RPD_macro писал(а): ↑09 окт 2022, 00:58
Имел два Seiko механических (made in Japan): один день на английском, второй на японском.
Некоторые коллекционеры гоняются именно за такими. Но, я так понял, это модели именно для внутрияпонских продаж, купить чаще всего реально именно в Японии и задорого, так как страна дорогая.
У нас же обычно часы для американских продаж, там вот так - фото ниже (второй - английский), через меня много разных моделек прошло.
Посоветуйте часы для жены.
Должен быть дайвер 200м и более с корпусом 38-40 мм с сапфиром, на браслете, солнечной батареей, и желательно с синхронизацией.
Вот что нарыл https://timeshop.com.ua/ua/seiko-sne571 ... 0kQAvD_BwE
Минусы: люминофор слабый, даты не видно, села батарейка через пол года ...
как раз тогда когда орки подходили к Киеву, и часы стали бесполезны, потом поменял, но осадок в душе остался...
pasha177 писал(а): ↑14 окт 2022, 10:48
села батарейка через пол года ...
"Гнила"була) По пам'яті у всіх моїх годинниках піся покупки,рідна батарейка служила мінімум 3 роки
Тут дело не в том, села не села, это рефлекс как от удара током...больше не хочется...
Механики тоже не хочется....
Хотя у сына на протрэках 7 лет работала.
pasha177 писал(а): ↑14 окт 2022, 10:48
Должен быть дайвер 200м и более с корпусом 38-40 мм с сапфиром, на браслете, солнечной батареей, и желательно с синхронизацией.
Вот что нарыл https://timeshop.com.ua/ua/seiko-sne571 ... 0kQAvD_BwE
Имхо, норм выбор, хотя крашеный безель страдает обычно больше, чем минеральное стекло. Но покупать солар только если у жены это единственные часы. Если это просто один из многих аксессуаров - солару будет торба. Забудется и уйдет в глухой разряд.
Но в целом это крупные и не легкие часы - 38,5 это уже начальный мужской размер. От имеющихся в 32 мм диаметре - отличие огромное.
Берите J1 модель - то есть Made in Japan
По цене в Украине они почти не отличаются, но из нескольких виденных экземпляров только один К1 был с брачком. Может совпадение - не знаю.
Ну и просто приятнее - хоть и не полностью, но все же часы из Японии, а не из Китая.
Не вибрируют почти все, но есть пара моделей Casio с виброй, GD-350 и W-735H. В них или вибро или звук, одновременно нельзя.
Мож еще вибрируют смарт-часы, но они держат заряд несколько дней от силы, так шо то не часы.
RPD_macro, у меня GBD-100. И там еще пара моделей была.
И да, есть еще старшая линейка - тысячная, там тоже скорее всего вибра есть. Но надо проверять, я их померял и отставил.
RPD_macro, да там не обязательно. Мне их нотификации не нужны, тем более, что ношу несколько часов. Поэтому у меня они постоянно в самолетном режиме. Еще летом купил - раз засинхрил сразу и еще раз буквально 2 недели назад, точность хода вполне позволяет.
В целом, движение реально ощущается. Интересный и очень читаемый экран (не путать с прошлыми инверсами - то рыгалово в сравнении), сравнительно компактный размер. Есть интересные фишки по функционалу - таймер удобен для спортазала, вибра есть и даже шагомер....хотя мне и шагомер не нужен - в телефоне юзаю много лет.
И, безусловно, самый удобный ремень из Жшоков. Часы на руке почти не ощущаются, те же 9400 или даже 5600 по ощущениям намного хуже.
Есть и минуса, к примеру, экран обновляется 1 раз за секунду. Для замера точных интервалов с долями - не годятся.
Підкажіть, може хто бачів, чи є щось саме з таким набором властивостей:
Корпус та браслет - титан
Аналог, тобто стрілки.
НЕ ПОВИННО БУТИ дати та дня тиждня.
Сапфір.
Дизайн класичний.
Головка щоб не мала можливості "відстібнутись" як одягаєшся-роздягаєшся, щоб годинник не став.
Механізм - мабуть кварц, причому дуже бажано, щоб батарейка була або на 10 років, або мінялася користувачем, як в своч айроні або суунто кор.
Не впевнений щодо механіки. Але якщо буває така, що не треба репасажу кожні 5 років, то ок.
Wr100+
Відсутність дати та дня тижня ускладнює пошуки . Ще й не зрозуміло, скільки грошей Ви хочете (маєте можливість) витратити на це діло?
