Spyderco-флуд: обговорення та інше

Обговорення та питання про ножі Spyderco
Ответить
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2095 раз

Spyderco-флуд: обсуждения и прочее

Сообщение Зольдатен »

Jaret,
Де під відео, на ютубі? Нах кудась переходити і щось вишукувати якщо воно тобі непотрібне? Окрім звісно продавця у якого прямий інтерес
А короткий опис при розміщенні посилання, дасть зрозуміти треба воно мені чи ні. Це як правила хорошого тону, ніде особо про це не пишуть але всі притомні які поважають один одного це роблять
::hi:::
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Зольдатен »

Про назву відео
Ось що я бачу на телефоні, я що маю здогадуватись що там зашифровано… «відкрийте букву…»
Изображение
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5606 раз

Сообщение Ramok »

Зольдатен писал(а): 18 апр 2023, 19:48 Це як правила хорошого тону
Тому я і просив розміщувати опис при розміщенні посилань. Але камради вирішили, що я з них знущаюсь, "модераторське засилля", "у фейсбуці такого нема". Всім же легко перейти за посиланням. Ну а ті, що воюють або у дупі негра знаходяться, нехай по інтернетах не лазять. "Ми їх туди не посилали". ()(!
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
olandese
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 483 раза

Сообщение olandese »

Lopar писал(а): 18 апр 2023, 10:12 ...що в усіх темах форуму повне нав'язування Spyderco...
100% дядя Жора-пенсионер виноват - у нет уйма свободного времени, и тырнет хороший, видать - вот и спамит ежедневно, и помногу :grin: :smile:
Jaret
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 274 раза
Контактная информация:

Сообщение Jaret »

Зольдатен писал(а): 18 апр 2023, 19:48 Де під відео, на ютубі? Нах кудась переходити і щось вишукувати якщо воно тобі непотрібне? Окрім звісно продавця у якого прямий інтерес
А короткий опис при розміщенні посилання, дасть зрозуміти треба воно мені чи ні. Це як правила хорошого тону, ніде особо про це не пишуть але всі притомні які поважають один одного це роблять
::hi:::
Якщо перше ж питання починається в контексті з "нах", то я вважаю, що ось це дійсно непотрібне, та про які правила хорошого тону ми тоді говоримо?..

Щодо питання по суті - я розумію, що в людей бувають різні обставини, тому продублював анотацію в пост.
Але, з іншого боку, в зв'язку з цим зараз тут можуть початись звинувачення у просуванні та рекламуванні, як вже було... переважно саме з цієї причини я не додавав описи відео.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 6947 раз

Сообщение GeorgCH »

olandese писал(а): 18 апр 2023, 22:37 спамит ежедневно, и помногу
мені треба стати модератором у клубі,залишилось зовсім трохи :) кажуть вони отримують фінансові плюшки :smile:
Life is a series of choices.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 960 раз

Сообщение olegpan »

GeorgCH, угу, в качестке награды пришлют по почте патину для вашей к390 :-D
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Зольдатен »

Орден сутулого :smile:
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

olegpan, сегодня в клубе будут танцы- все будут модные как иностранцы :smile:

Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/xXhHRswp0GU

Изображение
Lopar
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 276 раз

Сообщение Lopar »

Пане GeorgCH, прошу пробачення, але себе поважаю. Тому ножі, котрі роблю власноруч, або купую, створюю саме такі, якими зручно працювати і головне - мене жаба не давить їх використовувати за призначенням.
А якщо відбудеться "котострофа" - банально викину і створю новий для роботи.
Але підкажіть, у Вашій фотці в темі "ідеальна геометрія" у наведеної картинки, що ідеального з геометрії??? ну окрім бренду?
мені, як користувачу, той ніж виключно для "пантів" і не більше.
Ви виклали фотку (тема - Твёрдость стали на ножах...) з робочими ножами, з побаченого точно скажу що працювати 2 верхніх і самий нижній, інші - виключно в комплекті і пощовкать....
::hi::: :smile:
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

Lopar писал(а): 24 апр 2023, 10:46 і головне - мене жаба не давить їх використовувати за призначенням
:smile: Вибачте, але я думаю що це жлобська філософія, але Ваш вибір не засуджую :) ::hi:::
Изображение
Я просто люблю якісні речі...Дадада, наприклад вся індустрія реклами заточена на те щоб дати нам зробити виключно усвідомлений і об'єктивний вибір :smile:
Lopar
Найфоман
Найфоман

Сообщение Lopar »

GeorgCH писал(а): 24 апр 2023, 11:05 Я просто люблю якісні речі
Але "якісний" не значить розкручений чи дорогий.... :cool:
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

