В мене є зараз той Вояждер спірпойнт... Трохи він не то "пальто".
Чому? бо ще є така штука як центральна вісь руків'я та центральна вісь клинка.
В данному контексті, це не просто центр ваги, чи середина руків'я/клинка в арифметичному значенні.
А те відчуття в руці коли крутиш ніж в долоні , яке визначається тактильно, і воно трохи умовне.
Це відчуття балансу. Це не просто відчуття центру ваги.
Так от у вояджера за моєми відчуттями це розташовується приблизно отак -

Так от, отакий перелом осей мені заважає користуватись ножем. Не той баланс. Клинок сильно "клює".
Це універсал. Тіпа. Так у універсала, на мою думку, осі мають приблизно співпадати. В данному випадку... баланс геть не той.
Тепер рекони:

Кінчик клинка у танто - там де і має бути. А у спірпойнта - трохи "клює" вниз. Мав обидва, лишив собі танто.
Через той баланс. Якщо одночасно не користуватись обома, то спірпойнт наче і непоганий.
Візуально - точно кращий , ніж танто. Не такий брутальний, трохи "класичніший".
А от коли маєш танто (ще і з увігнутими спусками), то розумієш, що рекон-танто - кращий.
Хтось скаже, що РК у спірпойнта працює краще. Так погоджусь. "Горб" на РК у танто трохи муляє.
Але я все одно оберу танто. Через баланс. Ітогово - танто мені зручніший.
Колись в мене був отакий рекон -

Це танто версія, аус-8. Регрінд Вадима Коломийця. Все супер. Крім сталі. Тому й продав.
Доречі, по сталі. Аус-10 зірок з неба не хапає, непогана бюждетна сталь. Але точити трохи часто треба.
І РК швидко уйде. Після 3х-4х переточок зведення буде в 1.0 мм. Тому варто розглядати 35ку. Вона куди краща, і непогана в колдів.
Тепер по Лоумену. Теж маю. Не вистачає трошечки довжини клинка. Але сам клинок... мені дуже подобається.
Баланс - також.

В Лоумена , як на мене, трохи калічене руків'я. Чойл класний. Але з такою довжиною клинка - не потрібний. Я носив Лоумена десь до пів-року. Точно не пам'ятаю, але достатньо, щоб з ним визначитись. 98% випадках брав ніж без використання чойла.
Ще в Лоумена підпальцеві не туди трошки. Що я маю на увазі -

У рекона вони не маленькі, мені - зручні. В рукавицях також. А Лоумен - зверху. Вони просто занадто великі на такі габарити.
Ще у Лоумена трошки є "зайве" біля темлячного отвору.

Візуально воно наче все й добре. А от в долоні - Рекон зучніший, через відсутність отого "зайвого".
В Рекона вигин "спинки" досить толковий. А ще в Рекона товщина плашок нормальна. Як і у старого покоління Лоуменів.
У нових Лоуменів - вони трохи тонкі -

Тонкі... як і у кодів. Тіке в кодів ще й слизькуваті. Зате в кодів з підпальцевими краще, ніж у Лоуменів, схоже, як на Реконах.
Схоже, що ідеального колда не існує.
Але, мені здається, Лоумен це відповідь на питання ТС.
І отаке трапилось. На найф-блозі його і за тактика вважають, з певним ухилом в ЕДС.
Хоча, здавалось воно навпаки: ЕДС, з певними обмовками тактик...
https://knife-blog.com/cold-steel-american-lawman/