молодой и совершенно щенячего вида. Сын становится за мной, дурное щеня норовит игриво ткнуться носом в его руки/тело. Мне это неприятно, это не лучший момент (почти паника) объяснять тонкости устройства собачьей психики и пытаться заставить преодолеть страх.

И тут из темноты вылазит тётка и вальяжно говорит традиционное "она не кусается". Дальше не буду рассказывать - я себя вёл недостаточно культурно. Там потом еще её муж с балкона восьмого этажа мне кричал, чтоб я подождал его - он, дескать, щас спустится.

Скажите мне, как нужно реагировать? Искать свидетелей, писать заяву, ждать мужа, сидеть не высовываясь дома, вести культурно-разъяснительную работу? Причем вряд ли эти владельцы понимают даже суть моих претензий.

Эти люди настолько тупы, что в своём ложном ощущении превосходства над окружающими, даже не могут предположить какой-то "обратки". Он мне орёт с балкона СВОЕЙ квартиры, что я .удак! Я даже какое-то время боролся с собой, чтоб не подняться и не вымазать дверь его квартиры собачьим говном.
Sergs
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Контактная информация:

Сообщение Sergs »

Ну вот и приплыли, все замечательно , но "п. 8 є) вигулювати та виводити за межі помешкання чи садиби собак з підвищеною агресивністю без наявності коротких поводків, намордників та особистого номерного знаку; " С учетом того, что перечень № 2 составлен по принципу - а не забыли ли мы случайно туда кого нибудь записать. ... :-( ... Тем или иным образом работал со всеми породами из этого списка, кроме "анатолійський карабаш", "маремма" и "мальоркський бульдог (перро де преса мальоркін)" зато имел дело с "канарський собака (перро де преса канаріо)" из третьего.
Как специалист могу сообщить список составлен без малейшего учета особенностей и свойств данных пород (о причинах подобного подхода могу рассказать отдельно, но сейчас не об этом). Т.е. на обсуждаемую проблему ни как не влияет :-( .
crossf
Найфоман
Найфоман

Сообщение crossf »

Max писал(а):обязательно ли при этом постоянно держать собаку на коротком поводке и в наморднике?
Обязательно, выше же все написано. На улице и в общественных местах - на поводке, а повышеноагрессивных - еще и в намордникае
crossf
Найфоман
Найфоман

Сообщение crossf »

Sergs на эти правила в Одессе можно наплевать, они только для Киева действительны:) хотя.. Одесские власти тоже могли что-то подобное принять.
Max

Сообщение Max »

cornel Если это соседи, то лучше не ввязываться, в войнах соседей редко бывают победители.
Max

Сообщение Max »

crossf писал(а):Макс, у тебя собака есть?
Сейчас нету. Померла. А новую не захотел заводить, друзей терять тяжело.
Последний раз редактировалось Max 22 апр 2008, 14:49, всего редактировалось 1 раз.
Max

Сообщение Max »

crossf писал(а):
Max писал(а):обязательно ли при этом постоянно держать собаку на коротком поводке и в наморднике?
Обязательно, выше же все написано. На улице и в общественных местах - на поводке, а повышеноагрессивных - еще и в намордникае
Ну вот и выходит, специальных мест для выгула мало, а те которые есть смешно назвать местом для выгула собак. Ответственность минимальная. Ну народ у нас по привычки плюет на подобные правила.
crossf
Найфоман
Найфоман

Сообщение crossf »

Max писал(а):Сейчас нету. Померл. А новую не захотел заводить, друзей терять тяжело.
Понял, согласен..
Я это все в предыдущих постах отписал не в том смысле, что заводить и выгуливать совсем "низзя", а к тому, что можно, но с множеством оговорок, на которые абсолютное большинство владельцев собак конкретно забили.
Закрыто

Вернуться в «Самооборона»