Spyderco-флуд: обговорення та інше

Обговорення та питання про ножі Spyderco
Ответить
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 6947 раз

Spyderco-флуд: обсуждения и прочее

Сообщение GeorgCH »

olegpan, у нас же все есть,110v,k390, и т.д.
Что ещё надо...,лично у меня все есть,есть даже больше чем нужно -надо распродавать?! :smile:
Life is a series of choices.
влад-ч
МАСТЕР
МАСТЕР
Благодарил (а): 14 раз

Сообщение влад-ч »

olegpan писал(а): 08 апр 2023, 23:31 Хотя может то не забота о прочности, а просто экономят абразивы, которые на таких сталях быстро изнашиваются
На Магнакате нечему изнашивать, там угля кот наплакал.
Я с ним не работал, но думаю что даже М390 будет тяжелее в обработке.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 960 раз

Сообщение olegpan »

влад-ч писал(а): 09 апр 2023, 00:21 На Магнакате нечему изнашивать, там угля кот наплакал.
А за счет чего тогда такая высокая износостойкость получается? Другими словами - абразив в виде каната изнашивается об РК на уровне почти как у топов 110-398. Почему тогда абразив на ленте не будет изнашиваться?
Не спора ради - чисто для понимания. У меня Мулы из Магнаката были, но опыта с ними ноль - не юзал.
Jaret
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 274 раза
Контактная информация:

Сообщение Jaret »

Отримав трохи цікавих обновок ::hi:::

Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/gdwSH2bz-zg

До лімітки-ендури з люмінофором приєдналась аналогічна лімітована деліка (всього випущено 800 шт.) :D
Нажаль, камера взагалі не передає колір при поганому освітленні...

Изображение

Изображение
влад-ч
МАСТЕР
МАСТЕР

Сообщение влад-ч »

olegpan писал(а): 09 апр 2023, 08:39 А за счет чего тогда такая высокая износостойкость получается? Другими словами - абразив в виде каната изнашивается об РК на уровне почти как у топов 110-398. Почему тогда абразив на ленте не будет изнашиваться?
Уверен что сталь с таким химсоставом будет обрабатываться не сложнее 3V.
Возможно результаты в резе она показывает из за того что может держать меньшие углы заточки чем остальные порошковые стали (кроме 3V-4V)
vdem
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1404 раза

Сообщение vdem »

viewtopic.php?p=1450869#p1450869
о нашел в соседней теме...
4V показала средние значения в тесте..
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

влад-ч, Влад,привет! Сейчас есть такая возможность-заказать клин из Cpm s125v на энделу,или долго ждать,а может мне повезет и можно нож не собирать? :D
Я просто должен доказать одному американскому клубу что мы лучшие :D
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

vdem писал(а): 09 апр 2023, 14:22 4V показала средние значения в тесте..
то не кастомная термичка,с нее можно выжать больше...
влад-ч
МАСТЕР
МАСТЕР

Сообщение влад-ч »

GeorgCH писал(а): 09 апр 2023, 18:23 Сейчас есть такая возможность-заказать клин из Cpm s125v на энделу,или долго ждать,а может мне повезет и можно нож не собирать?
Можна, навіть незарезервований шматок вже термообробленої 125тки є, але почекати в будь якому випадку доведется.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

влад-ч, це добре і навіть відмінно, але за мною стежить Lopar :smile: , жартую, переходжу в пп
Lopar
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 276 раз

Сообщение Lopar »

А Ви тут до чого?
Просто відриваюсь на віруючих в легенду, вам накидали на вентилятор шо там супер-пупер скло на 65 HRC і ви щасливі. А головне - різати ж не можна, такі гроші заплачені, а виправити можна тільки десь там....
А в реалі горбате, криве з дешевої сталі, часто з незнятими фасками.... так 90% ціни то є маркетинг і віра в картинку.
По Spyderco усюди купа тем, клубів, але все одно їх сунуть усюди, куди можна і куди не можна.... А найчастіше - мора працює, а "брєнд" для фотосесії.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Lopar, соглашусь, что качество нынешних спаев, механика из коробки, а главное - ровность заводской заточки - проигрывают даже китайцам за 40-50 долларов.
Однако у Спаев есть 1 момент, о котором вы не упомянули - ИДЕИ. Весь сегмент складных ножей без идей, которые пришли именно от Спаев - был бы совсем другим, я думаю, что гораздо более слабым, так бы и переливали Бак 110 и Виксы и понемногу их модернизировали.

