Ross писал(а): ↑17 май 2024, 15:22
Я часто порсаюся в високовольтних "будках "
Але там ніякі не потрібні
Я мав на увазі, що якщо нема потреби в надійному захисту від елекричества, то і не варто за це платити... За ціну одних жовтих можна взяти два синіх інструмента...
Кузьмич,
Можу сказати трохи більше Нема у жовтих нічого надійнішого за сині .
Це так званий їхній стандарт
VDE. Доречі в нас він не канаэ
Ну і флешмоб
Старенькій кніпекс тих часів ще з ФРГ
VDE тоді так виглядав
Папірець, волосинку будь якім місцем бере .
А це VDEшні Німецькі NWS , саме ці зроблені для Krone. Вони взагалі дуже багато для кого роблять ШГІ , із загально відомих Милуокі , Гросс, Люкс тул .
Дизайн дуже легко впізнати .
Теж дуже непогано себе зарекомендували.
Тут сборная солянка.
Bahco самые обычные кусачки.
Knipex клещи и Knipex типа самые мощные в линейки компактного иснтрумента кусачки. Гвозди кусают и даже не кашляют.
Обычные немецкие плоскогубцы Cimco, кстати это первые мои приличные плоскогубцы.
Дальше клещи электрика Channellock, очень удобная вещь.
Кабелерез Felco.
Обжимка Knipex.
VDEшная тройка...)))
Стрипер Knipex.
Десять лет я не мог найти дорогу назад, а теперь позабыл откуда пришел.
أشهد أن لا إله إلاَّ الله و أشهد أن محمد رسول الله
Барахолки наше всьо!
Деякі інструменти можна, канєшно, в мережі чи магазі купити, але простіше (і часто дешевше) взяти на барахолці. В Гайсині, де я зараз живу, з барахолками все сумно - на місцевому ринку три діда сидять, іржаві ключі продають - ото й все( До вінницьких ринків я ще якось не дістався. А тут позавчора в Дніпро занесло - і йокалемене, а чого я не знав, шо біля автостанції є кльова барахолка?? Я ж в Дніпрі майже місяць був, міг би туди сходити, шото собі пошукати-подивитись. А цього разу поки чекав автобус часу було мало, тому тіке трошки пробігся там. Але результативно
Напилки нульцеві і дістались майже задарма - по 20грн/шт. Надфілі теж нульцеві, тіке треба від бруду почистити. Радий А то вже думав в буд. магазині місцевому брати китайські якісь
з.і. до речі, єслі хто в темі - де є барахолки у Вінниці?
Ross писал(а): ↑18 май 2024, 19:24
Ось такі Стенлі .
Це для них робила Франція - Fakom
Досить не погані .
Facom - це торгівельна марка яка належить компаніі StanleyBlackandDecker. Но є одне АЛЕ.... завод один, а виробничі лінії різні, ну і матеріали теж. Вартість факому в 1,5-2 рази вища. Хоча претензій до сучасного FatMax немає зовсім.
Последний раз редактировалось Maxkon 27 май 2024, 17:12, всего редактировалось 1 раз.
За последние два года потихоньку приобрел разные инструменты Miwaukee - пылесос новой модели, набор hex-бит 48-32-5155, компактную имппактную дрель в наборе 3650-21P, плоскогубцы 48-22-3407, простое зарядное устройство и пару аккумов. Очень добротные, даже после DeWalt, Makita, Bosch и Virutex.
Хочется также реализовать мечты о пылесосе, фрезере и других чудесах от FesTool.
На форуме с весны 2008 года, в 2014-м лифтёр убил родной аккаунт.
dream345, ніж націлюватись на Festool, краще помріяти стосовно panel plane від Karl Holtey, або series K smoother від Sauer ans Steiner.
Це звичайнісінькі ручні рубанки, і навіть з одинарним ножем, без стружколому... Такі напрочуд прості рубанки.....
snikolaev28 писал(а): ↑11 июн 2024, 21:41dream345, ніж націлюватись на Festool, краще помріяти стосовно panel plane від Karl Holtey, або series K smoother від Sauer ans Steiner.
Це звичайнісінькі ручні рубанки, і навіть з одинарним ножем, без стружколому... Такі напрочуд прості рубанки.....
После советской школьной мастерской по дереву у меня остались исключительно непростые впечатления о ручных рубанках
На форуме с весны 2008 года, в 2014-м лифтёр убил родной аккаунт.
dream345, Ross, я, естественно, поддерживаю механизацию, но в узких пределах.
Хотя причина возможно в отсутствии лишних или ненужных денег.
Я могу снять "мясо" ручным электрорубанком, у меня есть. Но не более ,+ 1,5 - 1,0 по толщине более размера. Все остальное независимо от длины (до 2-3 метров, есть и такие рубанки) ровняется вручную. Контроль штангелем 0,05 мм. По толщине. По длине допуск 0,1 мм.
При склейке размеры ползут, там есть свои решения.
При склейке коробок на ус под 45 градусов, во время прифуговки углов зазор, при сборке коробки по углам должен быть 0,01 по щупу - типа 10 микрон. Клей скрадет остальное.
Так работаю я.
При осторожен я просто меряю толщину стружки и считаю сколько раз мне надо будет строгнуть до выведения а размер по штангелю.
Естественно все рубанки "допилены".
Могу предложить, но для коллег из Днепра, высылать рубанки не буду, это мой хлеб, приезжайте ко мне в гараж и поймёте как ручными рубанками делать вещи.
Кстати, водка приветствуется - если строгаешь сучковатую сосну или ель, реальный вариант избежать задиров - смочить сучки водкой.
Имею для этого разведённый денатурат, ибо чистый спирт сильно размягчает смолу, и она налипает на рубанок.
С водкой проще.