Читалка, какую взять?

Електрична та електронна побутова техніка та прилади. Програми та програмне забезпечення.
Ответить
winch
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 127 раз

Читалка, какую взять?

Сообщение winch »

А вибагливість до форматів у кіндла вирішується софтиною calibre - безкоштовно і дуже зручно. Та й розгулятись з налаштуванням є де
winch
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

Сообщение winch »

Було питання щодо чохла. Я б брав оригінал.
Особисто спробував зекономити, взяв дешевший - але повернув, доплатив та взяв оригінальний. Не жалкую
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 148 раз

Читалка, какую взять?

Сообщение Белка в бешенстве »

winch, Я только одного не понял: через send to kindle и почту нельзя сбрасывать файлы в mobi? Придётся качать в epub теперь, чтобы сделать синхронизацию книг с андроидом? Может есть способ синхронизировать уже имеющиеся файлы mobi, скинутые через кабель, которых нет в библиотеке в моём аккаунте? Чтобы процент прочитанного был одинаковый на телефоне и на ридере.
Белочка. Просто белочка.
winch
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

Сообщение winch »

Спробуйте програму calibre, я про неї вище питав. Скоріш за все мета інформація має підтягнутись і прогрес книг буде правильно відображатись.

Програма дуже проста. Запускаєте, підключаєте книгу, вона має розпізнатись. Потім перетягуєте в програму потрібні файли, вибираєте їх та натискаєте кнопку відправити на девайс. Все. І пофігу на вихідний формат книги, все досить коректно конвертується.
А про мета інфу потім розповісте - я так не пробував
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

winch, Вы не поняли, мне надо чтобы я мог открыть книгу в приложении киндл на андроид и продолжить с того места, где я остановился на ридере. И в обратную сторону - на ридере продолжить с места, где остановился на андроиде.
Белочка. Просто белочка.
winch
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

Сообщение winch »

Белка в бешенстве писал(а): 16 янв 2024, 19:38 winch, Вы не поняли, мне надо чтобы я мог открыть книгу в приложении киндл на андроид и продолжить с того места, где я остановился на ридере. И в обратную сторону - на ридере продолжить с места, где остановился на андроиде.
Здається, це базова функція додатку кіндл?
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2588 раз

Читалка, какую взять?

Сообщение RPD_macro »

Взяв kindle paperwhite 11 gen 2011 6,8".
Каліброю перегнав mobi i fb2 в azw3, але всеодно недоступно відображення номера сторінки як читаєш, тільки "місце" або час до кінця книги.
Последний раз редактировалось RPD_macro 11 июн 2024, 13:30, всего редактировалось 1 раз.
S110V :sad: M398
Roomster
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 81 раз

Читалка, какую взять?

Сообщение Roomster »

()(! І як тепер жить? Як можна читать не знаючи скіко сторінок до кінця?; ()(! ()(!
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

RPD_macro писал(а): 10 июн 2024, 22:38 але всеодно недоступно відображення номера сторінки як читаєш, тільки "місце"
Чтобы отобржались страницы, надо качать книги в epub и отправлять их на киндл через приложение или почту. Это безумно удобно. Просто с телефона качаете, находите в загрузках браузера файл, нажимаете поделиться и выбираете kindle. И через 30 секунд на ридере и на телефоне синхронизированные книги со страницами. Но я, лично, больше не могу страницами пользоваться из-за пятнадцатилетнего владения киндлами. С местом всё понятно: 15 000 - большая книга, 8 000 - средняя, 4000 - маленькая. А количество страниц зависит от шрифта, расстояния межстрочного, межсимвольного и от краёв, количества изображений. Какой смысл в них? Тогда проще проценты смотреть.
Белочка. Просто белочка.
Balamooth
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 108 раз

Читалка, какую взять?

Сообщение Balamooth »

Якщо читати більш-меньш регулярно, то кіндл доволі точний час до кінця книги рахує
Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

Для владельцев Kindle есть отличные новости. Амазон в ближайшее время выпустит обновление, которое отключает функцию передачи файлов с компьютера по кабелю. То есть закачать книгу теперь можно будет только через официальный магазин киндл (на английском, естественно) и через приложение send to kindle на андроид или виндовс. Второй вариант тоже никто не мешает им ограничить введением проверки лицензии, чтобы нельзя было отправлять пиратские или самодельные файлы.
Белочка. Просто белочка.
seaman
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 989 раз
Контактная информация:

Читалка, какую взять?

Сообщение seaman »

ні разу по кабелю не пересилав, завжди користувався відсилкою через пошту. Іноді через додаток. Тим більше на мій 10й пейпервайт ні разу само оновлення не стукалось. прочитаєш десь в новинах, лізеш на сайт, скачуєш і тільки тоді оновлюється.
...У світі хижаків, завжди винна жертва...
mikojan
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Благодарил (а): 74 раза

Читалка, какую взять?

Сообщение mikojan »

А я на kindle scribe дивлюсь, як блокнот хочу спробувати
Move, shoot, communicate
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

mikojan писал(а): 16 фев 2025, 11:01 А я на kindle scribe дивлюсь,
Я тоже всё любуюсь им. Цены на олх очень хорошие сейчас на него. Но пока держу серия в руках. За 6500 бу офлайн версия в идеальном состоянии или за 9000грн новая. Но боюсь что такая здоровенная хрень будет мешать, ведь надо много движений глаз совершать. Пока буду с paperwhite 11, не буду в этом поколении обновляться. Абсолютно ничего нового не завезли. За что большое спасибо киндлу, иначе снова эти муки выбора меня бы с ума сводили.
Белочка. Просто белочка.
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

seaman писал(а): 14 фев 2025, 22:19 завжди користувався відсилкою через пошту.
У нас 80% бу киндлов продаются офлайновые (заблокированные на сервере Амазон). Можно было за копейки купить приличный киндл и загружать на него файлы через юсб. Больше халявы не будет. Да и продавцы, которые таскали из США офлайн киндлы, теперь остались без хлеба. Обидно за них. Надеюсь не умрут с голода.
Белочка. Просто белочка.
mikojan
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Читалка, какую взять?

