Ножові сталі.

Про все, що визначає ефективний різ - сталь, геометрія, зручне руків'я
Ответить
Volodia
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 785
Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
Откуда: Львів
Благодарил (а): 2913 раз
Поблагодарили: 319 раз

Ножевые стали.

Сообщение Volodia »

За канати і кабанів нічого не скажу, але звичайну роботу на кухні ВГ10 і SG2 роблять набагато краще ніж нержа на Трамонтінах, точніше Трамонтіни ріжуть дуже класно якщо їх кожного тижня гострити, а от япів можна місяцями не гострити і далі ріжуть непогано. В планах ще є MC66 I M398 з ними порівняти, цікаво чи вони набагато кращі, але не впевнений що в мене на кухні знайдеться стільки роботи.
Аватара пользователя
Reineke
Летописец форума
Летописец форума
Сообщения: 8339
Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
Откуда: Троя
Благодарил (а): 2110 раз
Поблагодарили: 3819 раз

Ножевые стали.

Сообщение Reineke »

olegpan писал(а): 28 сен 2023, 15:54 Из сложных целей у меня обычно гофрокартон, который стальки типа аус или 8хрень заставляет очень быстро блестеть
У мну это агроволокно. Садит всё и вмиг. Дйствительно начнешь задумываться о супер стали
Изображение
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4893
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 960 раз
Поблагодарили: 1587 раз

Ножевые стали.

Сообщение olegpan »

Reineke, никогда бы не подумал :shock: Там какой-то абразив в структуре?
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4893
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 960 раз
Поблагодарили: 1587 раз

Ножевые стали.

Сообщение olegpan »

Volodia писал(а): 28 сен 2023, 15:55 За канати і кабанів нічого не скажу, але звичайну роботу на кухні ВГ10 і SG2 роблять набагато краще ніж нержа на Трамонтінах, точніше Трамонтіни ріжуть дуже класно якщо їх кожного тижня гострити, а от япів можна місяцями не гострити і далі ріжуть непогано. В планах ще є MC66 I M398 з ними порівняти, цікаво чи вони набагато кращі, але не впевнений що в мене на кухні знайдеться стільки роботи.
Думаю, тут еще и толщина сведения играет роль. Трамы неплохи по сведению, но япы обычно лучше.
Ну и конечно сама сталь тоже. Топовые железки с 60-63 единиц против кухонной нержи с 56-58 вроде.
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8333
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5608 раз
Поблагодарили: 7874 раза

Ножевые стали.

Сообщение Ramok »

olegpan писал(а): 28 сен 2023, 15:20 TRC по кабану бы работал и веселее, и дольше. Как и по деревяхам.
Порозмовляв з батьком стосовно тої 95х18. Передаю його слова.
Що там того кабана патрати, в нього шкіра, як масло. От лося, то вже інша справа. Там сухожилля, капець. Задовбешся перерізати.
Запитав, чи камінь точильний з собою коли-небуть брав.
Нащо?
Щось мені підказує, що на полюванні головне не сталь, а вміння обробити тушу :D

П.С. Якщо що, то досвід полювання у нього досить таки значний.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 14628
Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
Откуда: Киев
Благодарил (а): 6947 раз
Поблагодарили: 12107 раз

Ножевые стали.

Сообщение GeorgCH »

olegpan писал(а): 28 сен 2023, 17:48 кухонной нержи с 56-58
для кухни это топ,имхо :-D у меня держится три недели что ещё надо?
Life is a series of choices.
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4893
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 960 раз
Поблагодарили: 1587 раз

Ножевые стали.

Сообщение olegpan »

Ramok, возможно, у нас кабаны разные. У наших на шкурах куча мазуты, песка и грязи. У ф1 даже по бокам немало царапин оставалось
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4893
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 960 раз
Поблагодарили: 1587 раз

Ножевые стали.

Сообщение olegpan »

GeorgCH писал(а): 28 сен 2023, 18:45 для кухни это топ,имхо у меня держится три недели что ещё надо?
К примеру, надо 3 месяца? Или полгода? :)
Аватара пользователя
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 8802
Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
Откуда: Переяслав
Благодарил (а): 2654 раза
Поблагодарили: 1905 раз

Ножевые стали.

Сообщение Мутний »

olegpan, то фальк в обкладках мякий а не кабан армований
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4893
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 960 раз
Поблагодарили: 1587 раз

Ножевые стали.

Сообщение olegpan »

Мутний, то я понимаю :) Полоска возле РК тоде царапалась. Песок тверже.
Лесники в ямы наливали отработку - кабаны любят там валяться. Правда, я уже долго на охоте не был - может и перестали лес травить :)

П.с. вымыты, выбриты, маслом намазаны - программа подготовки кабана к охоте
Volodia
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 785
Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
Откуда: Львів
Благодарил (а): 2913 раз
Поблагодарили: 319 раз

Ножевые стали.

