Cold Steel Broken Skull - сломанный череп рестлера :-).

Свой взгляд на ножи Cold Steel, обзоры, тесты и рабочие качества
Ответить
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 960 раз

Сообщение olegpan »

Yurassik, тут не скажу - я не пробовал сталь. Был оригинал БС, там сталь - просто топ. Но я понял, что мне такой нож не подходит.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

FRAG, мне кажется, что наоборот люфт в старых ножах с беклоком становится меньше - грязь и ворса смягчают :) Особенно в стальных, где мойка крайне ограничена
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1584 раза

Сообщение Yurassik »

olegpan писал(а): 09 окт 2023, 13:19 Yurassik, тут не скажу - я не пробовал сталь. Был оригинал БС, там сталь - просто топ. Но я понял, что мне такой нож не подходит.
У меня есть оригинал с CTS-HXP. Если не считать стали, все остальное хуже: сведение, работа механики. На копии сталь вполне приемлема для безжалостной повседневки.
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 7039 раз

Сообщение Alex_LV »

Yurassik,
В мене з S35VN. Клин кривий, поведений, зведений грубо. Але ТО гарне rt24
А рєпка зведена тоненько, сталька пристойна, єдине - мікро-люфт продольний.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Alex_LV, та же тема с кривизной 35ки. Пытался свой выпрямить - сталь гнулась как не в себя, но так и не выгнулась. Очень упругая и заточку хорошо держала.

Но, похоже, у колдов были не одиночные проблемы с 35кой на таких длинных и тонких железках.
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 1343 раза

Сообщение FRAG »

olegpan писал(а): 09 окт 2023, 13:20 FRAG, мне кажется, что наоборот люфт в старых ножах с беклоком становится меньше - грязь и ворса смягчают :) Особенно в стальных, где мойка крайне ограничена
Імхо, як піде. Якщо були навантаження і деформування є - буде люфт, якщо бруд не дає повністю сісти коромислу вниз - також буде люфт. Іноді буває, що люфт прибирається, якщо натиснути на коромисло зверху, загоняючи силоміць зуб глибше у паз. Як повезе.
Cap Klenzendorf
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 2202 раза

Сообщение Cap Klenzendorf »

У знайомого counter point оріг- люфт, декілька колдів також тримав у руках які мали мікролюфт. Виходить, що тріад не панацея, або якісь технологічні косяки.
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение FRAG »

Cap Klenzendorf писал(а): 09 окт 2023, 17:15 У знайомого counter point оріг- люфт, декілька колдів також тримав у руках які мали мікролюфт. Виходить, що тріад не панацея, або якісь технологічні косяки.
У мене було досить багато ножів з тріадлоком, причому більшість більше 4" лезо. І по моєму досвіду, більшість тріадлоків люфтить. Не сильно, але є.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Суто теоретично, за рахунок овального отвору тріадлок має вибирати усі люфти. Але по факту це трапляється не завжди, саме завдяки недостатній прецизійності отвору по вертикалі. А якщо зробити круглий отвор просто більшого діаметру, як тут пропонували, люфти будуть завжди.
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 7039 раз

Сообщение Alex_LV »

В мене колди, та й інші бек-локи, без люфтів.
Тільки на баках 110-х є трохи. Не критично.
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение FRAG »

Yurassik писал(а): 09 окт 2023, 19:08 Суто теоретично, за рахунок овального отвору тріадлок має вибирати усі люфти. Але по факту це трапляється не завжди, саме завдяки недостатній прецизійності отвору по вертикалі. А якщо зробити круглий отвор просто більшого діаметру, як тут пропонували, люфти будуть завжди.
А кс давно вже почали робити замість овальних отворів саме просто більшого діаметру.
Причому я порівнював, на новому холд аут вертикальний хід вісі коромисла в круглому отворі дуже близько до того, що в овальному старого холд ауту. Обидва трішечки, якщо качати за кінчик леза, "дихають". Але на новому коромисло легко провалюється глибоко в паз, якщо натиснути зверху. І люфт зростає.
20220913_145310.jpg
То моє імхо, люфт не від форми отвору, а від недостатньої ширини "гачка" коромисла. Від "прецизійності" отвору люфт не залежить. Від отвору залежить тільки напрямок руху коромисла. На круглих отворах коромисло при натисканні на важіль може рухатися догори в двох напрямках, а не в одному. Це впливає на якість спрацьовування замка при його відкриванні.
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.
Khold
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 2796 раз

Сообщение Khold »

FRAG писал(а): 09 окт 2023, 22:24 А кс давно вже почали робити замість овальних отворів саме просто більшого діаметру
не знаю чи давно, але є таке. зустрічались різні. і з розклепом отвір теж роблять. від чого залежить хз.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Да, видимо, вопросы с люфтами у колдов всегда были, хотя мне и не встречались. В последнее время больше стало такой инфы - не знаю, тенденция или просто совпадение.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

FRAG писал(а): 09 окт 2023, 22:24 То моє імхо, люфт не від форми отвору, а від недостатньої ширини "гачка" коромисла.
По идее, проверить очень просто - взять люфтящий экземпляр и немного ему подрасклепать внутреннюю часть крючка этого.
влад-ч
МАСТЕР
МАСТЕР
Благодарил (а): 14 раз

Сообщение влад-ч »

olegpan писал(а): 10 окт 2023, 01:09 По идее, проверить очень просто - взять люфтящий экземпляр и немного ему подрасклепать внутреннюю часть крючка этого.
Простіше виточити стоп-пін більшого діаметру.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

