Ну ні фіга собі гурман!!! Для нього М390 і ХНР - так собі

Не бачу в цьому сенсу. "Нормальним сталям" вашита, як мертвому припарка. А на пластилінках зміст щось тестувати. Ну покаже такий ніж приріст на 20% при заточці вашитою, в порівнянні з тими самими Т2. І що? Ти будеш купляти ніж зі 440-ї чи 154-ї чи іншого олдскула і точити його вашитою, замість того, щоб купити ніж, наприклад, з 3В? Навіть доведена вашитою "***носталь"на сотні відсотків буде гірше тримати кромку за "нормальну" сучасну сталюку, грубо фінішовану тим самим 600-м Т2.stilet писал(а):vlodko_lviv...
Для повноти картини, також є зміст потестувати сталі після заточки вашитою на канаті .
...
Будуть, тільки практичного змісту в цьому нема. Можна зробити те саме тільки швидше іншими каменями.vlodko_lviv писал(а):Exibiche...
Що значить "добре працюють на олдскульних сталях"? Не погоджуся, що вашита чи старий нортон не буде точити М390.
Я затачивал ножи натуралами и синтетикой, и после резал канат, никаких 20% я там не нашел. Имхо главнее техника и навыки заточника чем абразивы. Вашита мне лично нравится тем что она позволяет точить кухонную нержавейку 3 камнями, что-то грубое на обдирку, вашита, хард блек\белоречит\байкалит на финиш. И такой набор по хорошим, твердым сталям уже не работает, скорость работы натуралов падает и там уже нереально полностью убрать риску от предыдущего камня.Exibiche писал(а):Не бачу в цьому сенсу. "Нормальним сталям" вашита, як мертвому припарка. А на пластилінках зміст щось тестувати. Ну покаже такий ніж приріст на 20% при заточці вашитою, в порівнянні з тими самими Т2. І що? Ти будеш купляти ніж зі 440-ї чи 154-ї чи іншого олдскула і точити його вашитою, замість того, щоб купити ніж, наприклад, з 3В? Навіть доведена вашитою "***носталь"на сотні відсотків буде гірше тримати кромку за "нормальну" сучасну сталюку, грубо фінішовану тим самим 600-м Т2.stilet писал(а):vlodko_lviv...
Для повноти картини, також є зміст потестувати сталі після заточки вашитою на канаті .
...
Та сама Д2 як би ти її не виточував, не покаже, навіть наближено, результатів ХШП.
Усі ці вашити, транси, блеки... - олдскул. І добре вони працюють на олдскульних сталях. Це рівень булатів-дамасків, рівень афігєнних кованих авторських ножів, з легендамии про чудо-ковалів (читати з сарказмом). Сучасні сталі далеко перегнали їх за усіма характеристиками.
300%Odissey писал(а):...Имхо главнее техника и навыки заточника чем абразивы ...
Усе ідеально!vlodko_lviv писал(а):...
Я часто точу ножі наждачкою. Звідси роблю висновок: ЖОДНИХ КАМЕНІВ для заточки не потрібно. Плюси: зерно однорідне, гризе все підряд, ціна мізерна. Мінусів - немає.
Що не так з моєю логікою?
Так я особо то и не ждал никаких 20%, мне просто интересно было, а есть ли разница.vlodko_lviv писал(а):Exibiche
Odissey
Повторюся: ваші очікування були перебільшеними.
Я часто точу ножі наждачкою. Звідси роблю висновок: ЖОДНИХ КАМЕНІВ для заточки не потрібно. Плюси: зерно однорідне, гризе все підряд, ціна мізерна. Мінусів - немає.
Що не так з моєю логікою?
Для того чтобы можно было собрать коллекцию миль с рукоятками разных цветов.vlodko_lviv писал(а):Exibiche
Зовсім безглузде запитання: а для чого випускають мілі і парамілі з різними сталями?
так м390 это и есть дешовая кухонная нержа.Exibiche писал(а):В топку дешевую кухонную нержу. Моя кухонная нержа - М390.