
Длинна клинка 125мм
Длинна всего ножа 250мм
Ширина клинка 5мм
Думаю что ручка является травмоопасной, но все же хочу узнать ваше мнение.
Именно он и естьЧкылчи писал(а):похоже на творение Доктора Винтера с ганзыMax писал(а):Yarа что это за ножик?
Плохо себе это представляю, я в ножах не сильно шарю, а толщину клинка уменьшать я не хочу, нравится мне такой мощный ножик.Чкылчи писал(а):Yar
ну так пусть чутка изменит накладки (чтоб утык был без накладок, только пята) и уменьшит толщину ( сделать менее 5мм). И будет ХБ
4,5-4,8мм не сильно отличатся будет от 5мм.Yar писал(а):а толщину клинка уменьшать я не хочу, нравится мне такой мощный ножик.
Ну так оно и выйдет 4.8 мм, только по моему холодняком считается если толщина клинка более 2.5 ммЧкылчи писал(а):4,5-4,8мм не сильно отличатся будет от 5мм.Yar писал(а):а толщину клинка уменьшать я не хочу, нравится мне такой мощный ножик.
Не настативаю
http://knives.com.ua/pravo/met/metodika2.php3.1. Цією Методикою встановлюються такі загальні техніко-криміналістичні вимоги до холодної зброї.
3.2. Клинкова холодна зброя, комбінована холодна зброя з клинком (клинками):
3.2.1. мінімальна довжина клинку – не менше, як 90 мм. Довжина клинків визначається вимірюванням відстані від вістря до обмежувача або утику руків'я по прямій хорді (при отгибі обмежувача або утику в бік клинка довжина їх не враховується).
3.2.2. мінімальна товщина клинку – не менше, як 2,6 мм. Вимірювання товщини клинка провадиться у найтовщому його місці.
3.2.3. Кут загострення леза у бойової зброї, ножів для виживання – не більше 40 град.; у ножів для тяжких робіт (різновид ножів мисливських загального призначення) – не більше 50 град. Решта клинкової зброї – не більше 30 град. Кут загострення вістря клинка (кут сходження кромки леза та лінії обуха (скоса обуха) – не більше як 70 град.; визначається величиною кута між умовними лініями, які проходять від вістря через точки, які знаходяться на відстані 10 мм на кромці леза і лінії обуха (скоса обуха).
3.2.4. Виступання обмежувача або утика хоча б з однієї сторони над держаком руків’я – не менше 5 мм.
3.2.5. Висота утику з однієї чи з двох сторін (сумарне) над держаком руків’я – не менше 5 мм.
3.2.6. Глибина підпальцевої виїмки, якщо вона на держаку одна - не менше 5 мм.
3.2.7. Глибина підпальцевих виїмок, якщо їх на держаку декілька - не менше 4 мм хоча б однієї.
3.2.8. Перебільшення у бочкоподібного чи клиноподібного держака максимального діаметра над діаметром в задній частині – не менше 8 мм.
3.2.9. Товщина виступаючої над держаком п’яти клинка, що слугує утиком, – не менше 5 мм, якщо п’ята не має в перерізі клиноподібної форми.
Очень дорого будет сделать толщину 4.5, так что не рассматриваю этот вариант. Получается что если не сделать толщину меньше 5 то нож ХО ?Чкылчи писал(а):вот, читайте, лучше один раз прочитать самому чем 10 раз услышать от другихhttp://knives.com.ua/pravo/met/metodika2.php3.1. Цією Методикою встановлюються такі загальні техніко-криміналістичні вимоги до холодної зброї.
3.2. Клинкова холодна зброя, комбінована холодна зброя з клинком (клинками):
3.2.1. мінімальна довжина клинку – не менше, як 90 мм. Довжина клинків визначається вимірюванням відстані від вістря до обмежувача або утику руків'я по прямій хорді (при отгибі обмежувача або утику в бік клинка довжина їх не враховується).
3.2.2. мінімальна товщина клинку – не менше, як 2,6 мм. Вимірювання товщини клинка провадиться у найтовщому його місці.
3.2.3. Кут загострення леза у бойової зброї, ножів для виживання – не більше 40 град.; у ножів для тяжких робіт (різновид ножів мисливських загального призначення) – не більше 50 град. Решта клинкової зброї – не більше 30 град. Кут загострення вістря клинка (кут сходження кромки леза та лінії обуха (скоса обуха) – не більше як 70 град.; визначається величиною кута між умовними лініями, які проходять від вістря через точки, які знаходяться на відстані 10 мм на кромці леза і лінії обуха (скоса обуха).
3.2.4. Виступання обмежувача або утика хоча б з однієї сторони над держаком руків’я – не менше 5 мм.
3.2.5. Висота утику з однієї чи з двох сторін (сумарне) над держаком руків’я – не менше 5 мм.
3.2.6. Глибина підпальцевої виїмки, якщо вона на держаку одна - не менше 5 мм.
3.2.7. Глибина підпальцевих виїмок, якщо їх на держаку декілька - не менше 4 мм хоча б однієї.
3.2.8. Перебільшення у бочкоподібного чи клиноподібного держака максимального діаметра над діаметром в задній частині – не менше 8 мм.
3.2.9. Товщина виступаючої над держаком п’яти клинка, що слугує утиком, – не менше 5 мм, якщо п’ята не має в перерізі клиноподібної форми.
Т.к. толщина упора более 5мм, учитывая все остальные параметры ножа, он однозначно ХОJacken писал(а):Помогите разобраться.
Нож китайский, куплен на рынке.
Вроде сталь не плохая, тем более за его цену.
Но по всем признакам ХО.Но я не хорошо знаю методику, а если начинаю её читать, засыпаю на второй странице.
Помогите пожалуйста.
Признаки ХО на мой взгляд:
Толщина клинка больше 2.6
Выступ на рукоятку (типа гарда)
Длинна клинка больше 9 см
Жаль, а он мне нравилсяpeyot писал(а): Т.к. толщина упора более 5мм, учитывая все остальные параметры ножа, он однозначно ХО
Кстати ведет себя достойно, не смотря на нонеймовое происхождение.Aleks писал(а):Subarit
Варвар! ЭТО использоваь на кухне врагу не пожелаешь! Его же точить замаешся!
А, если в смысле строя клинка, тогда да, не кухонник. =)Aleks писал(а):Кстати, сейчас китайцы в плане качества немного поднялись. Просто на кухне я привык иметь нормальный инструмент. И даже по сравнению с Кершем кухонным этот нож при таких спусках и толщине будет как ВАЗ после БМВ.