Тонкосведенные серийные ножи
-
- Начинающий найфоман
Re: Тонкосведенные серийные ножи
Только что готовил ужин и с удивлением обнаружил, что на моем кухонном комбайне BRAUN ножи сведены в О 

- deily
- Гуру-найфоман
viper britola - 0.3
Не то что б разумом моим, я дорожил,
не то что б с ним расстаться был не рад...
http://youtube.com/watch?v=hd2LafjDs7A
не то что б с ним расстаться был не рад...
http://youtube.com/watch?v=hd2LafjDs7A
- Pyrrhonist
- Найфоман
Называли кастомы - их не добавляю, смысла нет. Остальное добавил, плюс сам еще пару вспомнил.
.
Последний раз редактировалось Виталий 02 авг 2019, 21:26, всего редактировалось 1 раз.
"Гойдатиме вітер ноги твої, москаль ти якщо."©
- Сергей Сергеевич
- Гуру-найфоман
+1000000Виталий писал(а):А вообще как по мне, то все что сведено толще чем 0,4 это уже не тонкое сведение.

- Мутний
- Гуру-найфоман
теж про це думав, 0,3-0,4 тонко, як для серійки особливо, а частіше хоча б в 0,5 робили, а то 0,6-0,7 і до 1 мм.
Тому все що не більше 0,5, як на мене, буде більш логічно, ми ж про серійку, заносити в список.
Соком Еліт мій не менше 0,6-0,7 і до більше 1 мм., як і Селект Фаєр мінімум 0,5-0,6 буде, а от Ультратех реально скальпель, в 0,3 мабуть.
Хоча всі цифри приблизьні й виміряні глазоміром і досвідом, хоч якимось
Тому все що не більше 0,5, як на мене, буде більш логічно, ми ж про серійку, заносити в список.
Соком Еліт мій не менше 0,6-0,7 і до більше 1 мм., як і Селект Фаєр мінімум 0,5-0,6 буде, а от Ультратех реально скальпель, в 0,3 мабуть.
Хоча всі цифри приблизьні й виміряні глазоміром і досвідом, хоч якимось

Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
Майже згоден. Але, здається (знов-таки, більш на око) що Еліт десь в 0,5 - 0,6. 1 мм... Ну не знаю, в мене два, наче нема там такого, навіть близько кінчика, хоча, звичайно, можу помилятися, а поміряти не маю чим.Мутний писал(а):теж про це думав, 0,3-0,4 тонко, як для серійки особливо, а частіше хоча б в 0,5 робили, а то 0,6-0,7 і до 1 мм.
Хоча всі цифри приблизні й виміряні глазоміром і досвідом, хоч якимось
На Дельта зведення десь 0,4 - 0,6

Взагалі, в чому питання? Які орієнтири? Від 0,4? Чи від 0,6? Або просто - менше 0,9? Та й інші моменти, напевно, слід враховувати - довжину, ширину, товщину... Все це вплиає на різ, як на мене.
- Мутний
- Гуру-найфоман
в мене з 20cv, та й грає чомусь у МТ показник зведенняYuS писал(а):Майже згоден. Але, здається (знов-таки, більш на око) що Еліт десь в 0,5 - 0,6. 1 мм... Ну не знаю, в мене два, наче нема там такого, навіть близько кінчика, хоча, звичайно, можу помилятися, а поміряти не маю чим.

Але тепер в районі 0,3 маю і баланс бомба, лиш кінчик ослаб у Сокома

Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
Чого прагнули...Мутний писал(а):в мене з 20cv, та й грає чомусь у МТ показник зведенняYuS писал(а):Майже згоден. Але, здається (знов-таки, більш на око) що Еліт десь в 0,5 - 0,6. 1 мм... Ну не знаю, в мене два, наче нема там такого, навіть близько кінчика, хоча, звичайно, можу помилятися, а поміряти не маю чим., якщо огляди проглянути, чи тести.
Але тепер в районі 0,3 маю і баланс бомба, лиш кінчик ослаб у Сокома
Чистий плейн в мене на полці, а напівсеррейторний використовую по повній (звичайно, не щодня і без зайвого фанатизму, не через побоювання, а через реальну відсутність "бойових" завдань), сприймаю його як щось середнє між ломиком і ножем. Переточувати, щось, бажання не виникало. Втім, це стоються більшості моїх ножів. Точніше, поки не дійде справа до вимушоної заточки, а там різні варіанти трапляються

