Деревяшка для топора?
-
- Найфоман
Деревяшка для топора?
Тоже последние делал как на рисунке, отверстие сверлю 3 мм, а пропил делаю ножовкой по металу.
Голову внутри тоже немного круглым напильником ёрзаю, исключительно от ржавчины и окалины.
Вспомнил, когда-то тут на форуме описывали посадку на резину, вроде от велосипедной камеры, ну конечно и себе попробовал, на удивление до сих пор держит и не разболталось, а годков прошло не мало и в работе регулярно. Голова где-то 0,8-1 кг, основная работа колка небольших поленьев на щепки да обрубка веток при валке.
Голову внутри тоже немного круглым напильником ёрзаю, исключительно от ржавчины и окалины.
Вспомнил, когда-то тут на форуме описывали посадку на резину, вроде от велосипедной камеры, ну конечно и себе попробовал, на удивление до сих пор держит и не разболталось, а годков прошло не мало и в работе регулярно. Голова где-то 0,8-1 кг, основная работа колка небольших поленьев на щепки да обрубка веток при валке.
-
- Модератор-найфоман
-
- Найфоман-эксперт
Деревяшка для топора?
Alex_LV,
Что даст силикон . Зазор нужно делать как можно меньше , его просто выдавит .
Что даст силикон . Зазор нужно делать как можно меньше , его просто выдавит .
- Nerv
- Гуру-найфоман
Деревяшка для топора?
В мене стальний клин. Яка толщина пропил повинна бути відносно товщини клину?
Carpe diem
-
- Модератор-найфоман
Деревяшка для топора?
Nerv,
Останнє я пиляв ножовкою по дереву Swisstool Spirit
. Ну не було більше нічого під рукою.
Тут треба дивитись чи відбудеться коректне заповнення провушини торцем сокирища при розклинюванні.
Останнє я пиляв ножовкою по дереву Swisstool Spirit

Тут треба дивитись чи відбудеться коректне заповнення провушини торцем сокирища при розклинюванні.
- Nerv
- Гуру-найфоман
Деревяшка для топора?
Alex_LV, то ясно. Наскільки пропил повинен бути тонший за стальний клин. Наприклад, якщо він 2 мм
Carpe diem
-
- Модератор-найфоман
Деревяшка для топора?
Nerv,
З такою товщиною він Вам нічого не розклинить.
На крайній сокирі в мене повздовжний клин має товщину 8мм, а поперечний - 6мм. Пропил від ножовки приблизно 2мм. Але повторююсь - в цій голові така провушина: низ вузький, а верх широкий. Тому й пришлось такі клини бити і робити отвори більшого діаметру (6мм), щоби тріщини не пішли.
З такою товщиною він Вам нічого не розклинить.
На крайній сокирі в мене повздовжний клин має товщину 8мм, а поперечний - 6мм. Пропил від ножовки приблизно 2мм. Але повторююсь - в цій голові така провушина: низ вузький, а верх широкий. Тому й пришлось такі клини бити і робити отвори більшого діаметру (6мм), щоби тріщини не пішли.
- Nerv
- Гуру-найфоман
Деревяшка для топора?
Alex_LV, я по пам'яті сказав 2. Може 3. Але який повинен бути пропил? Ніде не знайшов співвідношення товщини клину до товщини пропилу.
ЗИ: той клин був в тій голові накріпко, але сама форма топора і руків'я мені не подобались. Топор Ден77 довів но розуму, а рукоять ніяк не зроблю ((
ЗИ: той клин був в тій голові накріпко, але сама форма топора і руків'я мені не подобались. Топор Ден77 довів но розуму, а рукоять ніяк не зроблю ((
Carpe diem