я так понял, там насухо все точится…
наверное точнее - под твердость стали.
главное шоб було
Не согласен. Заточка на наждачной бумаге- это самый дешевый способ РАЗОВО заточить нож. Некоторые после первых заточек забрасывают это дело, а многие остаются в теме и идут дальше.valera_dnepr писал(а): ↑23 фев 2023, 08:41 Зараз вже багато ножів переточив то вважаю, що вчитися на наждачному папері це як марно час витрачати.
Раньше я думал что это не одно и то же, а оно он как
чапекс і камінці що ідуть в комплекті дозволить зрозуміти хочеш ти ножі точити чи ні.
Я теж помітив цю дезу. В топік стартера у відео 10000 грн, у другого сотні доларів!
Тему розмови встановив тапікстартер – перша точилка для ножів початкового рівня. Мій варіант це пластмасовий китапекс за 12-15$ з набором керамічних брусків у комплекті. Доробки, якщо буде потреба, займуть ще кілька $$$. Дешево й сердито. Якщо гострота зайде, то при бажанні на цій точилці можна заробити на щось більш серйозніше. Якщо ні, то й викинути не шкода... У кого які ще є варіанти?
Я купував за 350 набір. Що там в них зараз - фіг його знає. Мабуть є сенс вже купувати Boride. Якщо бюджетніше, то є ще Hapstone на Roks.
Понятно ,тогда нужно или другую ( тему )valera_dnepr писал(а): ↑24 фев 2023, 09:47 Тему розмови встановив тапікстартер – перша точилка для ножів початкового рівня
Ross писал(а): ↑24 фев 2023, 08:50 очень интересно разобрать все по узлам .
Чем можно пренебречь ,сэкономить, а где это действительно очень важно .
Где не нужные понты и навороты , а где это прямо необходимый конструктив .
Что оправдано , что не нужно абсолютно , что просто добавит удобства или не помешает .
Темы есть , а ответов конкретно по узлам я не нашел .
это да, так почти везде…
так зразу як надоїло нождачку клеїти)) у шефа на форумі .. можливо на мастер-ножі.. вже років хз скільки.. гривень по 250 тоді були.. думаю спробую їми... потім подивлюсь.. та так і не купляв більше нічого.. тільки флакончик рідини докупив..