Взагалі, якщо бути відвертим, то реально фолдери в мене рідко працюють (спочатку проходять, звичайно, деякий примусовий тест, а далі на кишені в місті, працюю здебільшого з паперами та компьютером...). Тому важко розмірковувати - а що краще.
- Мутний
- Гуру-найфоман
YuS
ну і я з ножами не виживаю
просто підхід такий, не зважаючи на ціну, якщо ножик подобається, використовую і переточую під себе.
От і Соком Еліт свій в роботі сподобався, але кінські підводи і тугий різ дратували, тепер все гуд, бо кінчиком я й до того нічого не виламував, як і не збираюся, є для цього інші ножики і сталі
, а як ножик тепер те що й хотів, а точити взагалі пісня, а різ що в масло)
ну і я з ножами не виживаю

От і Соком Еліт свій в роботі сподобався, але кінські підводи і тугий різ дратували, тепер все гуд, бо кінчиком я й до того нічого не виламував, як і не збираюся, є для цього інші ножики і сталі

Мутний
Так воно й треба! Щось виламувати таким я, так само, не стану, є ж інші варіанти: Лізерман, ще щось... Але переточувати напівсеррейтор
. Мого хисту для цього не вистачить
. Та ще й потреби в цьому не відчуваю. Ну, якось так складається в мене. Не стану ж спеціально якісь пригоди шукати, буває, що протягом тижня дістаю ножик раз, а то й зовсім він залишається в кишені. Втім, стається і навпаки - кожного дня по декілька раз.
Життя...
Так воно й треба! Щось виламувати таким я, так само, не стану, є ж інші варіанти: Лізерман, ще щось... Але переточувати напівсеррейтор

Життя...
- Мутний
- Гуру-найфоман
YuS
щось ми трохи відхилилися від теми
А ножики від МТ не мають особливо вилизаного виду, як тайванські Спаї, де стоунвош ідеальний, а у МТ схожий на Бенча, з грубим сатином, поверх якого стоунвош зробили такий собі. Майже ломики, але конструктивно до того ж Cold Steel далеко, ТО нормальне, але не більше, а шпеньки у СЕ м'якуваті.
Та щось в них є таке, що й не шкода вкладених ресурсів і в руці приємно відчуваються, й помітна різниця з іншими ножиками, але все якесь скоріш суб'єктивне, та ціни б менші, якість вищу, а доступність ще більшу
щось ми трохи відхилилися від теми

А ножики від МТ не мають особливо вилизаного виду, як тайванські Спаї, де стоунвош ідеальний, а у МТ схожий на Бенча, з грубим сатином, поверх якого стоунвош зробили такий собі. Майже ломики, але конструктивно до того ж Cold Steel далеко, ТО нормальне, але не більше, а шпеньки у СЕ м'якуваті.
Та щось в них є таке, що й не шкода вкладених ресурсів і в руці приємно відчуваються, й помітна різниця з іншими ножиками, але все якесь скоріш суб'єктивне, та ціни б менші, якість вищу, а доступність ще більшу

- Pyrrhonist
- Найфоман
Без проблем можно опустить планку ниже. просто серийных ножей с 0.3 реально мало. У меня лично нечем мерить, а на глаз сам не рискну определить. через меня прошло десятка 2 фирменных ножей, а этого мало чтоб определять на глаз.
Тогда понижаем планку до 0.5
Все что выше я выкину из списка.
Тогда понижаем планку до 0.5
Все что выше я выкину из списка.
-
- Найфоман
Была у меня Benchmade TiPika II, BM10402-1 тоненько сведённая. Померить сейчас не смогу, продал в своё время.
- Weltkind
- Найфоман
а где можно такой заказать?Codename 47 писал(а):Pyrrhonist
Режет так, что аж мурашки по коже, реально у людей знакомых с моими работами и хобби некий шок, от его неадекватной остроты, даже скандинавы сведенные в "НОЛЬ" нервно курят, я бы если сравнивал его рез, то аналогов не нашел бы, кроме пожалуй Янагибы, но она для рыбы.
[youtube]http://youtube.com/watch?v=VsNLT_lFrOg[/youtube]
И спущен не от обуха!
- Pyrrhonist
- Найфоман