Сообщение mikojan »

Белка в бешенстве писал(а): 16 фев 2025, 13:29 За что большое спасибо киндлу, иначе снова эти муки выбора меня бы с ума сводили.
Сравнение kindel
https://comparisontabl.es/kindle-e-readers/
Move, shoot, communicate
winch
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

Сообщение winch »

Мені цікаво. Амазон - це 90-% англомовний контент. Коли я купував свій останній пейпервайт з рекламою, я, перш за все, звернувся до підтримки з тим, що у нас реклама книжок неактуальна, і мені цю рекламу відключили. Тож мені дивно, що амазон хоче відключити закачування книжок. Я розумію, зо на контенті можна заробити більше, але я не впевнений, зо англомовний ринок закриє інщі.

Доречі, власно я готовий платити за контент. І це роблю. Але мені, як споживачу, хочеться, щоб це було зручно, та не притискало мене
Roomster
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

Сообщение Roomster »

Шось я тої зрадоньки не розумію. Що заважає не оновлювати ПЗ читалки, чим погана відправка книжки на почту? За весь час користування Кіндлами, по шнурку кидав книжки тільки на версію з клавіатурою. В мене там взагалі джейлбрейк стояв з фбрідером. На всі інші моделі (зараз Оазіс) кидав завжди через пошту
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

Roomster писал(а): 16 фев 2025, 21:15 Що заважає не оновлювати ПЗ читалки, чим погана відправка книжки на почту?
Можно не обновлять и можно кидать на почту. Но новые киндлы уже с последней прошивкой, а по почте не все хотят. Да и, возможно, введут проверку лицензий при отправке через почту чтобы не кидали пиратский контент.
Белочка. Просто белочка.
mikojan
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Читалка, какую взять?

Сообщение mikojan »

Больше 4х лет пользуюсь Onyx boox Edison на андроид, зарядки хватает на неделю с включённой подсветкой, после Sony и Kindle Paperwhite забыл про конвертацию, всё синхронизовано - планшет, книга, ноутбук. Поэтому решил попробовать Onyx Boox Go 10.3 вместо Kindle Scribe в качестве ежедневника.
Move, shoot, communicate
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 3661 раз

Читалка, какую взять?

Сообщение Nerv »

час від часу читаю тему. враження наче тут зібралися виключно користувачі айфонів. модно і безглуздо
як тільки з'явилася в Києві перша читалка на електронних чорнилах (Nook) - купив. читати книжки було норм, але мене цікавили більше журнали, яких в ті часи в колорі в пдф та фб2 в інеті вистачало але на монохромній читалці то не цікаво. тож валялася вона з 10 років і нещодавно задарував.
в читалці на андроіді налаштував через гугл синхронізацію моєї бібліотеки між різними пристроями і читаю на телефоні, планшеті, ноуті, компі без проблем. які нафік відправки по пошті??? про що ви пишете? нафік воно то?
Carpe diem
seaman
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 989 раз
Контактная информация:

Читалка, какую взять?

Сообщение seaman »

перші читалки з'явились в Києві значно раніше ніж 10 років тому, точно не згадаю, але то було десь на початку 2000х, і якщо пам'ть не зраджує, то був LBook. Перша, дуже невдала з допоміжним екранчиком на LCD. Але друга версія була вже норм, її і купив. З того чассу змінив їх добіса. Все звісно ІМХО, але Кіндл дуже зручна штука. Закидати через мейл набагато простіше чим чіплятись дротом. Є фіксована амазонівська адреса, приатачив файл і вона вже там.....і на смарті андроїдному вже теж, синхронізована, якщо книжку не взяв, а є бажання почитати. Тож "на вкус і цвєт єсть фломастєри" :D
...У світі хижаків, завжди винна жертва...
Roomster
Найфоман
Найфоман

Читалка, какую взять?

Сообщение Roomster »

А я от читаю подібні пости і теж дивуюсь (без сарказму) Нахіба вам від книги, нехай і електронної, оті всі мультизадачності, словники, синхронізації ()(! ()(!
Для мене читалка - замінник паперового талмуду і тих шаф з книжними полицями :-D . Хочеш читати, взяв Кіндла та й почитав. Нахіба мені те саме на телефоні, планшеті, ноуті, ПК??? Ви ще трансляцію на телевізор зробіть для повного щастя :-D :smile:
Кинув з Флібусти книжку на амазонівську почту, відкрив Кіндл,а вона вже там. Почитав, видалив. Щастя. ::hi:::
tarkus
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Читалка, какую взять?

Сообщение tarkus »

Nerv писал(а): 22 фев 2025, 01:10 на монохромній читалці то не цікаво
Так кольорові e-ink є.
От, наприклад:
https://ek.ua/ua/ONYX-BOOX-GO-COLOR-7.htm
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1584 раза

Читалка, какую взять?

Сообщение Yurassik »

Nook був не першою читалкою на e-inc, до нього користувався роки зо 3 якоюсь Sony, яка тримала заряд десь дні три максимум. Потум купив Nook і користуюся ним 13 рік, хоча корпус вже почав сипатися. Але акумулятор працює майже як новий, незважаючи на активну експлуатацію. На випадок виходу з ладу вже куплений PocketBook 628, але ним користувався мало.
Ответить

Вернуться в «Побутова техніка та електроніка»