
Мій ніж - фото
- Iskander80
- Начинающий найфоман
- Сообщения: 185
- Зарегистрирован: 28 дек 2020, 14:58
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 876 раз
- Поблагодарили: 979 раз
Мій ніж - фото

Без фінок нікуди

"Ножом не стоит бояться пользоваться, убивать его тоже не стоит. Но только в поюзе меняется отношение к ножу, появляется тот самый кайф, который ничем не заменить, никаким фетишами"
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6665
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2452 раза
- Поблагодарили: 4716 раз
Мій ніж - фото
Iskander80, перепрошую, а як сталь тримає гостроту в Марттіні?
Особисто я не користувався. Зупиняли відгуки, що свій вуглець контора термічить на 56-57 хрс.
Я розумію, що на пару "буратін" гостроти вистачить. А як можете, то пару слів про відчуття в порівнянні
з вуглецем від Мори (як є такий досвід). Як гризе тверде дерево?
робили ноль, підвод, лінзу?
Особисто я не користувався. Зупиняли відгуки, що свій вуглець контора термічить на 56-57 хрс.
Я розумію, що на пару "буратін" гостроти вистачить. А як можете, то пару слів про відчуття в порівнянні
з вуглецем від Мори (як є такий досвід). Як гризе тверде дерево?
робили ноль, підвод, лінзу?
- Iskander80
- Начинающий найфоман
- Сообщения: 185
- Зарегистрирован: 28 дек 2020, 14:58
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 876 раз
- Поблагодарили: 979 раз
Мій ніж - фото
Доброго вечора!
Якщо не помиляюсь Marttiini використовують вуглецеву 1075...
Не знаю точно яка реальна твердість на їх вуглецевих ножах, але по відчуттях, в порівнянні наприклад з Мorakniv Classic No2 у Marttiini твердість трохі менше.
Такий висновок зробив по тому, що Marttiini трохи швидше гостриться. Твердіше берези нічого не строгав ні Морою ні Мартіні. І при цьому тупляться вони практично однаково при однаковом загостренні.
Всі свої сканді гострю сам руками на камінцях по спусках. Гострю в ноль. Наскільки це можливо руками. Мікропідвод не розумію. Після камінців стропінг на шкірі з пастою.
Якщо стандартне використання в аутдорі від одного дня до декількох (нарізка перекуса, виготовлення з тонких гілочок якіхось "шампуров", нарізка вогняних пір'їв якщо є час та натхнення, обробка саморобних трекінгових палок для себе та родини, якась мотузочка...) то мені цієї гостороти завжди вистачало. В виключних випадках коли не вистачає, можно пару разів обережно пошорхать по маленькому мусату.
Але мені дуже подобається естетика в фінках Marttiini. Іх історія, традиції, відчуття від ціх ножів...то як вони лежать у руці, їх пропорції, матеріали та дізайн. І за це все, я готовий пробачити їм 57 по роквелу.
Це якщо у двох словах

Последний раз редактировалось Iskander80 03 дек 2023, 23:58, всего редактировалось 1 раз.
"Ножом не стоит бояться пользоваться, убивать его тоже не стоит. Но только в поюзе меняется отношение к ножу, появляется тот самый кайф, который ничем не заменить, никаким фетишами"
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6665
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2452 раза
- Поблагодарили: 4716 раз
Мій ніж - фото
дякую, я почув те, про що питав.
Як би там не було, та головне в ножі - щоб подобався.
Як би там не було, та головне в ножі - щоб подобався.
- seaman
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 3119
- Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 990 раз
- Поблагодарили: 1803 раза
- Контактная информация:
Мій ніж - фото
Прикольно, але при більшому і товщому лезі, колдам вдалось зробити ніж легшим за Согівський пентагон LTE з карбоновими лайнерами...респект. Сталюка однакова CTS-XHP




...У світі хижаків, завжди винна жертва...
- seaman
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 3119
- Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 990 раз
- Поблагодарили: 1803 раза
- Контактная информация:
- Reineke
- Летописец форума
- Сообщения: 8339
- Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
- Откуда: Троя
- Благодарил (а): 2105 раз
- Поблагодарили: 3818 раз
Мій ніж - фото



Чи любите ви чорний шоколад як люблю його я?!

В мене запой

Последний раз редактировалось Reineke 21 дек 2023, 08:13, всего редактировалось 1 раз.
- Reineke
- Летописец форума
- Сообщения: 8339
- Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
- Откуда: Троя
- Благодарил (а): 2105 раз
- Поблагодарили: 3818 раз
Мій ніж - фото

Продовжую солодку тему

Не дивуйтеся, зара розтлумачу
Ви знаєте що таке фарт, вдача


Последний раз редактировалось Reineke 21 дек 2023, 08:14, всего редактировалось 1 раз.
-
- Начинающий найфоман
- Сообщения: 100
- Зарегистрирован: 03 дек 2023, 19:23
- Откуда: гетто
- Благодарил (а): 7 раз
- Поблагодарили: 94 раза
Мій ніж - фото
Reineke, Всем нравится этот Керш (особенно ценой), одно смущает - при таком тонком клинке слишком узкая пятка клинка будет больше нагружать штифт аксиса, катаясь по нему при открытии-закрытии, и при хреновой закалке оного, выгрызать в нем борозды.
Так что апдейт после пары тысячи клацаний приветствуется.
Так что апдейт после пары тысячи клацаний приветствуется.