Lopar, Ось тут я з Вами згоден ::laie61::
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Lopar писал(а): 24 апр 2023, 11:10 Але "якісний" не значить розкручений чи дорогий....
И все же в бОльшей части случаев цена отображает реальные свойства продукта - в ножах, часах, авто, одежда, электроника и т.п.
Есть исключения в обе стороны, есть брак, но в целом закономерность прослеживается.
Lopar
Найфоман
Найфоман

Сообщение Lopar »

Пробачте, але кардинально не погоджусь....
Всі бренди починають зі шляху завоювати ринок за рахунок увага до клієнта/якість/низька ціна. А потім всі переходять на принцип - обмежити вибір, підняти ціну, знизити собівартість. А далі бренди "погібають"...
Так було з Nokia, так відбувається наразі з Apple, так є зі Spyderco.... Так є з більшістю автовиробників - коли виробник заради збереження ціни готовий списати на "сміття" тисячі готових машин, лишень щоб зберегти ціну на ринку (виробили забагато, ціна на ринку пішла на спад.... ну а закладена на початку націнка, відповідно, значно перекриває подібні втрати)....
При такій ціні, купляти ніж з руків'ям з дешевого ПЕ, коли гвинти з дешевої сталі, некалені, коли клинок з кривими спусками і кожен наступний з невідомими параметрами....
На старті - компанія працювала на імідж, моделі були не дуже якісними, але доступними по ціні, наразі вони сидять на "брендових" депозитах....
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Lopar, частично соглашусь. Спаи давно почивают на старых лаврах. То есть в свое время они сделали кучу прорывных идей, а теперь спокойно пилят.

Но вот что интересно - многим Спаям ведь нет конкурентов до сих пор.
Если они такие говенные - почему китайцы те же не разработают полноценного конкурента Милитари?
Я знаю ответ....потому что как только вложишься в дизайн, поработаешь с механикой, поставишь хорошую сталь - получится, что цена у тебя приблизится.

Сейчас мы все это видим. К примеру, можно найти у китайцев много довольно качественных ножей ценой в 50-70 баксов. И Сививи, и ПФ, и СРМ. Но что там за сталь? Сандвик, 8хрень13 или Д2 в самом лучшем случае.
Так если посмотреть на ЕДС Спаи из Вж-10 - там цена не в космосе совсем.
Не получилось у китайцев полноценного ценового прессинга - они вынуждены повышать цены.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

olegpan писал(а): 25 апр 2023, 18:12 конкурента Милитари
А які якості мілітарі не змогли повторити? Просто цікаво. У мене мілі не було.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Ramok писал(а): 25 апр 2023, 18:53 А які якості мілітарі не змогли повторити? Просто цікаво. У мене мілі не було.
Длинный легкий и при этом прочный, а также очень резучий нож с крупной ухватистой рукоятью. Много вариантов для раскрытия. Относительно устойчивый к загрязнениям замок и механика. Широкий выбор хороших сталей.
Если прикинуть - мало таких ножей. Обычно в таких размерах или совсем кухонники или ломы.
Lopar
Найфоман
Найфоман

Сообщение Lopar »

olegpan писал(а): 25 апр 2023, 21:01 Длинный легкий и при этом прочный,
От знову, слова "владетеля", але не користувача даного ножа.
Довжина клинка - 105мм, при тому що робочого реально не більше 80 мм, горбатий що не дозволяє при різанні використовувати оті 80 мм, часто несиметричні спуски.
Імениті сталі, але в реальних моделях на ринку з твердістю не більше 58 од....
Дик де якості, що перекривають китайського виробника????
Окрім ім'я бренду - більше нічого....
Відповідь на Ваш пост - китай не може скласти конкуренцію Спаям не тому що не можуть виготовити якісний ніж, тут повністю навпаки - Китай за якістю виробництва давно перевершив Спаїв, Тільки не цікаво ринку споживати репліки, тому що дані ножі купляють виключно як прикрасу з паспортом, не для роботи і використання за призначенням (для цього як раз і купують китайські репліки)...
Lopar
Найфоман
Найфоман

Сообщение Lopar »

