Відповідаю. Ізула (зведення - 1 мм), LT Wright Packer (зведення - 0,3-0,5 мм від кінчика до руків'я) та за мотивами ножа Етці (зведення - 0) - три ножі з ідеальною геометрією для повсякденного використання. На складаних ножах - пофіг абсолютно.
Ідеальна геометрія для повсякденного ножа
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8444
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5728 раз
- Поблагодарили: 8105 раз
Ідеальна геометрія для EDC фолдера
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8444
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5728 раз
- Поблагодарили: 8105 раз
- i-mik
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2543
- Зарегистрирован: 01 сен 2010, 00:59
- Откуда: Полтава
- Благодарил (а): 92 раза
- Поблагодарили: 276 раз
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 4268
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 7183 раза
- Поблагодарили: 2240 раз
Ідеальна геометрія для повсякденного ножа
GeorgCH,
тут, скоріш за все, руків'я виручило...
Я нещодавно Мамі аналогічно нарізав старого кабака, то мало не вродив - як дерево.
тут, скоріш за все, руків'я виручило...
Я нещодавно Мамі аналогічно нарізав старого кабака, то мало не вродив - як дерево.
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 4268
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 7183 раза
- Поблагодарили: 2240 раз
Ідеальна геометрія для повсякденного ножа
Ramok,
Я власне філейником саморобним, товщиною 0.5-0.7мм того кабака і розробляв. І то - ледве-ледве.
Я власне філейником саморобним, товщиною 0.5-0.7мм того кабака і розробляв. І то - ледве-ледве.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8444
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5728 раз
- Поблагодарили: 8105 раз
Ідеальна геометрія для повсякденного ножа
Alex_LV, на Морі не тільки товщина, але і кут градусів 22-25
-
- Найфоман
- Сообщения: 794
- Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 3028 раз
- Поблагодарили: 332 раза
Ідеальна геометрія для повсякденного ножа
Я гарбуз не так чищу, спочатку розрізаю пополам і викидаю середину потім кожну половину ще пополам і тоді нарізаю смужки і лише тоді зрізаю шкіру зі смужок. Все на дошці і ніж може бути будь яким головне щоб гострий був