Якщо "по бахатому" - подивіться, наприклад, Longines Spirit Titanium
Якщо скромніше - спробуйте погугліть/пошукати по запиту titanium watch no date.
Якщо ж таки зможете дату "терпіти" - подивіться Citizen Titanium, щось накшталт такого (але обовʼязково з вічним календарем (стрілки будете лише двічи на рік крутити, аккумулятора має років на 13-15 вистачити)
Основний годинник зараз якраз Citizen super titanium, вже років 7. На сонячній тязі.
То потроху починаю дивитися йому заміну.
І хочеться, в принципі, те саме, тільки без дати.
І не впевнений, що солар це добре. Бо сонечко не завжди зручно. Імхо, довга батарейка, або система швидкої самостійної заміни краще.
Банально простіше витягти батарею і покласти годинник у шухляду, дешевше і надійніше, ніж намагатися оживити розрядившийся в 0 солар, про який на рік забув.
І саме без дати чомусь не знаходиться нічого подібного, то й вирішив спитати людей, які в цьому розуміють більше, ніж я.
В аналоговому годиннику вважаю дату та день тижня зайвою їнформацією.
Бо в годинника такого типу є одна і дуже важлива задача, причому вона навіть не в тому, щоб показати, яка саме зараз година. А щоб миттєво дати відчуття скільки часу залишається до чогось. Зустрічі, початку, закінчення. Бо саме аналог дає наочне миттєве відчуття відрізків часу от/до. Без розрахунків.
А якщо бавитися з функціями, то набагато краще підійде щось АБС типу: Суунто, Кассіо.
Смарт годинники не розглядаю принципово, не цікаві.
Последний раз редактировалось FRAG 31 май 2023, 21:37, всего редактировалось 1 раз.
FRAG, да, сколько людей, столько и вкусов. Меня часы без даты (день недели редко нужен) - очень раздражают. Нужна дата, привычно ищешь там дату - а ее нет, бл%;№;;"№%. И так несколько раз в день
Та просто смартфон, до якого дуже часто звертаєшся, про день тижня та дату нагадує набагато краще, разом з погодою та справами.
А от дивитися швидко, секунду, щоб зрозуміти встигаєш, чи ні, це робота для наручного годинника.
Я взагалі свого часу подумав було, що годинник вже атавізм, бо завжди з собою пристрій, який не має проблеми переходу часу, підлаштувань, бо він оновлює всю цю інформацію постійно, від атомного годинника онлайн.
Але, як швидко виявилося, ні. Зручніше мати годинник на руці. Саме для такої миттєвої оцінки, скільки часу ще є.
FRAG писал(а): ↑31 май 2023, 21:32
хочеться, в принципі, те саме, тільки без дати.
І не впевнений, що солар це добре. Бо сонечко не завжди зручно. Імхо, довга батарейка, або система швидкої самостійної заміни краще.
Банально простіше витягти батарею і покласти годинник у шухляду, дешевше і надійніше, ніж намагатися оживити розрядившийся в 0 солар, про який на рік забув.
І саме без дати чомусь не знаходиться нічого подібного, то й вирішив спитати людей, які в цьому розуміють більше, ніж я.
В аналоговому годиннику вважаю дату та день тижня зайвою їнформацією.
Бо в годинника такого типу є одна і дуже важлива задача, причому вона навіть не в тому, щоб показати, яка саме зараз година. А щоб миттєво дати відчуття скільки часу залишається до чогось. Зустрічі, початку, закінчення. Бо саме аналог дає наочне миттєве відчуття відрізків часу от/до. Без розрахунків.
А якщо бавитися з функціями, то набагато краще підійде щось АБС типу: Суунто, Кассіо.
Смарт годинники не розглядаю принципово, не цікаві.
Cучасні Eco-Drive, якщо я не помиляюсь, можуть декілька місяців собі тихесенько спати, не розряджаючись у нуль.
Звісно, не буду Вас переконувати - в моїх Citizen дата та день тижня зовсім мені не заважають, а навпаки. Останнім часом також обираю собі годинники з читабільністю у "101%"
Suunto собі купив декілька місяців тому, погрався 2-3 дні - дитині подарував (усе це пластиково-гумове добро з "телевізорами" замість стрілок - не моє зовсім, переконався ще один раз).
olandese,
Є суунто з корпусом з нержавіючої сталі, сапфіровим "склом", та заміною батарейки, як в любому ліхтарику, "на колінці за хвилину користувачем.
SUUNTO CORE BRUSHED STEEL
suunto-core-steel-gallery-2.jpg
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.