Spyderco-флуд: обговорення та інше

Обговорення та питання про ножі Spyderco
Ответить
Lopar
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 276 раз

Spyderco-флуд: обсуждения и прочее

Сообщение Lopar »

olegpan писал(а): 26 апр 2023, 09:50 Насколько я понимаю, нож с 58 единицами царапать не должен.
А чому тоді вікс дуже добре царапає скло?
Банальне зубило з твердістю в 56 од дуже добре колупає скло.....
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 960 раз

Сообщение olegpan »

Lopar писал(а): 26 апр 2023, 10:06 Саме так, тому що ніж - інструмент який повинен різати.
Та бабочка точно будет резать очень плохо :) Интересно посмотреть на картошку/морковку из-под нее.
Lopar писал(а): 26 апр 2023, 10:06 Для Вас - ніж то є дорога іграшка з паспортом, головне щоб був бренд, розрекламована сталь, купа оглядів і рекламних роликів.
У меня сейчас прямо на столе Бенч, ЗигЗауэр, Сививи, ПФ Виктор, а также подделки Хиндерера и Ультратека. Так что есть почти полный набор :smile: Так что сравнивать вполне могу.
Lopar писал(а): 26 апр 2023, 10:06 А пристосуватись можна до чого завгодно....
А зачем? Сложно заработать те 100-200-300 баксов? Поэтому надо юзать заведомо хрень, да еще выбирать ее из многих?
Так ведь можно обосновать, что и на Жигулях можно ездить, а стиральная машинка родом из совка - ничем не хуже индезита....и далее...

По поводу нехватки денег на нож. Почти всем можно просто на 1-2 месяца прекратить бухать/курить - сумма на нож появится автоматически :-D Если дело именно "нет денег на нож".
Последний раз редактировалось olegpan 26 апр 2023, 10:39, всего редактировалось 1 раз.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Lopar писал(а): 26 апр 2023, 10:10 А чому тоді вікс дуже добре царапає скло?
Банальне зубило з твердістю в 56 од дуже добре колупає скло.....
Научите как? Ваш викс оставляет канавку на стеклянной бутылке/окне? Мой скользит, иногда может оставить еле видимую полоску - я так понимаю, так работает скопление карбидов. Но это вообще не такое царапание, как у стали в 60+ твердостью.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 6947 раз

Сообщение GeorgCH »

:smile:
Изображение
Life is a series of choices.
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 7058 раз

Сообщение Alex_LV »

olegpan писал(а): 25 апр 2023, 21:01 и при этом прочный
Погоджуюсь з Ramok - є питання стосовно міцності тонюсенького та перекаленого клина Мілі з S30V. Тут велике та силове руків'я не зовсім гармонує з тендітним клином. Свою навіть боюсь юзати як універсала :=(
Хоча репу ганяв довго в хвіст і гриву, і як EDC, і на всіх рибалках.
Я власне тому в пана Jaret і поцікавився стосовно товщини клина його Мілі на його фотці із заточним станком.

Стосовно скла - в мене не завжди виходить його дерти і клинками із 60+ HRC, а не те що Віксом.
Але мушу відзначити, що китайська D2 на Ganzo Firebird та PF гризуть дуже добре і мають гарний агресивний різ та утримання РК rt24
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Alex_LV писал(а): 26 апр 2023, 11:05 Погоджуюсь з Ramok - є питання стосовно міцності тонюсенького та перекаленого клина Мілі з S30V.
Мне свою сломать не удалось :) Хотя, у меня ощущения перекаленности не возникало на моей 30ке - видел мелкие замины.
Впрочем, в любом случае - он прочный для своих ТТХ - то есть для сочетания заявленных веса/размера/толщин материалов. Не рекон, но и не Багаут, конечно.
Гаргангомед
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Благодарил (а): 167 раз

Сообщение Гаргангомед »

Довжина клинка - 105мм, при тому що робочого реально не більше 80 мм, горбатий що не дозволяє при різанні використовувати оті 80 мм, часто несиметричні спуски.
Lopar, А з чого там не більше 80мм?Ви як міряли?Навіть у ендури р.к.,близько 90мм, у мілі ще більше буде.
DakizBabakwas
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 576 раз

Сообщение DakizBabakwas »

Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 Імениті сталі, але в реальних моделях на ринку з твердістю не більше 58 од....
особенно REX-45, К390
Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 тому що дані ножі купляють виключно як прикрасу з паспортом, не для роботи і використання за призначенням (для цього як раз і купують китайські репліки)...
Кто как.
Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:34 Відносно дешева робоча міцна репліка
Підкажіть, що токого можна зробити Спай Мілітарі і неможливо зробити даною реплікою????
получить удовольствие от работы оригинальным качественным инструментом.
Последний раз редактировалось DakizBabakwas 26 апр 2023, 11:45, всего редактировалось 1 раз.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 6947 раз

Сообщение GeorgCH »

тут автор відео радить рм2,у кого немає грошей на справжню,купи гумову,зійде... :smile:

Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/J-60GXSaPAY

фу,я гидую чіпати гумових жінок :) :-D
Life is a series of choices.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5606 раз

Сообщение Ramok »

DakizBabakwas писал(а): 26 апр 2023, 11:33 получить удовольствие от работы оригинальным качественным инструментом.
У мене ні реплік, ні підробок нема і я проти них. Але таке питання. Нащо мені платити 300 баксів за інструмент, закладена "міцність (зносостійкість, утримання РК, не важливо)" якого мені не треба буде по життю навіть у аварійній ситуації? Чим для мене REX буде краще за True Sharp Surgical Stainless Steel, якщо я True Sharp у місті не гострю роками (без жартів)? Просто тут деякі камради вважають тих, хто не юзає суперсталі (а де ж ті камради їх юзають - мафіни під мак'ято нарізають? так я олдтаймером це роблю нормально), фактично, лохами. Я скільки не намагався, переваг суперсталей особисто для себе не побачив. Смачніше ріже? Ну є таке. Але для мене більш нагальною є візуальна складова інструменту (ножа). Тому чим купувати 1 мілю, я краще 5 Кейсів придбаю чи замовлю фікса за своїм "дивним" дизайном :D
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
DakizBabakwas
Найфоман
Найфоман

