Японські кухонні ножі - хто користується?
-
- Новичок
- Сообщения: 18
- Зарегистрирован: 04 мар 2023, 12:09
- Откуда: Днiпро
- Благодарил (а): 2 раза
- Поблагодарили: 7 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Volodia, Одного досить. Згоден. З"ясувалось таке - баланс, зведення, проникающа в продукти спроможність , прилипання продуктів до спусків - все це різне. Сталь- інша ліга. Питання до стойкості ріжучоі крайки.
-
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 5317
- Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
- Откуда: Украина.Николаев.
- Благодарил (а): 2239 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Місце всаду в руків'я , чи як там у японців ? Виглядає трохи жахливо .
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8901
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 3005 раз
- Поблагодарили: 1530 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
vov4ik,
Давно дивлюсь на Петті, відчуваю що з маленьких найзручніший але так і не купив :( зараз зрозуміло що не на часі :(
Як враження? Це Тоджиро?
Давно дивлюсь на Петті, відчуваю що з маленьких найзручніший але так і не купив :( зараз зрозуміло що не на часі :(
Як враження? Це Тоджиро?
Мова, це також наша зброя
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6671
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2463 раза
- Поблагодарили: 4724 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
Ross,
так, монтаж всадний... традиційно, без клею. На дерево просто одягнена тоненька пластикова "трубка".
Торець - "голий". Так, це місце входу хвостовика постійно підмокає. І трохи хвостовик іржавіє.
Але саме це надійно тримає клинок в руків'ї. Коли розбирав вперше - хвостовик був більше всього в іржі.
Але вона легко знялася, практично без каверн. По суті, руків'я - розходник. Його має хватати на декілька років.
А клинок може працювати мабуть десятками років, не дивлячись, що вигляд у вуглеця не просто патина, а як брудний.
Спочатку я трохи парився, а зараз така "патина" не заважає. Я знаю як привести в належний вигляд, як "таргани" попросять.
Ніж - мегалазєр. Досі трохи страшно ним працювати, бо як ріжеш пальця - не відчуваєш.
Та все на кухні роблю лише ним. Є ще 2-3 ножа, що використовую нечасто.
В общєм... цей ніж дає надзвичайний кайф в роботі на кухні.
на фото - цей клинок знизу -

так, монтаж всадний... традиційно, без клею. На дерево просто одягнена тоненька пластикова "трубка".
Торець - "голий". Так, це місце входу хвостовика постійно підмокає. І трохи хвостовик іржавіє.
Але саме це надійно тримає клинок в руків'ї. Коли розбирав вперше - хвостовик був більше всього в іржі.
Але вона легко знялася, практично без каверн. По суті, руків'я - розходник. Його має хватати на декілька років.
А клинок може працювати мабуть десятками років, не дивлячись, що вигляд у вуглеця не просто патина, а як брудний.
Спочатку я трохи парився, а зараз така "патина" не заважає. Я знаю як привести в належний вигляд, як "таргани" попросять.
Ніж - мегалазєр. Досі трохи страшно ним працювати, бо як ріжеш пальця - не відчуваєш.
Та все на кухні роблю лише ним. Є ще 2-3 ножа, що використовую нечасто.
В общєм... цей ніж дає надзвичайний кайф в роботі на кухні.
на фото - цей клинок знизу -

- vov4ik
- Найфоман
- Сообщения: 799
- Зарегистрирован: 18 окт 2016, 22:55
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 343 раза
- Поблагодарили: 152 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
Кузьмич, так це Тоджиро, брав разом з маленьким овочевим з лезом 9 см, цей 15 см. Це наш любимий ніж з дружиною, легкий, зручний. Раніше користувались тільки трамонтіною сеньчурі там також лезо 15-16 см, але Тоджиро більш зручніше в руці лежить, да і вг-10 краще ніж бразильська нержа, правив за весь час два рази на мусаті.
Японські кухонні ножі - хто користується?
Що цікаво... 90% користування ножем - то є кухня ( звісно, якщо у дома, на війні зовсім інша справа ). Але усі ( хто від війни далекий ) хочуть складного, тактика і т.і. Навіщо ? Різати канати ? У мене є тактик з рекса 121 65 закалка. Вкрай рідко користуюсь, так, беру на якусь подію, щоб хоч іноді був у роботі. Ще рідше складний ніж. А ось кухня..зовсім інша справа. А для кухні краще і актуальніше японця тяжко щось підібрати . Якось Андрій Артшоп порадив Шептони про...апекс тепер тільки під інші ножі. Мусат забув коли брав у руки. Той ніж , що на фото вище ( стр.17 чи 18 ) де РК бовтається, як троянда у ополонці, ніякий мусат не допоможе. Так, два рази хліб порізати. На водяному камені ( я користуюсь 5т...8т ) пару хвилин. Вітчизняний виробник для ножа кухні...а навіщо? Ціна буде вище японця, якість сумнівна, продаж - навіки разом.
-
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 5317
- Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
- Откуда: Украина.Николаев.
- Благодарил (а): 2239 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Ви- виключення ( ще один - два добродії ...щоб не було суперечок ). 

- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6671
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2463 раза
- Поблагодарили: 4724 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
сьогодні моя деба зустріла на кухні гарбуза. Авжеж, гарбуз - не риба,
але працювати дебою по гарбузу - сподобалось. І мені, і дебі.
Гарбуза ми вже не питали...

але працювати дебою по гарбузу - сподобалось. І мені, і дебі.
Гарбуза ми вже не питали...

- BadONE
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2880
- Зарегистрирован: 20 фев 2012, 21:13
- Откуда: Львівщина
- Благодарил (а): 186 раз
- Поблагодарили: 384 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
Може хтось порадить якийсь сет з 3х ножів, щоб було "дешево і сердито"? Чи не паритись і купити кухонні Вікторінокси?
- tarkus
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 3289
- Зарегистрирован: 11 апр 2015, 20:20
- Откуда: Полтава
- Поблагодарили: 1497 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
А до цього сету - ще один сет із кількох відповідних каменів.
-
- Найфоман
- Сообщения: 789
- Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 2958 раз
- Поблагодарили: 330 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Я б сказав зі свого досвіду що Трамонтіна це хороший вибір для "дешево і сердито"
- BadONE
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2880
- Зарегистрирован: 20 фев 2012, 21:13
- Откуда: Львівщина
- Благодарил (а): 186 раз
- Поблагодарили: 384 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
Може тоді краще звернути увагу на ножі з серії Victorinox SwissClassic Kitchen?
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8364
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5665 раз
- Поблагодарили: 7978 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Не так вже і дешево


Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- Nerv
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 9692
- Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 3703 раза
- Поблагодарили: 1786 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
відповідаючи на назву теми в мене є японський реставрований сантоку з вуглецю. 17 см. брав на ФБ у Шошані. там по ходу переприварене руків'я
клин дзвенить як цвіркун. ніж мабудь для естетів страшний, але любов. солодкий як кума. ріже як ....
і ще є сантоку від Драгуна (теж ФБ) з Д2. теж вкусняшка. але клин з покриттям. я таке не дуже лав
клин дзвенить як цвіркун. ніж мабудь для естетів страшний, але любов. солодкий як кума. ріже як ....
і ще є сантоку від Драгуна (теж ФБ) з Д2. теж вкусняшка. але клин з покриттям. я таке не дуже лав
Последний раз редактировалось Nerv 05 мар 2025, 20:59, всего редактировалось 1 раз.
Carpe diem
- Dentist
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2999
- Зарегистрирован: 16 сен 2013, 22:24
- Откуда: Poltava
- Благодарил (а): 1577 раз
- Поблагодарили: 1173 раза
- BadONE
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2880
- Зарегистрирован: 20 фев 2012, 21:13
- Откуда: Львівщина
- Благодарил (а): 186 раз
- Поблагодарили: 384 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
Думав вкладусь в 100-150 баксів, але бачу що прийдеться зачекати, докласти і купити щось толковіше... Або Трамантіну 

- Dentist
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2999
- Зарегистрирован: 16 сен 2013, 22:24
- Откуда: Poltava
- Благодарил (а): 1577 раз
- Поблагодарили: 1173 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
завтра скину пару сетов - 2 Petty 120 и 150 мм , плюс Gyutou или Santoku 180 мм .
200-220 баксов за три . Доставка 3,5 бакса
200-220 баксов за три . Доставка 3,5 бакса
-
- Найфоман
- Сообщения: 638
- Зарегистрирован: 04 янв 2011, 21:15
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 13 раз
- Поблагодарили: 34 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
поки будуте докладати, мені трамонтина сподабалась саме з таким руківям https://tramontina.vn.ua/uk/product/153 ... 99817.html
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6671
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2463 раза
- Поблагодарили: 4724 раза
Японські кухонні ножі - хто користується?
якось нещодавно підгострив свого улюбленця, та трохи без пучки не лишився.
встиг прибрати пальця. Але трохи шкіри він таки збрив...


а ви кажете: Трамонтіна! ..
встиг прибрати пальця. Але трохи шкіри він таки збрив...


а ви кажете: Трамонтіна! ..

- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8364
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5665 раз
- Поблагодарили: 7978 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Я кажу, що трамонтіну можна нагострити так само.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)