Японські кухонні ножі - хто користується?

Обговорення та питання про ножі та аксесуари для кухні
Ответить
Hilux555
Новичок
Новичок
Сообщения: 18
Зарегистрирован: 04 мар 2023, 12:09
Откуда: Днiпро
Благодарил (а): 2 раза
Поблагодарили: 7 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Hilux555 »

Volodia, Одного досить. Згоден. З"ясувалось таке - баланс, зведення, проникающа в продукти спроможність , прилипання продуктів до спусків - все це різне. Сталь- інша ліга. Питання до стойкості ріжучоі крайки.
Аватара пользователя
vov4ik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 799
Зарегистрирован: 18 окт 2016, 22:55
Откуда: Киев
Благодарил (а): 343 раза
Поблагодарили: 152 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение vov4ik »

Изображение Изображение
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6671
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2463 раза
Поблагодарили: 4724 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение norther »

лютий японий карбон (вуглець) та япона патіна!..
Изображение
Изображение
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 5317
Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
Откуда: Украина.Николаев.
Благодарил (а): 2239 раз
Поблагодарили: 1516 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Ross »

Місце всаду в руків'я , чи як там у японців ? Виглядає трохи жахливо .
Аватара пользователя
Dentist
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2999
Зарегистрирован: 16 сен 2013, 22:24
Откуда: Poltava
Благодарил (а): 1577 раз
Поблагодарили: 1173 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Dentist »

Изображение
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8901
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 3005 раз
Поблагодарили: 1530 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Кузьмич »

vov4ik,
Давно дивлюсь на Петті, відчуваю що з маленьких найзручніший але так і не купив :( зараз зрозуміло що не на часі :(
Як враження? Це Тоджиро?
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6671
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2463 раза
Поблагодарили: 4724 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение norther »

Ross,
так, монтаж всадний... традиційно, без клею. На дерево просто одягнена тоненька пластикова "трубка".
Торець - "голий". Так, це місце входу хвостовика постійно підмокає. І трохи хвостовик іржавіє.
Але саме це надійно тримає клинок в руків'ї. Коли розбирав вперше - хвостовик був більше всього в іржі.
Але вона легко знялася, практично без каверн. По суті, руків'я - розходник. Його має хватати на декілька років.
А клинок може працювати мабуть десятками років, не дивлячись, що вигляд у вуглеця не просто патина, а як брудний.
Спочатку я трохи парився, а зараз така "патина" не заважає. Я знаю як привести в належний вигляд, як "таргани" попросять.
Ніж - мегалазєр. Досі трохи страшно ним працювати, бо як ріжеш пальця - не відчуваєш.
Та все на кухні роблю лише ним. Є ще 2-3 ножа, що використовую нечасто.
В общєм... цей ніж дає надзвичайний кайф в роботі на кухні.
на фото - цей клинок знизу -
Изображение
Аватара пользователя
vov4ik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 799
Зарегистрирован: 18 окт 2016, 22:55
Откуда: Киев
Благодарил (а): 343 раза
Поблагодарили: 152 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение vov4ik »

Кузьмич писал(а): 20 июл 2024, 16:54 vov4ik,
Давно дивлюсь на Петті, відчуваю що з маленьких найзручніший але так і не купив :( зараз зрозуміло що не на часі :(
Як враження? Це Тоджиро?
Кузьмич, так це Тоджиро, брав разом з маленьким овочевим з лезом 9 см, цей 15 см. Це наш любимий ніж з дружиною, легкий, зручний. Раніше користувались тільки трамонтіною сеньчурі там також лезо 15-16 см, але Тоджиро більш зручніше в руці лежить, да і вг-10 краще ніж бразильська нержа, правив за весь час два рази на мусаті.
Аватара пользователя
Sergeo69
Новичок
Новичок
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 30 окт 2021, 21:25
Откуда: Винница

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Sergeo69 »

Що цікаво... 90% користування ножем - то є кухня ( звісно, якщо у дома, на війні зовсім інша справа ). Але усі ( хто від війни далекий ) хочуть складного, тактика і т.і. Навіщо ? Різати канати ? У мене є тактик з рекса 121 65 закалка. Вкрай рідко користуюсь, так, беру на якусь подію, щоб хоч іноді був у роботі. Ще рідше складний ніж. А ось кухня..зовсім інша справа. А для кухні краще і актуальніше японця тяжко щось підібрати . Якось Андрій Артшоп порадив Шептони про...апекс тепер тільки під інші ножі. Мусат забув коли брав у руки. Той ніж , що на фото вище ( стр.17 чи 18 ) де РК бовтається, як троянда у ополонці, ніякий мусат не допоможе. Так, два рази хліб порізати. На водяному камені ( я користуюсь 5т...8т ) пару хвилин. Вітчизняний виробник для ножа кухні...а навіщо? Ціна буде вище японця, якість сумнівна, продаж - навіки разом.
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 5317
Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
Откуда: Украина.Николаев.
Благодарил (а): 2239 раз
Поблагодарили: 1516 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Ross »

Sergeo69 писал(а): 27 авг 2024, 14:36 Але усі ( хто від війни далекий ) хочуть складного, тактика і т.
Хто ці усі?
Аватара пользователя
Sergeo69
Новичок
Новичок
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 30 окт 2021, 21:25
Откуда: Винница