FRAG писал(а): 09 окт 2023, 22:24 А кс давно вже почали робити замість овальних отворів саме просто більшого діаметру.
Причому я порівнював, на новому холд аут вертикальний хід вісі коромисла в круглому отворі дуже близько до того, що в овальному старого холд ауту. Обидва трішечки, якщо качати за кінчик леза, "дихають". Але на новому коромисло легко провалюється глибоко в паз, якщо натиснути зверху. І люфт зростає.20220913_145310.jpg
То моє імхо, люфт не від форми отвору, а від недостатньої ширини "гачка" коромисла. Від "прецизійності" отвору люфт не залежить. Від отвору залежить тільки напрямок руху коромисла. На круглих отворах коромисло при натисканні на важіль може рухатися догори в двох напрямках, а не в одному. Це впливає на якість спрацьовування замка при його відкриванні.
Те, що я й казав: спрощення технології за рахунок зниження якості. Більший діаметр додає більший ступінь вільного руху, тому й люфти. "Пропал калабуховский дом" з цими ефективними менеджерами...
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение FRAG »

Yurassik писал(а): 10 окт 2023, 08:21 [... На круглих отворах коромисло при натисканні на важіль може рухатися догори в двох напрямках, а не в одному. Це впливає
Те, що я й казав: спрощення технології за рахунок зниження якості. Більший діаметр додає більший ступінь вільного руху, тому й люфти. "Пропал калабуховский дом" з цими ефективними менеджерами...
Подивіться уважно на моє фото.
Кажу ж ще раз. Вертикальний хід вісі у отворах однаковий що на овальному старому, що на круглому новому отворі.
Вони тупо однакові. Там немає щільного контакту у вертикальній площині.
Але у нового прослаблена ширина гаку.
І він здатен провалюватися у отвір практично до контакту з матеріалом клинка. Люфт при цьому посилюється.
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение FRAG »

У триадлоку вся силова схема розв'язана від вісі коромисла. Вона там тільки для забезпечення знаходження коромисла на місці у момент, коли є розчеплення системи пін-лезо- гак. Гак коромисла - це клин, який розклинює лезо між віссю леза і упорним переднім піном.
Цей клин повинен щільно заходити у розклинену поверхню. Не важливо, що там з зазором у вісі коромисла, поки є вертикальний тиск пружини, для утримання клину між розклиненими поверхнями.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

влад-ч писал(а): 10 окт 2023, 01:48 Простіше виточити стоп-пін більшого діаметру.
Не скажу, что это проще - искать тех токарей та еще задача для далекого от производства человека.
Но зато можно выточить 3-4 с минимальным шагом, чтобы точно попасть в нужный размер.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

FRAG, думаю, проверить очень просто - кусочек фольги на бонку в месте прихода клинка, поиграть с колиечством слоев. Если люфт уходит - значит оно.
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение FRAG »

olegpan писал(а): 10 окт 2023, 08:39 FRAG, думаю, проверить очень просто - кусочек фольги на бонку в месте прихода клинка, поиграть с колиечством слоев. Если люфт уходит - значит оно.
А там навіть перевіряти не треба. Коромисло в отворі і вісі коромисла при повністю зачиненому замку має і горизонтальні і вертикальні зазори.
20231010_094458.jpg
Немає там щільного контакту. Воно сконструйовано так. Бо неможливо одночасно щільно забити клин і щільно утримувати коромисло в отворі. Це елементарна механіка.
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.
Последний раз редактировалось FRAG 10 окт 2023, 10:03, всего редактировалось 1 раз.
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение FRAG »

Грубо кажучи, у триадлока та вісь як місце обертання важіля коромисла.
В цьому і відмінності від беклока, де вона і місце обертання і місце розклинювання.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

FRAG, согласен, если нет расклинивания, то это уже не триадлок по сути, а такой же беклок.

Однако возился не так давно с подделкой Протеха cqc7 на предмет вертикального люфта. Не понимал, почему не удается убрать вертиуальный люфт. Потом догнал, что дело в люфтящем осевом - он банально слишком сильно болтался.
Я это к чему - причину люфта и устранять его лучше от простого к сложному. А то можно начать пилить/клепать и потом понять, что не помогло.
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2223 раза

Сообщение Ross »

Alex_LV писал(а): 09 окт 2023, 19:10 В мене колди, та й інші бек-локи, без люфтів.
Тільки на баках 110-х є трохи. Не критично.
Колдов у меня было не много было , точнее 7шт.Все были без люфтов . Не знаю , может шатал плохо :D
Но так и в фиксе люфт можно найти .
Брокен скал из 35 у меня , клин ровный , сведен в 0.5 , люфтов нет . Без претензий вообще к нему . rt24
Репы брал , 2 шт бойцам , как полевые кухонники .После того как прочел в теме о китайцах Yurassik,
Очень хорошо сделаны , люфтов не на одной не было . Но я совсем не долго их в руках покрутил , в тот же день отдал .
Сейчас пацаны ещё пару просят . Вчера заказал.
FRAG
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение FRAG »

olegpan писал(а): 10 окт 2023, 09:15 FRAG... А то можно начать пилить/клепать и потом понять, что не помогло.
У триадлоці, якщо є люфт, то треба не пиляти, а нарощувати.
Банально стоппін робити більше по діаметру.
Ответить

Вернуться в «Cold Steel»