А чего так? У гуру слов нет?

808
Бред сивой кобылы. Зря потратил 2-е мин. своей жизни (ну нечего там слушать почти 19-ть мин.)
Ну это то мы все видели. Думаю, у любой фирмы хейтеров и сторонников приблизительно поровну. Просто я немного не об этом. Не об авторе монолога, а о самом монологе.pr13s7 писал(а):можно сходу вспомнить знаменитый срач по поводу тяпки от РБ
Да частично согласен. Частично. Но интересовал конкретно отрезок про порошки. Про все остальное не комментирую, но что касается именно порошков, то не скажу, что его слова уж совсем не нашли отклика, хоть и слабого, в моем восприятии.Dima_atopol писал(а):Зря потратил 2-е мин. своей жизни (ну нечего там слушать почти 19-ть мин.)
А що саме в словах цього "дремучего" тебе зачепило?808 писал(а):... Но интересовал конкретно отрезок про порошки. Про все остальное не комментирую, но что касается именно порошков, то не скажу, что его слова уж совсем не нашли отклика, хоть и слабого, в моем восприятии.
А какие преимущества даёт порошок перед другими, более старыми (?) сталями? К примеру, та же д2? Ну или х12мф?Мутний писал(а):нові технології- нові ціни, це як 8-бітна приставка і сучасний телефон/комп, переваги кожен сам оцінює чи потрібні такі)
Е ні. Скажімо, якщо 8-бітна приставка в ТІ часи коштувала 300 баксів і сучасний телефон зараз теж 300 баксів, то питань нема. Науково-технічний прогрес і все таке. Ага. Це я веду до того, що якби ніж з порошка сьогодні коштував би стільки, скільки ніж із х12мф кільканадцять років назад, то нехай. Але ж це не так.Мутний писал(а):нові технології- нові ціни, це як 8-бітна приставка і сучасний телефон/комп, переваги кожен сам оцінює чи потрібні такі)
Саме так, Паш. Мені здається - ні. Я, власне і вліз в цю тему, щоб спитати думку товариства. Бо мені здається - ні. А ще якщо сюди долучити спектр і частоту використання ножа в сучасному суспільстві, то взагалі не вбачається потреби використовувати щось крутіше, ніж та сама х12мф чи д2, чи к110, чи 154см.Exibiche писал(а):808
Виправдає чи не виправдає ціну ніж з порошка... Тобі здається - ні.
Повторю ще раз: коли ціна співрозмірна - питань нема. Але коли різниця в рази а то й на порядки, то я просто не бачу сенсу.Serhio писал(а):интересный вопрос. Особенно при наличии cts-xhp от колд Стила. То есть можно взять код4 и за те же деньги 154см от бенча
Ну прирост реза не идёт на порядки. Как и с примером про автор - ферари стоит, пускай 100000, а жигуль 10000. Но при этом ферари разгоняется не в сто раз быстрее. Или как велосипедная запчасть стоит пускай 100 грн и весит 100 грамм, а более лёгкая версия, которая весит 80 грамм, может стоить уже 1000 грн. Как-то так я думаю808 писал(а):Повторю ще раз: коли ціна співрозмірна - питань нема. Але коли різниця в рази а то й на порядки, то я просто не бачу сенсу.Serhio писал(а):интересный вопрос. Особенно при наличии cts-xhp от колд Стила. То есть можно взять код4 и за те же деньги 154см от бенча
Serhio писал(а):интересный вопрос. Особенно при наличии cts-xhp от колд Стила. То есть можно взять код4 и за те же деньги 154см от бенча
Спробую сформулювати трохи інакше: вже тривалий час я, з подачі нашого спільного хорошого товариша і форумчанина, поглядаю в сторону Benchmade Griptilian 551 зі сталі 20cv. Я готовий визнати, що ніж мені подобається візуально, але я переконаний, що при своїй ціні, в 3 рази вищій за звичайний 551 Бенч, не буде він різати, в процесі його використання, на свої бабки. Так, визнаю: естетика808 писал(а):Ну і порівняння не зовсім коректне, я схиляюсь, все ж, до оцінки власне самої сталі, абстрагуючись від моделей і фірм.
Буде! Ще й як! Візьми в Стилета з 20СВ покористуватись, а я тобі дам з 154кою. Сам порівняєш. Крім того накладки у СВшного значно кращі і дорожчі.808 писал(а): Спробую сформулювати трохи інакше: вже тривалий час я, з подачі нашого спільного хорошого товариша і форумчанина, поглядаю в сторону Benchmade Griptilian 551 зі сталі 20cv. Я готовий визнати, що ніж мені подобається візуально, але я переконаний, що при своїй ціні, в 3 рази вищій за звичайний 551 Бенч, не буде він різати, в процесі його використання, на свої бабки. Так, визнаю: естетикаі заради, хіба що, неї його варто взяти, але аж ніяк не заради якогось порошкового супер-різу. Якось так.
А чому? 3v іржавіє не слабше ніж Д2, а ріже ніфіга не краще.Exibiche писал(а):я користувався (не тільки тестував) Д2, 154ку, і порівнявши їх з 3V, M390, S110V та іншими, я не буду користуватися ножами з істалей першої групи.
Зате в Україні з рук в них ціна приблизно 100 і 200 баксів відповідно.pr13s7 писал(а):+ я вот не вижу разницы в цене в три раза, на КВ цены 178 и 114 уе за новый и старый грипы