Ножові сталі.

Про все, що визначає ефективний різ - сталь, геометрія, зручне руків'я
Ответить
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 964 раза

Ножові сталі.

Сообщение olegpan »

Ramok, это ппц. В этом тестере просто леска натянута на рамке, что это за бумажный нож.
Единственное, может слукавили ребята и случайно ударили кончиком по чем-то твердому. А потом - почему бы не хайпануть
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2622 раза

Ножові сталі.

Сообщение RPD_macro »

Треба купить рокстед і самому попробовать :-D
S110V :sad: M398
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5695 раз

Ножові сталі.

Сообщение Ramok »

olegpan, хз. На мою думку, схоже на правду. Деякі ножі від дерева сколюються, а там дріт.
7cross7, у мене на фіксах патинує, нічого критичного (Барки). Особливо не доглядаю. Але я з тих, кому подобається патина.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Nutty
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 438 раз

Ножові сталі.

Сообщение Nutty »

7cross7, якщо термічка зроблена на оптимальну твердість (60-61) - непогана сталь, котра дозволяє робити делікатну геометрію без страху пошкодити її. Ріже......нормально, не так довго як якийсь Елмакс чи м390, але агресивніше ніж вони. Може патинувати, може пітингувати - десь як х12мф і компанія, плюс-мінус. Але важливо - оптимальна термічка! Бо меньше 60 одиниць - буде міцності позаочі, але різатиме і триматиме кромку фігово, більше 62 одиниць - різатиме може і краще, але тведення і кут заточки треба буде робити конячі, бо вже може кришитись
Хто "ми" то, я один тут!
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 1352 раза

Ножові сталі.

Сообщение FRAG »

7cross7 писал(а): Вчера, 20:58 Питання по сталі 3v, зокрема від Cold Steel, або Demko та й взагалі. Як сильно піттінгує/кородує порівняно з іншими? Як сталь взагалі?

Гарна, маю від cs, мені подобається. Щось накшталт їх s35vn, але більш міцна. Патіну дає легко, якщо працюєш по м'ясу. Якщо по дереву — може і не пaтінувати.
Ответить

Вернуться в «Сталі, геометрія, теорія та практика різання»