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Sergeo69 »

Ви- виключення ( ще один - два добродії ...щоб не було суперечок ). ::hi:::
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6671
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2463 раза
Поблагодарили: 4724 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение norther »

сьогодні моя деба зустріла на кухні гарбуза. Авжеж, гарбуз - не риба,
але працювати дебою по гарбузу - сподобалось. І мені, і дебі.
Гарбуза ми вже не питали...
Изображение
Аватара пользователя
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2880
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 21:13
Откуда: Львівщина
Благодарил (а): 186 раз
Поблагодарили: 384 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение BadONE »

Може хтось порадить якийсь сет з 3х ножів, щоб було "дешево і сердито"? Чи не паритись і купити кухонні Вікторінокси?
Аватара пользователя
tarkus
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 3289
Зарегистрирован: 11 апр 2015, 20:20
Откуда: Полтава
Поблагодарили: 1497 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение tarkus »

BadONE писал(а): 05 мар 2025, 12:15 сет з 3х ножів, щоб було "дешево і сердито"
А до цього сету - ще один сет із кількох відповідних каменів.
Volodia
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 789
Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
Откуда: Львів
Благодарил (а): 2958 раз
Поблагодарили: 330 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Volodia »

Я б сказав зі свого досвіду що Трамонтіна це хороший вибір для "дешево і сердито"
Аватара пользователя
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2880
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 21:13
Откуда: Львівщина
Благодарил (а): 186 раз
Поблагодарили: 384 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение BadONE »

Volodia писал(а): 05 мар 2025, 14:48 Я б сказав зі свого досвіду що Трамонтіна це хороший вибір для "дешево і сердито"
Може тоді краще звернути увагу на ножі з серії Victorinox SwissClassic Kitchen?
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8364
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5665 раз
Поблагодарили: 7978 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Ramok »

BadONE писал(а): 05 мар 2025, 15:14 SwissClassic Kitchen
Не так вже і дешево :D Загалом, були у мене ножі цієї серії, але трамонтіна біла зайшла краще. Єдиний недолік - білі руків'я періодично стають сірими (ага, руки брудні, трамонтіною в селі користуюсь :=( ).
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2880
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 21:13
Откуда: Львівщина
Благодарил (а): 186 раз
Поблагодарили: 384 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение BadONE »

А ножами Kanetsune 950-ї серії хтось користувався?
Аватара пользователя
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 9692
Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
Откуда: Киев
Благодарил (а): 3703 раза
Поблагодарили: 1786 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Nerv »

відповідаючи на назву теми в мене є японський реставрований сантоку з вуглецю. 17 см. брав на ФБ у Шошані. там по ходу переприварене руків'я
клин дзвенить як цвіркун. ніж мабудь для естетів страшний, але любов. солодкий як кума. ріже як ....
і ще є сантоку від Драгуна (теж ФБ) з Д2. теж вкусняшка. але клин з покриттям. я таке не дуже лав
Последний раз редактировалось Nerv 05 мар 2025, 20:59, всего редактировалось 1 раз.
Carpe diem
Аватара пользователя
Dentist
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2999
Зарегистрирован: 16 сен 2013, 22:24
Откуда: Poltava
Благодарил (а): 1577 раз
Поблагодарили: 1173 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Dentist »

BadONE писал(а): 05 мар 2025, 12:15 Може хтось порадить якийсь сет з 3х ножів, щоб було "дешево і сердито"? Чи не паритись і купити кухонні Вікторінокси?
До какой суммы сет ?
Аватара пользователя
BadONE
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2880
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 21:13
Откуда: Львівщина
Благодарил (а): 186 раз
Поблагодарили: 384 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение BadONE »

Думав вкладусь в 100-150 баксів, але бачу що прийдеться зачекати, докласти і купити щось толковіше... Або Трамантіну :-D
Аватара пользователя
Dentist
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2999
Зарегистрирован: 16 сен 2013, 22:24
Откуда: Poltava
Благодарил (а): 1577 раз
Поблагодарили: 1173 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Dentist »

завтра скину пару сетов - 2 Petty 120 и 150 мм , плюс Gyutou или Santoku 180 мм .
200-220 баксов за три . Доставка 3,5 бакса
tacha79
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 638
Зарегистрирован: 04 янв 2011, 21:15
Откуда: Киев
Благодарил (а): 13 раз
Поблагодарили: 34 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение tacha79 »

BadONE писал(а): 05 мар 2025, 22:56 докласти і купити щось толковіше... Або Трамантіну
поки будуте докладати, мені трамонтина сподабалась саме з таким руківям https://tramontina.vn.ua/uk/product/153 ... 99817.html
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6671
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2463 раза
Поблагодарили: 4724 раза

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение norther »

якось нещодавно підгострив свого улюбленця, та трохи без пучки не лишився.
встиг прибрати пальця. Але трохи шкіри він таки збрив...
Изображение
Изображение

а ви кажете: Трамонтіна! .. :-D
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8364
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5665 раз
Поблагодарили: 7978 раз

Японські кухонні ножі - хто користується?

Сообщение Ramok »

norther писал(а): 07 июн 2025, 23:46 ви кажете: Трамонтіна
Я кажу, що трамонтіну можна нагострити так само.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Ответить

Вернуться в «Ножм для кухні»