90% за те, що не позбавилися завусенця.Legioner7 писал(а):Подскажите плиз по заточке Опинеля из карбона.
Что-то мне не удается его нормально заточить. Уже и на масляных камнях, типа атлантика-нортона пробовал, - эффект никакой. Плюнул, начал на точилке ДМТ. Вроде поднаточил, но не тот эффект. Мора на ура точится, страшно пальцем РК пробовать, а Опинель - ну так, еле-еле душа в теле...
Что-то я разочарован этой сталью...
Розмови про заточку. Питання та відповіді.
Re: Разговоры о заточке. Вопросы и ответы.
- pr13s7
- Найфоман-эксперт
не знаю какие могут быть проблемы в заточке опинеля
точил и на апексе борайдами, так и руками на чосере и шаптонах - вообще никаких проблем. может на РК не выходите или угол топорный делаете или заусенец не выведен? тут диагноз сложновато поставить

Чесно кажучи, здається ніби людині більше подобається спілкування, ніж процес) От якби, коли я починав точити, знайшлася людина, яка б сказала мені:"Придбай комбіновану Нортон Индію та точи тільки нею поки після корсу вона в тебе голити не буде, тоді перейди на файн, а коли і після файну буде голити, тоді вже прийде якесь розуміння, що таке заточка". Бо розуміння в даному віпадку приходить через руки. Треба тільки в руки дати нормальний стартовий абразив, а так, коли людина кидається з одного на інше, набирає кучу абразивів та не розуміє коли, в якій черзі використовувати, то така каша в голові, що і Опінель не точиться.pr13s7 писал(а):не знаю какие могут быть проблемы в заточке опинеляточил и на апексе борайдами, так и руками на чосере и шаптонах - вообще никаких проблем. может на РК не выходите или угол топорный делаете или заусенец не выведен? тут диагноз сложновато поставить
Последний раз редактировалось Dixi 20 мар 2017, 14:16, всего редактировалось 2 раза.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
Да вот и я не понимаю в чем проблема. Вижу проблему (особенность) именно в стали карбон.pr13s7 писал(а):не знаю какие могут быть проблемы в заточке опинеляточил и на апексе борайдами, так и руками на чосере и шаптонах - вообще никаких проблем. может на РК не выходите или угол топорный делаете или заусенец не выведен? тут диагноз сложновато поставить
Нержа удается на ура. Карбон как-то не идет... Может его дольше надо точить, т.к. он потверже?
Фиг его знает.
СМЕРТЬ РАШИСТСКИМ ОККУПАНТАМ!
Візьміть маркер, замалюйте ріжучу кромку, та подивіться взагалі, що ви там точите)Legioner7 писал(а):Да вот и я не понимаю в чем проблема. Вижу проблему (особенность) именно в стали карбон.pr13s7 писал(а):не знаю какие могут быть проблемы в заточке опинеляточил и на апексе борайдами, так и руками на чосере и шаптонах - вообще никаких проблем. может на РК не выходите или угол топорный делаете или заусенец не выведен? тут диагноз сложновато поставить
Нержа удается на ура. Карбон как-то не идет... Может его дольше надо точить, т.к. он потверже?
Фиг его знает.
А від часу не залежить.
Ще момент, може ви занадто тисните на лезо?
Последний раз редактировалось Dixi 20 мар 2017, 14:00, всего редактировалось 1 раз.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
Да, следущий кидок будет на бруски ИСМ....Dixi писал(а):Треба тільки в руки дати нормальний стартовий абразив, а так, коли людина кидається з одного на інше, набирає кучу абразивів та не розуміє коли, в якій черзі використовувати, то така каша в голові, що і Опінель не точиться.
По Вашему мнению стартовый абразив какой?
Пока что мне пор эффективности больше нравятся алмазы ДМТ и брусок алюмкерамика (1200), после которых явно прослеживается результат.
- pr13s7
- Найфоман-эксперт
Legioner7
на заусенец хотябы выходите ? без разницы каким абразивом, на опинелях не стоит никакой космической стали, чтобы алмазами точить.
на заусенец хотябы выходите ? без разницы каким абразивом, на опинелях не стоит никакой космической стали, чтобы алмазами точить.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
На пальце не чувствую....pr13s7 писал(а):Legioner7
на заусенец хотябы выходите ?
То здається я вже писав "Norton India" комбінований. Зформувати Рк, чи виправити дефекти на грубому боці, довести на тонкому. От коли будете отримувати стабільно гарний результат, то вирішуватимете, чи треба вам тонкіше.Legioner7 писал(а):Да, следущий кидок будет на бруски ИСМ....Dixi писал(а):Треба тільки в руки дати нормальний стартовий абразив, а так, коли людина кидається з одного на інше, набирає кучу абразивів та не розуміє коли, в якій черзі використовувати, то така каша в голові, що і Опінель не точиться.
По Вашему мнению стартовый абразив какой?
Пока что мне пор эффективности больше нравятся алмазы ДМТ и брусок алюмкерамика (1200), после которых явно прослеживается результат.