Сообщение Volodia »

GeorgCH писал(а): 28 сен 2023, 18:45 для кухни это топ,имхо у меня держится три недели что ещё надо?
сказав той, хто гарбузи Ендурою з К390 чистить
Аватара пользователя
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 5292
Зарегистрирован: 25 май 2020, 09:36
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2596 раз
Поблагодарили: 7452 раза

Ножевые стали.

Сообщение RPD_macro »

Reineke писал(а): 28 сен 2023, 15:32 большую рыбину покромсал вроде Стрейчем с здп. Сома или толстолоба. Вдоль и поперек и черепуху ему раскроил и с легкостью, и кромка неповрежденной осталась
Не зря я купил zdp знач, +1 оправдание порошкового помысла собі 🤔
хотя М390 тоже клас
S110V :sad: M398
Аватара пользователя
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 14628
Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
Откуда: Киев
Благодарил (а): 6947 раз
Поблагодарили: 12107 раз

Ножевые стали.

Сообщение GeorgCH »

Volodia, Найпростіший спосіб мати гострі кухонні ножі можна описати парадоксальним твердженням - просто не тупіть їх. :smile:
Life is a series of choices.
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8333
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5608 раз
Поблагодарили: 7874 раза

Ножевые стали.

Сообщение Ramok »

olegpan писал(а): 28 сен 2023, 18:58мазуты
:shock:
Ні, у нас екологічно чисті, якщо не рахувати радіації.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8333
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5608 раз
Поблагодарили: 7874 раза

Ножевые стали.

Сообщение Ramok »

Питання виникло. 62 роквели для х12мф - це не перебір? Чи не буде вона крихкою від такого щастя?
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 8802
Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
Откуда: Переяслав
Благодарил (а): 2654 раза
Поблагодарили: 1905 раз

Ножові сталі.

Сообщение Мутний »

Ramok, Через кріо вони чи ні? Крихкої не мав, а от твердої та гнучкої є одна штука, хвилі на спусках пускає хоч скло дряпає. Не дуже люблю цю сталь бо всі її готують по своєму і кожен ніж інший.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8333
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5608 раз
Поблагодарили: 7874 раза

Ножові сталі.

Сообщение Ramok »

Мутний писал(а): 17 окт 2023, 17:25 Через кріо вони чи ні?
Не вказано.
Мутний писал(а): 17 окт 2023, 17:25 хвилі на спусках пускає хоч скло дряпає.
Цікаво. Повинна бути міцна на злам, значить.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4893
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 960 раз
Поблагодарили: 1587 раз

Ножові сталі.

Сообщение olegpan »

Ramok писал(а): 17 окт 2023, 17:16 Питання виникло. 62 роквели для х12мф - це не перебір? Чи не буде вона крихкою від такого щастя?
Имхо, на 62 роквела все стали относительно хрупкие. А прокатная, да еще не суперкачества, на высокой твердости будет более хрупкой, чем порошок на такой же твердости.
Аватара пользователя
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 7648
Зарегистрирован: 28 дек 2011, 11:13
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2095 раз
Поблагодарили: 4992 раза

Ножові сталі.

Сообщение Зольдатен »

Все від геометрії залежить, якщо кукрі то я би брав не вагаючись)
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8333
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5608 раз
Поблагодарили: 7874 раза

Ножові сталі.

Сообщение Ramok »

Зольдатен,
Изображение
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 7648
Зарегистрирован: 28 дек 2011, 11:13
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2095 раз
Поблагодарили: 4992 раза

Ножові сталі.

Сообщение Зольдатен »

Накладки мʼяко кажучи не дружелюбні до рук
Ніж по формам цілком робочий rt24
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8333
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5608 раз
Поблагодарили: 7874 раза

Ножові сталі.

Сообщение Ramok »

Зольдатен, так отож, і ціна 2500 грн.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 7648
Зарегистрирован: 28 дек 2011, 11:13
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2095 раз
Поблагодарили: 4992 раза

Ножові сталі.

Сообщение Зольдатен »

Беріть і тікайте, накладки потім підженете під руку
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8333
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5608 раз
Поблагодарили: 7874 раза

Ножові сталі.

Сообщение Ramok »

Зольдатен, та це в магазині український виробник. Я думаю їх трохи є в наявності.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1774
Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1590 раз
Поблагодарили: 1020 раз

Ножові сталі.

Сообщение Yurassik »

Ramok писал(а): 17 окт 2023, 17:16 Питання виникло. 62 роквели для х12мф - це не перебір? Чи не буде вона крихкою від такого щастя?
Ні, якщо це на вторинну твердість. Але іржавітиме сильніше.
Ответить

Вернуться в «Сталі, геометрія, теорія та практика різання»