Ramok, у думках не мав нічого схожехо. Висловив свою думку. Пан Lopar свою я свою.
DakizBabakwas
Найфоман
Найфоман

Обидві мають право існувати. У назві теми є слово «Флуд».
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

DakizBabakwas писал(а): 26 апр 2023, 13:09 Обидві мають право існувати. У назві теми є слово «Флуд».
Та задовбали. Я що, кажу що порушення десь є. Мене дивує інше. Чому не можна просто сказати, що подобається сама наявність суперсталі на ножі без залежності від того, чи треба 5 кабанів за день розбирати чи просто масло на крутон намазати? Чому не можна сказати, що просто подобається Спайдерко та і все. Навіщо всім доводити, що твій вибір найкращий? Насолоджуйтесь життям, доки є можливість. Це всім. ::hi:::
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
tarkus
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение tarkus »

Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 де якості, що перекривають китайського виробника????
Окрім ім'я бренду - більше нічого.
Дозвольте не погодитися з Вашою індукцією і з результатами подальшої дедукції, оскільки практично кожен песимістично налаштований індивідуум неусвідомлено модифікує абстракцію реального суб'єктивізму.
vld
Майстер хайку
Майстер хайку
Благодарил (а): 5993 раза

Сообщение vld »

Кароч, ніж має об'єктивно (нехай і абстрактно) радувати суб'єкта :-D
Як нерозумно випрохувати те, чого можеш сам досягти.
DakizBabakwas
Найфоман
Найфоман

Ramok писал(а): 26 апр 2023, 13:52 Навіщо всім доводити, що твій вибір найкращий? Насолоджуйтесь життям, доки є можливість. Це всім.
не бачів шоб хтось писав що його вибір найкращий. Кожен пише про свої вподобання. Скільки людей стільки й думок.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

DakizBabakwas писал(а): 26 апр 2023, 14:14 не бачів шоб хтось писав що його вибір найкращий. Кожен пише про свої вподобання. Скільки людей стільки й думок.
Ми багато чого не бачимо :D
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Ramok писал(а): 26 апр 2023, 13:52 Навіщо всім доводити, що твій вибір найкращий?
Хм...по-моему, тут регулярно происходит обратное - попытки доказать, что реплики не хуже оригинала и что китайцы всем лучше :)

Хз, чего вы любите те начальные нержи. Я час назад из большой коробки делал маленькую. Сделал несколько разрезов Лузоном - блин, а у него кромка заблестела уже, не везде конечно, но факт налицо.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

olegpan писал(а): 26 апр 2023, 14:29 Хз, чего вы любите те начальные нержи. Я час назад из большой коробки делал маленькую.
Я не казав, що люблю сталь. Я не сталеман, а ножоман. Я люблю ножі певних компаній та певної категорії, на яких встановлені такі сталі :D .
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Ramok, согласен, при выборе много составляющих. И когда нравящийся нож только в не сильно интересных комбинациях - иногда и норм.
У меня так Тилайт, Лузон и несколько китайцев из Д2/ВЖ10 приютились...ну и ВиксыЛезер с их обычным "помягче" :) Но если приходится давать им работу по чему-то твердому/абразивному - да, приятный уровень остроты теряют очень быстро.
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 3669 раз

Сообщение Nerv »

Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 От знову, слова "владетеля", але не користувача даного ножа.
Довжина клинка - 105мм, при тому що робочого реально не більше 80 мм, горбатий що не дозволяє при різанні використовувати оті 80 мм, часто несиметричні спуски.
Імениті сталі, але в реальних моделях на ринку з твердістю не більше 58 од....
давай так. трушної мілі в мене нема. в мене досить непоганий фейк з як писали 9хром-траляля. правлю як треба. але мілею (форм-фактор) ну дуже задоволений. колись придбаю трушну з нормальною сталлю. при чому не розумію чому заважає той "горб"
Carpe diem
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Nerv писал(а): 26 апр 2023, 17:47 при чому не розумію чому заважає той "горб"
То религиозное :) Без горба никак в лбом случае - большое отверстие и нужно, и очень удобно. Сколько ножей не клацал, а более интуитивное, чем открытие у Мили - найти сложно. Когда отверстие меньше или овальное-треугольное - уже не совсем то.
Nerv писал(а): 26 апр 2023, 17:47 колись придбаю трушну з нормальною сталлю.
Берите 110 - разница в цене с 30кой невелика.
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 3669 раз

Сообщение Nerv »

olegpan писал(а): 26 апр 2023, 17:50Берите 110
возможно. у меня пара со 110. жизнь подскажет ::hi:::
Carpe diem
Jaret
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 274 раза
Контактная информация:

Сообщение Jaret »

olegpan писал(а): 26 апр 2023, 17:50 Берите 110 - разница в цене с 30кой невелика.
А ще краще - обидві, щоб не обирати :-D

Изображение
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Jaret, у меня так и есть. Но объективно - не вижу смысла в 30ке при имеющейся 110. Свою оставил чисто из сентиментальных соображений - моя Камо 30 очень давно у меня, не уверен, что буду ее юзать.
Более того, еще и 4v прикупил, но ее пока не видел.
Ответить

Вернуться в «Spyderco»