Це більше від самого сала залежить, вірніше від того як годована свиня, а не від засолки. Мої родичі на Хмельниччині сало солять просто - пересипають великі шматки товщиною 4-8см грубою сіллю і в банку 3-літрову, без всіляких розсолів, маринадів і т.д. Банку до льоха або в холодільнік. Або також сіллю пересипати, в пергамент і в морозілку. Його потім як наріжеш - на язику тане. А від свиней, годованих преміксами, сало на смак як пінопласт, що би з ним не робив.Urs писал(а): ↑17 янв 2021, 15:47 Так и есть. Я всегда засаливаю мясистое свиное пузико. Так, чтобы 50/50 с мясом было. До недавнего времени вообще не признавал чистое белое сало. Не вкус, а консистенция. Но в прошлом году был в ресторанчике с одним москвичом. А он всегда кушает у нас сало, потому что у них этого просто нет. Ну или есть, но не повсеместно. Так вот в ресторане принесли чисто белое сало, тонко порезанное и так приготовлено, что в буквальном смысле таяло во рту. Я прибалдел тогда. Сам я так засаливать белое сало не умею, да и не пробовал этого делать. А вот с мясом умею и люблю.
гарне сало навіть вишлядає як ГАРНЕ, я навіть не коштуючи інколи купляю
погоджуюсь 100-500%!!!
Це не сало, а підчеревина. До речі її можна не варити, а залити гарячим розсолом (вода, сіль, спеції за смаком перець, лавровий лист тощо) і в банці залишити на два-три дні, також буде м'яка хоч губами їж.
аа пооотім його мона достать з банки і покласти в морозилку.. а наступного дня дістати.. взять гострого ножика + 200 грам горілки і зробити строганину..ну настругать тоненькими пасмами.. теж очєнь і очєнь..
Мені з села, як ріжуть кабанчика, дядько передає час від часу пару шматів сала, пересипаного грубою сіллю та перемотаного пергаментом. Я його в такому вигляді і зберігаю в морозилці, досить довго. Так от його витягаєш, як строганіну якутом
Точно, про картоху в мундірах забув! Ну . . . , тоді вже і капусти квашеної можна, а там і оселедець підтягнеться і . . . .
Та да
Навіть уявляти варене сало не хочу. З дитячого садку травма. Борщ, тепле варене сало в ньому, діти блюють