Насчет сталей вообще не понимаю недовольства. Я стараюсь всегда юзать ножи из порошков и чем сталь лучше - тем больше удовольствия от поюза. Насчет правки - тоже не понимаю. Порошки отлично правятся и на мусате, и на вашите.
Просто при покупке ножа надо трезво осознавать свои финансовые возможности. И если нож за 200 баксов - это чуть ли не месячный доход, то понятно, что человек делает из него святыню.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

У мене невибагливий смак: мені цілком достатньо найкращого.(с) це я про стали, якщо що :) :-D
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5606 раз

Сообщение Ramok »

olegpan писал(а): 11 апр 2023, 10:13 тем больше удовольствия от поюза
Тому чому б просто не сказати, що у ножах Вам в першу чергу подобається відчуття різу? А найкраще відчуття різу дають порошки, з тим я не мперечатимусь. І перестати всім доводити, що навкруги одні йолопи, і лиш люди з порошками найрозумніші, а, GeorgCH? Бо виглядає це, як виправдання невідомо перед ким. Ніж за 300 баксів, але ж там стаааль. (Це ніби купити хронограф, зайти на часовий форум і всім доводити, що вони усі ідіоти, а я один Д'Артаньян, бо годинник за добу на 0,05 секунди відстає всього). Мені подобаються олдтаймери, але ж я не бігаю по усіх темах і не доводжу, що вони найкращі. Вони просто подобаються МЕНІ (і я згоден витратити 500-600 баксів на ніж від Тоні Бозе зі 154CM, або 6000-7000 баксів за 440V, але не через сталь, а тому що ножі, то хоббі (правда тих баксів у мене нема :D )). Мій бак з 420, який я, доречі, у Вас придбав, olegpan, почистив біля 50 кг риби. Жодної заточки, там залишилась рідна РК. ТІльки пара правок і все. Сильно б я відчув різницю на тій рибі, якби там був Магнакат (може б навіть і не правив, але пара хвилин на правки, то ніщо)? Щось мені підказує, що ні. Це не заважає мені мріяти придбати щось з 3V. Чому не зі 110ки чи К390? Бо міські ножі мені за інше подобаються (дизайн в першу чергу). А ріжу я у місті стільки, що свої EDC Кейси жодного разу не гострив за 3 роки, що ними користуюсь (а там же Super-puper true sharp surgical steel). Ну а до села я 110ку чи К390 не візьму, бо є підозра, що вони швидко тут зроблять "хрусь". Тому 3V. Хоча, маючи на руках M390, Elmax, RWL-34 і користуючись ними, особливого сенсу для себе у порошках не бачу. Але це тільки ДЛЯ МЕНЕ. У кожного свій досвід на цьому тернистому шляху :)(:?
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2095 раз

Сообщение Зольдатен »

Изображение
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Зольдатен, виправив :smile:
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Ramok писал(а): 11 апр 2023, 11:12 Тому чому б просто не сказати, що у ножах Вам в першу чергу подобається відчуття різу?
Много вещей - ощущение реза, его продолжительность (а не когда РК блестит после пары веток) и ощущение действительно интересного девайса в руке - квинтэсенция новых технологий.
Ramok писал(а): 11 апр 2023, 11:12 І перестати всім доводити, що навкруги одні йолопи,
Да вроде наоборот все - человек зашел, обозначил, что все такие себе не слишком сообразительные жертвы маркетинга - так как то совсем стекло и править вообще не реально.
Ramok писал(а): 11 апр 2023, 11:12 Мій бак з 420, який я, доречі, у Вас придбав, olegpan, почистив біля 50 кг риби.
Рад, что пригодился. Скелетник для рыбы - прям самое то. У меня иногда складывалось ощущение, что рыбой даже пластиковые рукояти могут вонять.

