Ну я як приклад привів, можу варіантів 200 привести, коли треба відкрити однією рукою. "Джентельмен" та ЕДС я відрізняю. В мене особисто Деліка та Пара2.
Мій ніж - фото
-
- Начинающий найфоман
Мій ніж - фото
-
- Начинающий найфоман
Мій ніж - фото
У мене не тільки рукавички, а і лопата, топор, штани і т.І. а що роьити коли на машині дружини, у неї теж

- Ramok
- Модератор-найфоман
Мій ніж - фото
VSk, у цих сценаріях можна дійти багато до чого. І саме тому, зазвичай, я ношу фікс і мультитул.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- Ramok
- Модератор-найфоман
Мій ніж - фото
Якщо передбачаєте такі сценарії, то зберіть і їй в окремий автомобільний органайзер. Місця воно багато не займе.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
-
- Начинающий найфоман
Мій ніж - фото
Ramok Як варіант, я такої можливості все життя не мав, звички нема. Тому Вікс та Деліка.
застрелитися, ароматізатори тряпочки, рушники.......
Краще зразу

-
- Найфоман-эксперт
- vld
- Майстер хайку
Мій ніж - фото
Ross писал(а): ↑02 мар 2025, 14:57 Ну так. Головне "щоб власник вмів користуватися ножем і йому було зручно." . На улице минус 15, Ви зупинилися на трасі, замінили колесо, руки замерзли і треба відкрити ніж. Slip Joint, цє добре відкрити у театральному буфеті, та відрізати шматок лимону. ЕДС - це вночі, на морозі, лівою, правою рукою відкрити клинок.
Ну якийсь фікс має знайтися. Чи Ви не на тому форумі?

Як нерозумно випрохувати те, чого можеш сам досягти.
- Ramok
- Модератор-найфоман
Мій ніж - фото
Вам чомусь не сподобався варіант користуватися тим замком, яким зручно. Не розумію, правда, чому.
-
- Найфоман-эксперт
Мій ніж - фото
vld,
Знову форум в цитатах нікі міняє
Чи то я так написав .
Я хотів сказати лиш те що висновок може бути тількі у кожного свій .
Знову форум в цитатах нікі міняє

Ні , Ви мабудь мене не вірно зрозуміли ..
Чи то я так написав .
Я хотів сказати лиш те що висновок може бути тількі у кожного свій .
-
- Начинающий найфоман
Мій ніж - фото
Шо, тільки фікси мають право на життя на форумі. Кабана спокійно розбираю фолдером.vld писал(а): ↑02 мар 2025, 20:51Ross писал(а): ↑02 мар 2025, 14:57 Ну так. Головне "щоб власник вмів користуватися ножем і йому було зручно." . На улице минус 15, Ви зупинилися на трасі, замінили колесо, руки замерзли і треба відкрити ніж. Slip Joint, цє добре відкрити у театральному буфеті, та відрізати шматок лимону. ЕДС - це вночі, на морозі, лівою, правою рукою відкрити клинок.
Ну якийсь фікс має знайтися. Чи Ви не на тому форумі?![]()
- Ramok
- Модератор-найфоман
Мій ніж - фото
Власне, це те, що я і написав. Кожен сам має визначитися, що йому краще.
- Ramok
- Модератор-найфоман
Мій ніж - фото
- Nutty
- МАЙСТЕР
-
- Начинающий найфоман
Мій ніж - фото
Nutty Приведу конкретный пример. ПРиехали на охоту в Житомирскую область. Собрали егеря на инструктаж перед загоном. ПРиехали три мента и давай проверять оружие и ножи ( как потом оказалось нужен был кому то подарок сделать) и давай мозги выносить, толщина длина, упоры и т.д. С тех пор Бак 110 с S30V. Фиксов у меня хватало в то время.
- Nutty
- МАЙСТЕР
Мій ніж - фото
VSk, та я розумію це, але навіть в тій же ситуації могли б віджати і Бак 110 з S30V - ну просто тому що чому б і ні
Припав би до ока та й все.
А розбирати дичину фолдером....можна? Можна, чо ні! Можна і сокирою, можна і будівельним ножем, та й взагалі будь чим ріжучим. Власне як і цвяхи можна забивати будь чим твердим і достатньо важким. І взагалі будь шо можна робити майже будь чим. Питання лише нашо, а головне нахріна?
Є інструменти, котрими роботу роби легше - якшо вони доступні, то нашо собі ускладнювати життя?

