Замовили один раз у типографії великий тираж і використовують. А оскільки обсяги виробництва порівняно невеликі, книжечок вистачило на десятиліттяVik писал(а):Старенькие книжечки к новым топорам

Замовили один раз у типографії великий тираж і використовують. А оскільки обсяги виробництва порівняно невеликі, книжечок вистачило на десятиліттяVik писал(а):Старенькие книжечки к новым топорам
Єдиний косячок, який я знайшов - з боку топорища вгорі між топорищем і головою була невелика щілина - дерево на кілька міліметрів не прилягає до металу. З метою запобігання потраплянню туди води і бруду залив клеєм Момент. Він досить еластичний після полімеризації, тож думаю під час рубки триматиметься міцно.Lesorub писал(а):Да легко! Один штамп износился, поменяли на другой, возможно из старой партии. Оба клейма ведь правильные.baga писал(а):Не можуть же на такому солідному виробництві одночасно тулити від фонаря різні клейма.
Смотрю на фотки - Вам попался отличный экземпляр...
У мене була спроба побороти хотілку за допомогою інших ліків. У якості компромісу виступив Фіскарс Х5 (загальнодоступний, більш-менш демократичний по ціні, якісний, розпіарений)... Ніфіга! Допоміг лише ВаттерлінгсANDI писал(а):вот мячтаю о туристическом этой же фирмы
Похоже, что Веттерлингс создали маленького универсала, а у ГБ получился "скульптор"!baga писал(а):Вчора нарешті вдалося вибратися на природу і трішки потестити сокирку. Робота їй була у вигляді вербової колоди сантиметрів 15-20 у діаметрі. Сокира була заточена до впевненого бриття. Колоду я всеж перерубав, але більшою сокирою це було б робити зручнішеЩе рубалися тонші гілки, а потім донька сказала, що замерзла і хоче додому... Бритвенна гострота зникла, залишився впевнений різ паперу. Ввечері порубав домашню курку, у кількох місцях РК з явилися невеликі замини. Коротше кажучи, як пікніковий варіант річ
- поклав у кишеню куртки і гайда.
ПИСИ: Прочитав сусідню тему http://knifeclub.com.ua/forum/viewtopic ... 68&t=29356 і хочу зауважити, що Ваттерлінгс Small exe рубає зовсім непогано, я був навіть трішки здивований цим фактом. Зрубувати гілки з колоди ним теж зручно. У мене невелика рука, але тримати його комфортно. Недостатність довжини топорища відчувається, але то плата за компактність. По фото Ваттерлінгс здається гармонічнішим за свого конкурента від Грандфорс.
Як це не прискорбно для мене, але згоден на всі 100500stilet писал(а):baga
Wildlife наше все, там и топорище побольше и вполне компактный
А якщо серйозно, то є в цих сокирах якась предковічність, вона ж исконность російською мовою. Тримати в руках таку сокиру це як сидіти вночі біля вогнища... Щось таке. Порівнюючи з тим самим Фіскарсом - Фіскарь красивий, технологічний, збалансований, але продав і ні краплі не шкодую, бо попри всі очевидні плюси він мені просто не сподобався. А Ваттерлінгс одразу став рідним ще коли побачив на фото, у мене аж руки тремтіли, коли розгортав на Новій пошті посилку. Окрім очевидного функціоналу ця річ має один важливий для мене бонус - вона викликає емоції.stilet писал(а):Ниче Серега, будет стимул приобрести второй топорик
Вот и меня эта мысль не оставляет. Только я пока не пойму зачем мне нож!stilet писал(а): Уже задумался, не приобрести в пару к топору финочку какую-нить
Ну, скажем, топорище подогнать под топор. Финкой самый раз. Попробуй Мору http://nozhik.com.ua/c52-Nozhi_MORA/p35 ... chaya_stal за 15 долларов, а там во вкус войдешьLesorub писал(а):Вот и меня эта мысль не оставляет. Только я пока не пойму зачем мне нож!stilet писал(а): Уже задумался, не приобрести в пару к топору финочку какую-нить
Просто цена смешная, чтобы попробовать финский нож. Потом можно более серьезно подойти, а этот всегда пригодится.stilet писал(а):Да нет Мора не то, тут Розельчик какой нужен или Ахти на крайний случай. Чтоб железо душевное и с деревянной рукоятью. А Мора отличный нож, никто не спорит.
Ну тогда нож-топорLesorub писал(а):Вот и меня эта мысль не оставляет. Только я пока не пойму зачем мне нож!stilet писал(а): Уже задумался, не приобрести в пару к топору финочку какую-нить