Допоможіть обрати ліхтарик.
- Kos70
- Гуру по ліхтарям
помогите выбрать фонарик
Под продуктивностью, это и имеется ввиду: трипл выдаст больше фотонов, чем одинарный, на одном и том-же токе.
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
- Сергей Сергеевич
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
ИМХО, когда стоит выбор между трипл или одиночный (в рамках определенных одинаковых размерах), то никто особо не смотрит на эффективность, время работы, люмены и т.д., а исходят больше из потребностей в ширине луча и светораспределении. Нужен флудер широкий — чаще берут трипл (хотя есть и исключкния, в виде Вуркоса ТС22), нужен более узкий и дальнобойный — берут одиночный (с предварительным чтением обзоров и просмотром бимшотов)
-
- Найфоман
помогите выбрать фонарик
О, дякую! Саме це я і шукав, щоб підтвердити свої здогадки.
Отже, щоб багато-діодник був в рази ефективнішим (в рази краще світив), йому потрібен інший (кращий, потужніший) драйвер, як мінімум.
А на однакових драйверах, та і в середньому режимі (який, по факту, для однодіодника вже є максимальним, бо через нього тече вже граничний струм), особливої різниці в силі світла не буде.
Тому... якщо брати трипл (наприклад на 519А), то треба дивтися на зовсім інший фонарик, не тільки з іншим драйвером, але значно більшою головою (охолодження), а це вже зовсім інші гроші.
Буду думати, але, мабуть таки візьму Конвой S21A тай буду ним світити в стелю))
-
- Найфоман
помогите выбрать фонарик
В цілому дуже збиває з толку манера китайських виробників завищувати показники своїх фонариків і вказувати фактично неробочі режими.
Так, лише після читання відгуків я зрозумів, що в фонариках від Конвоя S12, S21А та S21D (чотирьохдіодний, теж був кандидатом), режими потужності 50% та 100% фактично не вдасться застосувати більше кількох хвилин. Причому у більш сучасному S21D виробник взагалі зробив дурницю, бо там високий режим (100%) відключається не по термодатчику, а по таймеру!
Тобто, навіть якщо ти використовуєш фонарик в мороз і він добре охолоджується, він все-одно вийде з 100% режиму через встановлений час. Явна дурниця і перестраховка, яка не дозволяє використовувати повністю можливості фонарика, наприклад на велосипеді взимку.
Мусиш те все шукати, вичитувати, вникати, тратити купу часу...
Так, лише після читання відгуків я зрозумів, що в фонариках від Конвоя S12, S21А та S21D (чотирьохдіодний, теж був кандидатом), режими потужності 50% та 100% фактично не вдасться застосувати більше кількох хвилин. Причому у більш сучасному S21D виробник взагалі зробив дурницю, бо там високий режим (100%) відключається не по термодатчику, а по таймеру!
Тобто, навіть якщо ти використовуєш фонарик в мороз і він добре охолоджується, він все-одно вийде з 100% режиму через встановлений час. Явна дурниця і перестраховка, яка не дозволяє використовувати повністю можливості фонарика, наприклад на велосипеді взимку.
Мусиш те все шукати, вичитувати, вникати, тратити купу часу...
- Мутний
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
Novak, то ще пів біди, є ще зима і холод, літій то не любить, хоча буває морозостійкий та щас де його візьмеш. Так от, коли холодно навіть невеликий мінус, то електроніка може рахувати акум розрядженим й лише слабкі режими будуть доступні. В мене на всіх Зебрах таке помічав, а було їх 4-5 здається колись. В Олайта, Конвоя і яркого луча такого не зустрічав на тих самих акумах, а більше нічого й не мав.
Для стелі нейтральне та тепле світло мені не зайшло, саме то 6500к, а от кататися чи ходить якраз 4000-4500к нрав. Як й 4 та 12 діодні не дуже ефективні здалося, проти С8 в режимі середньому годин 2+ працює без сильного нагрівання і реально шикарно розподіляє по кімнаті світло і його багато. Конкурентів йому не знайшов серед своїх, хоча Зебри рефлекторні теж нічого так працюють, але дрібні, а в нього масивний корпус і тепловіддача хороша, гладкий рефлектор й немає зайвого розсіювання, а більш тугий промінь світла.
Тобто щоб все добре вмів то мабуть можливо, але знайти не легко буде.
Для стелі нейтральне та тепле світло мені не зайшло, саме то 6500к, а от кататися чи ходить якраз 4000-4500к нрав. Як й 4 та 12 діодні не дуже ефективні здалося, проти С8 в режимі середньому годин 2+ працює без сильного нагрівання і реально шикарно розподіляє по кімнаті світло і його багато. Конкурентів йому не знайшов серед своїх, хоча Зебри рефлекторні теж нічого так працюють, але дрібні, а в нього масивний корпус і тепловіддача хороша, гладкий рефлектор й немає зайвого розсіювання, а більш тугий промінь світла.
Тобто щоб все добре вмів то мабуть можливо, але знайти не легко буде.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Kos70
- Гуру по ліхтарям
-
- Найфоман
помогите выбрать фонарик
алгоритми Алі, напевно, зрозуміли що я шукаю і підкинули мені варіант, який я швиденько розглянув (почитав відгуки, подивився відео, знайшов огляди) і... купив, бо на нього була суперзнижка і вона збігала ось-ось. Ну і купон магазину теж був до речі. Одним словом, замовив Sofirn SP36 BLF Anduril 4 * Samsung LH351D 2700K Сподіваюся, що з задачею світити в стелю він мав би справитися))
- Мутний
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
Novak, ну така фара точно вауефект має, але мені такий формат лише як велосвітло зайшов, для всього іншого не дуже зручно і заряджати довше чім 1 акум.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
Може комусь згодиться статейка.По простому пояснюється про ліхтарі.
https://www.ixbt.com/live/flashlight/ka ... ochee.html
https://www.ixbt.com/live/flashlight/ka ... ochee.html
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
-
- Найфоман
помогите выбрать фонарик
якраз як велосвітло це сумнівний варіант і не в плані освітлення дороги (тут все мало б бути добре), а через те, що буде спіпити всіх зустрічних, і пішоходів і водіїв.
А от поставити сторчма і світити в стелю (пишуть про стабільну роботу на 1100 Лм) - це має бути норм.
Ну і на риболовлі було б цікаво спробувати, освітлювати поплавок на значній відстані.
- Мутний
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
Вага терпима бо довго не катаю, не сліпить нікого 80% шляху бо маршрут цікавий обираю. Буває в 2-4 катали то експериментував так, вистачало одного на всіх)
А так хз нащо купив подібного, для мене специфічний формат виявився, просто дуже хотілося свого часу мабуть. Та й 1 щоб було незавадить гадаю, мало що.
А так хз нащо купив подібного, для мене специфічний формат виявився, просто дуже хотілося свого часу мабуть. Та й 1 щоб було незавадить гадаю, мало що.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
помогите выбрать фонарик
Саймон (Convoy) пише:
Вскоре я пройду через самый загруженный период года.
Разрушение энергообъектов в Украине привело к значительному увеличению спроса на фонари в Украине. Я никогда не был так уставшим, как в этом году.
На вопрос о доставке аккумов в Украину:
Поставки аккумуляторов из Китая в Украину были прекращены с начала войны.
Вскоре я пройду через самый загруженный период года.
Разрушение энергообъектов в Украине привело к значительному увеличению спроса на фонари в Украине. Я никогда не был так уставшим, как в этом году.
На вопрос о доставке аккумов в Украину:
Поставки аккумуляторов из Китая в Украину были прекращены с начала войны.
СМЕРТЬ РАШИСТСКИМ ОККУПАНТАМ!
- Сергей Сергеевич
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
При покупке лота - "фонарь + аккум" вроде как доставляет.
А вообще, по поводу доставки из Китая забавное видео:
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/qF6hRRGG0Jo
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
помогите выбрать фонарик
Да, он имел в виду отдельно. Хотя я уже для пробы закидывал отдельно в корзину аккумы и все проходило вплоть до оплаты. Возможно еще играет роль адрес получателя. Не знаю.Сергей Сергеевич писал(а): ↑25 дек 2022, 13:28 При покупке лота - "фонарь + аккум" вроде как доставляет.
Я задал ему вопрос - по какой причине.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
Я вже багатьом продавцям задавав питання по доставці в Україну.Ні від кого не було внятної відповіді
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- Сергей Сергеевич
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
Можно купить аккумы на Али:
- некоторые продавцы (Софирн, Вуркосс???) отправляют аккумы внутри копеечных фонарей-макетов;
- некоторые продавцы - продают аккумы, если они идут в комплекте с фонарем.
- некоторые продавцы (Софирн, Вуркосс???) отправляют аккумы внутри копеечных фонарей-макетов;
- некоторые продавцы - продают аккумы, если они идут в комплекте с фонарем.
- Kos70
- Гуру по ліхтарям
помогите выбрать фонарик
НЕТ!!!