А розбирати дичину фолдером....можна? Можна, чо ні! Можна і сокирою, можна і будівельним ножем, та й взагалі будь чим ріжучим. Власне як і цвяхи можна забивати будь чим твердим і достатньо важким. І взагалі будь шо можна робити майже будь чим. Питання лише нашо, а головне нахріна?

Хто "ми" то, я один тут!
- Nerv
- Гуру-найфоман
Мій ніж - фото
я ні разу ні водій, але чось завжди вважав що у водія в інструментах є якійсь недорогий фікс по типу компаньона, а не знімати з кармана пару чи умку, щоб щось подлубати. я звісно про нашу спільноту. хоча це звісно особисте моє уявлення про типового водія з ножем на ЕДС.
по друге, замок це скорше про закриття ножа ніж про відкриття. я не про вікси звісно. але ж і ви мабуть в цій фразі не мали на увазі в такій ситуації вас буде цікавити як ніж фліпує
Carpe diem
-
- Найфоман
Мій ніж - фото
на форумі юахантер був один користувач котрий признавався, що в браконьєрській юності косулю розбирав ключем від жигулів.Nutty писал(а): ↑02 мар 2025, 22:05 VSk, та я розумію це, але навіть в тій же ситуації могли б віджати і Бак 110 з S30V - ну просто тому що чому б і ніПрипав би до ока та й все.
А розбирати дичину фолдером....можна? Можна, чо ні! Можна і сокирою, можна і будівельним ножем, та й взагалі будь чим ріжучим. Власне як і цвяхи можна забивати будь чим твердим і достатньо важким. І взагалі будь шо можна робити майже будь чим. Питання лише нашо, а головне нахріна?Є інструменти, котрими роботу роби легше - якшо вони доступні, то нашо собі ускладнювати життя?
-
- Найфоман-эксперт
Мій ніж - фото
Зайдіть на якій небудь амеріканскій охотнічій. форум . Можете сильно здивуватись чим там розбираютьNutty писал(а): ↑02 мар 2025, 22:05 А розбирати дичину фолдером....можна? Можна, чо ні! Можна і сокирою, можна і будівельним ножем, та й взагалі будь чим ріжучим. Власне як і цвяхи можна забивати будь чим твердим і достатньо важким. І взагалі будь шо можна робити майже будь чим. Питання лише нашо, а головне нахріна
наприклад оленів . Там форлеров більш ніж дофга . Є суто спеціальні саме для цьго зроблені .І це люди які добре розуміются на зброї , та ножах .
- Ramok
- Модератор-найфоман
Мій ніж - фото
На тих же форумах багато хто користується ножами з заправок або з волмарту за 10 баксів з лайносталей і тонкими лайнерлоками і нічого, оленів розбирають.
-
- Найфоман-эксперт
Мій ніж - фото
Ramok,
І на тих же форумах є досить не дешеві фолдери зроблені на заказ спеціально для розбору саме оленів , тай серійкі не з лайносталей теж вистачае , і шо ?
Питання було - навіщо ?
І на тих же форумах є досить не дешеві фолдери зроблені на заказ спеціально для розбору саме оленів , тай серійкі не з лайносталей теж вистачае , і шо ?
Питання було - навіщо ?
-
- Начинающий найфоман
Мій ніж - фото
Для мене ускладнює життя зайва вага, особливо коли з десяток км вже пройшов по снігу.
Креслення дуже популярного ножа в Північній Америці серед мисливців на оленів.

- Nutty
- МАЙСТЕР
Мій ніж - фото
Ну Бак 110 ножик кльовий, але ж не самий легкий, факт

Та я впевнений, шо там знайдеться взагалі весь "джентльменський" набір користувачів - і рубателі цвяхів, і нарізальщики волосин, і місцеві свідки ртутних ножів з лопаток турбін

Хто "ми" то, я один тут!