Последний раз редактировалось Dixi 20 мар 2017, 14:06, всего редактировалось 1 раз.
То ви не там точите, скористуйтеся маркером.Legioner7 писал(а):На пальце не чувствую....pr13s7 писал(а):Legioner7
- pr13s7
- Найфоман-эксперт
тогда и говорить не о чем. начните с того, что хотябы добейтесь заусенца, пока его будет никакие камни и их комбинация не помогутLegioner7 писал(а):На пальце не чувствую....pr13s7 писал(а):Legioner7
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
Добре, дякую за поради, спробую.
- vlodko_lviv
- Найфоман
Legioner7
Купіть собі найпростішу китайську лупу з підсвіткою. Скористайтеся порадою Dixi про маркер, візьміть лупу і подивіться вийшли-не вийшли на кромку. Крім того перескакуєте з одної приспособи на іншу, в такому випадку не вдасться абсолютно точно попасти в ту саму площину заточки. Маю на увазі, що якщо кут і буде однаковим, то довжина направляючої різна, відповідно буде різниця в куті заточки на різних ділянках леза. Якщо довго не виходить заусенець на даному камені, опустіться "нижче", візьміть "грубший" камінь, борайд CS-HD чи Т2 грітністю 120 або 150 і точіть до появи заусенця. Алмази радити не буду, бо, по-перше, вони дійсно залишають дуже глибокі риски, з якими треба довго "воювати", щоб вивести, а, по-друге, ви ще не розібралися з тими абразивами що маєте, щоб купувати інші. З іншої сторони, якщо не пробувати, то як дізнатися що мені підходить, а що ні. Тут одне застереження: не беріть того про що інші, може більш досвідчені, кажуть що то - непотріб.
На днях точив китайську нержу. На одному на фініші пройшовся блеком арканзасом, а коли закінчував другий, то згадав, що читав на ганзі про неоднорідність тонких алмазних каменів Веневського заводу. Представник заводу запропонував як варіант користуватися пастами на притирах замість каменів. Вирішив спробувати. В якості притира взяв сланець (ніколи в мене нічого путнього з ним не виходило), наніс на нього алмазну пасту 0/1 Полтавського заводу (паста не сучасного виробництва, не знаю чи це добре, чи погано). Попрацював десь хвилину-дві, в результаті отримав стругання волосини десь зо 0,5 см від пальців. Фініш був десь на 0,3-0,5 градуси вище ніж попередній камінь Атлантік 5 мкм.
Для знавців заточної справи це можливо банальність, а комусь може бути цікаво. За мізерні гроші, без особливих зусиль отримуємо суперфініш.
Купіть собі найпростішу китайську лупу з підсвіткою. Скористайтеся порадою Dixi про маркер, візьміть лупу і подивіться вийшли-не вийшли на кромку. Крім того перескакуєте з одної приспособи на іншу, в такому випадку не вдасться абсолютно точно попасти в ту саму площину заточки. Маю на увазі, що якщо кут і буде однаковим, то довжина направляючої різна, відповідно буде різниця в куті заточки на різних ділянках леза. Якщо довго не виходить заусенець на даному камені, опустіться "нижче", візьміть "грубший" камінь, борайд CS-HD чи Т2 грітністю 120 або 150 і точіть до появи заусенця. Алмази радити не буду, бо, по-перше, вони дійсно залишають дуже глибокі риски, з якими треба довго "воювати", щоб вивести, а, по-друге, ви ще не розібралися з тими абразивами що маєте, щоб купувати інші. З іншої сторони, якщо не пробувати, то як дізнатися що мені підходить, а що ні. Тут одне застереження: не беріть того про що інші, може більш досвідчені, кажуть що то - непотріб.
На днях точив китайську нержу. На одному на фініші пройшовся блеком арканзасом, а коли закінчував другий, то згадав, що читав на ганзі про неоднорідність тонких алмазних каменів Веневського заводу. Представник заводу запропонував як варіант користуватися пастами на притирах замість каменів. Вирішив спробувати. В якості притира взяв сланець (ніколи в мене нічого путнього з ним не виходило), наніс на нього алмазну пасту 0/1 Полтавського заводу (паста не сучасного виробництва, не знаю чи це добре, чи погано). Попрацював десь хвилину-дві, в результаті отримав стругання волосини десь зо 0,5 см від пальців. Фініш був десь на 0,3-0,5 градуси вище ніж попередній камінь Атлантік 5 мкм.
Для знавців заточної справи це можливо банальність, а комусь може бути цікаво. За мізерні гроші, без особливих зусиль отримуємо суперфініш.
- Мутний
- Гуру-найфоман
якщо пальцем і візуально не видно заусеньця після алмазів дмт- й до ворожки не ходи, просто недопрацювали. Для Опінеля навряд особливі камні потрібні, був вуглецевий і набор ДМТ, абсолютно норм товаришували вони.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Erick
- Найфоман
- Контактная информация:
vlodko_lviv
Пастой на сланце работали на зерно в том числе, или только от зерна?
Пастой на сланце работали на зерно в том числе, или только от зерна?