Відносно дешева робоча міцна репліка
Підкажіть, що токого можна зробити Спай Мілітарі і неможливо зробити даною реплікою????
При тому що воно вже рік реально працює на передовій по окопах....
Последний раз редактировалось Lopar 26 апр 2023, 10:09, всего редактировалось 1 раз.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 От знову, слова "владетеля", але не користувача даного ножа.
Вам, конечно же виднее, как я юзал свои Милитари ()(! Особенно учитывая, что первая 30ка у меня овер 10 лет и была по сути единственным ножом первые 5-6 лет.
Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 Відповідь на Ваш пост - китай не може скласти конкуренцію Спаям не тому що не можуть виготовити якісний ніж, тут повністю навпаки - Китай за якістю виробництва давно перевершив Спаїв,
Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 Довжина клинка - 105мм, при тому що робочого реально не більше 80 мм, горбатий що не дозволяє при різанні використовувати оті 80 мм,
Я тоже раньше страдал замерами и "чойлобоязнью" и считал, что РК в идеале должна доходить до самой рукояти. Но потом вырос и эти глупости отбросил. Во-1, сантиметр от рукояти я почти не использую - продукты забиваются в рукоять, а строгать так близко тоже не удобно - задеваешь дерево рукоятью. Во-2, многие ножи с макимально возможной длиной РК - намного сложнее точить.
А вот чойл - вещь неплохая, иногда нужен.
Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 Імениті сталі, але в реальних моделях на ринку з твердістю не більше 58 од....
Я ж вам уже писал, но похоже, что вы читаете только то, что хотите прочитать. Обе моих Милитари -30 и 110 - обухом царапают стекло. 30ка умеренно царапает, 110 - очень уверенно, грызет его. Предположу, что там около 60 и 63-64 соответственно.
Насколько я понимаю, нож с 58 единицами царапать не должен.
Ваш личный опыт с поддельной (видимо) Милитари - понятен, но с моим расходится.
Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:25 Відповідь на Ваш пост - китай не може скласти конкуренцію Спаям не тому що не можуть виготовити якісний ніж, тут повністю навпаки - Китай за якістю виробництва давно перевершив Спаїв,
А вот тут я не спорю - они могут изготовить.
Но пока с идеями у них так себе. Еще недавно в плане идей был полный ноль, но сейчас немного ото дна оторвались. Пока, правда, только в формате ЕДС 85-90 мм есть несколько грамотных ножей.
Но конкуренты Мили - ну кто? Нет там их. У китайцев либо бюджетки с начальными сталями, либо сразу М390 в сочетании с карбонами, титанами и т.п. украшениями. При этом большинство ножей на подшипниках, что в этом сегменте не пляшет.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Lopar писал(а): 26 апр 2023, 09:34 НОЖ MAXACE COVENANT BALISONG
Підкажіть, що токого можна зробити Спай Мілітарі і неможливо зробити даною реплікою????
При тому що воно вже рік реально працює на передовій по окопах....
Вы уже реплики с тактиккампа рекламируете? :)))) Печаль.... По пунктам:
1. Невозможность быстро ее разложить. По факту - нет однорукого открытия. Я умею делать несколько финтов с бабочкой, но никогда не буду заниматься этой хней в реальных условиях...
2. Оно нихрена не режет - при толщине в обухе в 4 мм и низких спусках
3. Я так понял - еще и на подшипниках? :)
4. Нож тяжелее, при этом прочность под вопросом
5. Как его вообще держать?

То, что кому-то не повезло получить такой в качестве тактика или в силу фанатских вкусов он любит им играться - ни о чем не говорит. В ВМВ резались говенными кухонниками - ничего ж, кто-то даже пережил это.
Я вообще не понимаю, как можно такое сравнивать применительно к тактике. Ладно бы еще Пресидио СФ Элит бы начали сравнивать - я бы понял. А так дискуссия смешная получается.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

olegpan писал(а): 26 апр 2023, 09:55прочность
Міцність всіх спайдерко взагалі під питанням. То таке. Аргумент про сталі все ж таки не перебити. Тут спайдерко попереду.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Ramok писал(а): 26 апр 2023, 09:59 Міцність всіх спайдерко взагалі під питанням. То таке.
Понятно, что без тестов хотя бы как Колд Стил проводит - вопрос только для дискуссии.
От себя скажу, что смотря с чем сравнивать. Понятно, что с Реконом 1 Танто или Адамасом - Милитари по прочности не сравнится - подразумевает другое отношение уже исходя из своего веса и геометрии клинка.
Lopar
Найфоман
Найфоман

Сообщение Lopar »

olegpan писал(а): 26 апр 2023, 09:55 А так дискуссия смешная получается.
Саме так, тому що ніж - інструмент який повинен різати.
Для Вас - ніж то є дорога іграшка з паспортом, головне щоб був бренд, розрекламована сталь, купа оглядів і рекламних роликів. А пристосуватись можна до чого завгодно....
З повагою. ::hi:::
Ответить

Вернуться в «Spyderco»