Думаю, что порошки/не порошки - это всего лишь вопрос развития ножевой сферы и денег. Вангую, что лет через 10 (если таки ядерная война не расселит оставшихся по пещерам) хороший нож не в порошке можно будет купить только из старых запасов - производителям не будет смысла делать складные ножи из АУС-Д2 и прочих. Кухня - да, там скорее всего будет стабильные старые стали.
Ramok писал(а): 11 апр 2023, 11:12 (Це ніби купити хронограф, зайти на часовий форум
Точности ради - хронометр, хронограф - то не о точности.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

Я просто вважаю, що гарна сталь це серце ножа. А в сталі ціную найголовніше це довге утримання ріжучої кромки і відмінний агресивний різ!
А ніж кожен вибирає для себе виходячи зі знань, досвіду .завдань та фінансових можливостей . Але знаю одне 'Не спробуєш - не впізнаєш' :D
Як смак не обговорюй, зрозумієш лише спробувавши :)
stilet
Крутой Обзорщик
Крутой Обзорщик
Благодарил (а): 612 раз
Контактная информация:

Сообщение stilet »

Камради, ви взагалі розумієте, що міряєтесь смаковими піпіськами ? :smile: "Тобто мій смак крутіший за твій " - так воно виглядає. Це все така хуйня , пробачте за відвертість, це реально смішно. Круті сталі, дорогі ножі, дешеві ножі, репліки, китайці , Мори , Опінелі, Спайдерки , Майкротеки , кастоми - кожен надрачує на своє і що саме цікаве , має на то повне право, адже купив то все за свої кровні . Але нафіга воно те впарювання своїх ідей, чи ви насправді гадаєте, що хтось до того прислуховується? Що дійсно так вважаєте? :shock: От не подобається мені наприклад , Мора . Ну як не втирай мені, який він чудовий , ну не подобається і все . Ну хоч вбийте .То що, буду кричати , що поганий ніж ? Ні. Так і про все решта. Майте ж повагу до інших уподобань , хоча б сука мінімальну. Хтось на полки складає, пилюку змахує, хтось цвяхи рубає , так і хрін з тим , оба тішуться , це ж круто. Сперечатися можна , безперечно, і треба. Але вже в котрий раз спостерігаю таку собі зневагу один до одного. Не є це добре.
Всім мир :)(:? .
vdem
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1404 раза

Сообщение vdem »

лучший нож и лучшая сталь это который у тебя в кармане когда нужно что то резать :-D то есть хоть Викс хоть Мора - главное это есть чем или нечем резать )) остальное уже тонкости, вкусовщина и тд... тоесть условный Викс который тупится об бумажку выиграет у 110ки просто тем что он у тебя в кармане, а нож со 110 дома :)
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

stilet, так і я про то.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

все набагато простіше :D
Изображение
De gustibus et coloribus (non) est disputandum
De gustibus non est disputandum, or de gustibus non disputandum est, is a Latin maxim meaning "In matters of taste, there can be no disputes" (literally "about taste, it should not be disputed").[1][2] The phrase is commonly rendered in English as "There is no accounting for taste(s)."[3] The implication is that everyone's personal preference is a merely subjective opinion that cannot be right or wrong, so they should never be argued about as if they were. Sometimes the phrase is expanded as De gustibus et coloribus... referring to tastes and colors. The saying is an ancient Roman adage. Its vernacular and textual origin are unknown, and a subject of debate in itself.(с)
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2095 раз

Сообщение Зольдатен »

Не перестаю дивуватись, у нас форум філологів як виявляється ()(!
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

Зольдатен, це латинський вислів, що означає «У питаннях смаку не може бути суперечок» (буквально «про смак не слід сперечатися»).
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение GeorgCH »

:smile: і взагалі „...відхиленням можна вважати тільки повну відсутність сексу, все решта — справа смаку.“ —  Зигмунд Фрейд
але ванадієві монстри легко правляться на кераміці :)
Ответить

Вернуться в «Spyderco»