-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
Попробовал опять на ДМТ, но уже начал с черного самого грубого камня. Вот он как раз и дал заусениц. После него уже синим, красным и зеленым. Положение дел стало совсем другим.Мутний писал(а):якщо пальцем і візуально не видно заусеньця після алмазів дмт- й до ворожки не ходи, просто недопрацювали. Для Опінеля навряд особливі камні потрібні, був вуглецевий і набор ДМТ, абсолютно норм товаришували вони.
Собственно, делаю вывод, что карбон надо точить подольше, чем нержу. Видимо в этом был мой просчет.
Кстати, на ДМТ выбирал самый малый угол на первой проточке. Но и он для Опинеля уже делает больший угол на подводе, чем на заводской заточке. То же касается и Моры - сделал на зеленом камне на малом угле микроподвод. Он тоже оказался большим, чем заводской.
Я к тому, что малый угол заточки РК, типа как у Моры или Опинеля На ДМТ сделать не получается.
- vlodko_lviv
- Найфоман
Erick
Проточив ніби звичайним каменем, тобто акцент "на зерно"
Проточив ніби звичайним каменем, тобто акцент "на зерно"
Просчёт был том , что Вы "точили" без первоначального формирования РК , а с этого понимание процесса заточки только начинается .Legioner7 писал(а):Собственно, делаю вывод, что карбон надо точить подольше, чем нержу. Видимо в этом был мой просчет
- Troll
- Найфоман
- Контактная информация:

никак не могу наточить такой нож... хз. Шо делать?
може угол поменьше брать?
- Мутний
- Гуру-найфоман
Troll
ну суть не зрозуміла. чи думали точити й так і не надумали, чи проблеми в гостроті, чи різі, чи ще хз чому)
ну суть не зрозуміла. чи думали точити й так і не надумали, чи проблеми в гостроті, чи різі, чи ще хз чому)
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- vlodko_lviv
- Найфоман
Це ж пан трольTroll писал(а):
никак не могу наточить такой нож... хз. Шо делать?
може угол поменьше брать?

- Troll
- Найфоман
- Контактная информация:
Не получается.Troll писал(а): не могу наточить такой нож... хз. Шо делать?

точил на китайском апексе
- Мутний
- Гуру-найфоман
кривість рук тоді
або як і раніше ситуація- до заусеньця не доточили, кут 30* має норм бути.

- Troll
- Найфоман
- Контактная информация:
та там того лезвия, шо заусенка сразу появляется. Дохожу до 1500 камня, а оно тупое шо валенок. Не пойму де косячу.