Ножові сталі.
-
- Найфоман
- Сообщения: 785
- Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 2913 раз
- Поблагодарили: 319 раз
Ножевые стали.
За канати і кабанів нічого не скажу, але звичайну роботу на кухні ВГ10 і SG2 роблять набагато краще ніж нержа на Трамонтінах, точніше Трамонтіни ріжуть дуже класно якщо їх кожного тижня гострити, а от япів можна місяцями не гострити і далі ріжуть непогано. В планах ще є MC66 I M398 з ними порівняти, цікаво чи вони набагато кращі, але не впевнений що в мене на кухні знайдеться стільки роботи.
- Reineke
- Летописец форума
- Сообщения: 8339
- Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
- Откуда: Троя
- Благодарил (а): 2110 раз
- Поблагодарили: 3819 раз
Ножевые стали.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4893
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 960 раз
- Поблагодарили: 1587 раз
Ножевые стали.
Думаю, тут еще и толщина сведения играет роль. Трамы неплохи по сведению, но япы обычно лучше.Volodia писал(а): ↑28 сен 2023, 15:55 За канати і кабанів нічого не скажу, але звичайну роботу на кухні ВГ10 і SG2 роблять набагато краще ніж нержа на Трамонтінах, точніше Трамонтіни ріжуть дуже класно якщо їх кожного тижня гострити, а от япів можна місяцями не гострити і далі ріжуть непогано. В планах ще є MC66 I M398 з ними порівняти, цікаво чи вони набагато кращі, але не впевнений що в мене на кухні знайдеться стільки роботи.
Ну и конечно сама сталь тоже. Топовые железки с 60-63 единиц против кухонной нержи с 56-58 вроде.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8333
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5608 раз
- Поблагодарили: 7874 раза
Ножевые стали.
Порозмовляв з батьком стосовно тої 95х18. Передаю його слова.
Запитав, чи камінь точильний з собою коли-небуть брав.Що там того кабана патрати, в нього шкіра, як масло. От лося, то вже інша справа. Там сухожилля, капець. Задовбешся перерізати.
Щось мені підказує, що на полюванні головне не сталь, а вміння обробити тушуНащо?

П.С. Якщо що, то досвід полювання у нього досить таки значний.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- GeorgCH
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 14628
- Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 6947 раз
- Поблагодарили: 12107 раз
Ножевые стали.
для кухни это топ,имхо

Life is a series of choices.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4893
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 960 раз
- Поблагодарили: 1587 раз
Ножевые стали.
Ramok, возможно, у нас кабаны разные. У наших на шкурах куча мазуты, песка и грязи. У ф1 даже по бокам немало царапин оставалось
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4893
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 960 раз
- Поблагодарили: 1587 раз
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8802
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2654 раза
- Поблагодарили: 1905 раз
Ножевые стали.
olegpan, то фальк в обкладках мякий а не кабан армований
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4893
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 960 раз
- Поблагодарили: 1587 раз
Ножевые стали.
Мутний, то я понимаю
Полоска возле РК тоде царапалась. Песок тверже.
Лесники в ямы наливали отработку - кабаны любят там валяться. Правда, я уже долго на охоте не был - может и перестали лес травить
П.с. вымыты, выбриты, маслом намазаны - программа подготовки кабана к охоте

Лесники в ямы наливали отработку - кабаны любят там валяться. Правда, я уже долго на охоте не был - может и перестали лес травить

П.с. вымыты, выбриты, маслом намазаны - программа подготовки кабана к охоте
-
- Найфоман
- Сообщения: 785
- Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 2913 раз
- Поблагодарили: 319 раз
- RPD_macro
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 5292
- Зарегистрирован: 25 май 2020, 09:36
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2596 раз
- Поблагодарили: 7452 раза
Ножевые стали.
Не зря я купил zdp знач, +1 оправдание порошкового помысла собі
хотя М390 тоже клас
S110V
M398

- GeorgCH
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 14628
- Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 6947 раз
- Поблагодарили: 12107 раз
Ножевые стали.
Volodia, Найпростіший спосіб мати гострі кухонні ножі можна описати парадоксальним твердженням - просто не тупіть їх. 

Life is a series of choices.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8333
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5608 раз
- Поблагодарили: 7874 раза
Ножевые стали.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8333
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5608 раз
- Поблагодарили: 7874 раза
Ножевые стали.
Питання виникло. 62 роквели для х12мф - це не перебір? Чи не буде вона крихкою від такого щастя?
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8802
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2654 раза
- Поблагодарили: 1905 раз
Ножові сталі.
Ramok, Через кріо вони чи ні? Крихкої не мав, а от твердої та гнучкої є одна штука, хвилі на спусках пускає хоч скло дряпає. Не дуже люблю цю сталь бо всі її готують по своєму і кожен ніж інший.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8333
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5608 раз
- Поблагодарили: 7874 раза
Ножові сталі.
Не вказано.
Цікаво. Повинна бути міцна на злам, значить.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4893
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 960 раз
- Поблагодарили: 1587 раз
Ножові сталі.
Имхо, на 62 роквела все стали относительно хрупкие. А прокатная, да еще не суперкачества, на высокой твердости будет более хрупкой, чем порошок на такой же твердости.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8333
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5608 раз
- Поблагодарили: 7874 раза
Ножові сталі.
Зольдатен,


Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8333
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5608 раз
- Поблагодарили: 7874 раза
Ножові сталі.
Зольдатен, так отож, і ціна 2500 грн.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8333
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5608 раз
- Поблагодарили: 7874 раза
Ножові сталі.
Зольдатен, та це в магазині український виробник. Я думаю їх трохи є в наявності.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
-
- Найфоман
- Сообщения: 1774
- Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
- Откуда: Харків
- Благодарил (а): 1590 раз
- Поблагодарили: 1020 раз