трохи апну...
з'явилось наступне питання:
на частині бюджетних японців на лезі нанесена шершава смужка

на цьому фото вона наче спуск на 1/3. За "гритністю" вона приблизно 2500.
Наскільки розумію, основна її функція - проти налипання продуктів.
Не можу сказати, що якось особливо відчувається її робота. А можливо без неї - просто жах!
Питання в тому, що привожу "до тями" зараз 2 японці. Вуглець. На одному з них така смужка була...
але її стан вже був такий, що можна сказати, що її практично не було...
а на другому - там взагалі не було нічого видно... такий шар окислу... (не іржі, а окислу!).
Зняв все, практично до зеркала...
спілкувався з досвідченою людиною (по японцям), каже, що ті шершаві смужки - не потрібні.
Можна зтирати і не паритись... і відтворити її практично не можливо.
Але без смужки у зовнішності чогось не вистачає... Наче і не питання фен шую...
а зі смужками - виглядає ліпше, як на мене...
...і , доречі, це перші ножі, до яких я вирішив докласти руки з лютого...
вже про таке писали...що тут треба через шось "переступити".
ще пару фото - "зі смужкою" -
Тож питання до тих хто користується японцями: чи має практичний сенс та смужка?
Чим заподіяти налипанню?
Чи налипання - як мокра вода... просто так є.
І зовнішність: краще зі смужкою чи без?