-
- Найфоман
помогите выбрать фонарик
а що, хіба комплектні з фонариками акуми теж додають барахляні?
наприклад Liitokala 21700-50E 5000 mAh, які Конвой додає до деяких моделей?
Оглядачі їх хвалять і показують хороші дані, хоча, ясна річ, оглядачам можуть посилати особливо відібрані акуми))
- Сергей Сергеевич
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
Цена... из-за нее все

В комплекте с Пионмэном приехал LG INR21700-M50LT (по символам даты изготовления - вроде оригинальный) - намного дешевле, чем если брать у нас.
- Сергей Сергеевич
- Гуру-найфоман
помогите выбрать фонарик
Сейчас уже можно у Саймона вместо Литокаллы просить EVE 21700 ( https://www.aliexpress.com/item/1005005076399610.html ) класть в комплекте. ХЗ что оно такое

- Kos70
- Гуру по ліхтарям
помогите выбрать фонарик
Я про комплектные не кажу (если за копейки то ок). Но целенаправленно покупать, ну не знаю. Уже просто столько про эту лотерею сказано. Хотя я и сам заказывал в сборки Литы по 50гр, повезло - вроде норм, но я знал, что я беру кавелдик. И их было 40шт! Сейчас жалею, что не взял что нибудь приличное с nkon, когда там была доставка 8Є. Сейчас 20, смысл есть только при групповухе. Там и скупаются наши магазы.
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
помогите выбрать фонарик
А що є зраз з того що хвалять на АА та 18650? Вимоги не дуже вибагливі: заливне світло, телий діод, магніт, кліпса та світлодіод в кнопці?
Мова, це також наша зброя
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
помогите выбрать фонарик
навіть не можу пригадати в кого серед АА він є….

В мене жодного такого немає на АА.