Мій ніж - фото
- Алексей Поруцкий
- МАСТЕР
- Контактная информация:
-
- Найфоман-эксперт
Мій ніж - фото
- ...что это?...у тебя глаза, как у нашей мамы...

- а у тебя голос, как у нашего папы...

- а ещё у нас родимое пятно, как у нашего дедушки

- ...Ганди...сестра...это я, твой брат, Раджкапур

- Ramok
- Модератор-найфоман
Мій ніж - фото
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
- Мутний
- Гуру-найфоман
Мій ніж - фото
Свого часу бралися для юзу, бо красиві, а з часом зрозумів, що для едс таки не зовсім моє. А що ще дивніше, є тут й такі які чисто полички жителі, хоча раніше ця категорія йшла до барахолки. Хоча менше подобатися з часом й не почали, та коли лише лежать дратує трохи)

Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Мутний
- Гуру-найфоман
Мій ніж - фото
Свого часу з них кожного сильно хотів і не легко знайшов більшість, та носити таки цікавіше, чім лежати, хоча останнє має менше мінусів в принципі
Хороші були часи і ножі тоді зеленіші та довші, чи маркетинг тоді краще сприймався, та зараз з хотілками складніше якось.

Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Зольдатен
- Гуру-найфоман
Мій ніж - фото
Це всього навсього залізяччя, купив побавився отримав задоволеннями продав і рухаєшся далі по щось нове, а старе тягне тягарем на дно))
Так що Тарасе, залізо хороше але гроші ще краще.
Ніколи не треба жаліти про те що зроблено - треба жаліти про те що не зробив!

Так що Тарасе, залізо хороше але гроші ще краще.
Ніколи не треба жаліти про те що зроблено - треба жаліти про те що не зробив!

- Мутний
- Гуру-найфоман
Мій ніж - фото
Та обидва праві, всьому свій час. Спершу просто збирав те що подобається, чи здається що має сподобатися. Потім як назбирав трохи, то почав продавати та обмінювати, поличники в основному і які просто набридли, щоб спробувати й далі щось нове, колообіг підтримати ножів у природі.
А зараз вибір більший став і більш цікаво стало обирати по дизайну, в першу чергу, та прям хотілки старі закриті, 2-7 ножів звісно ще є які недохотів. Та награвся мабуть, на Колди в основному перейшов, та зрозумів з часом, що лише вони - то погано. Враження що маєш 2-3 ножі, а не десятки, бо прям клони всі вони) З практичного погляду все норм, а от естетика й погратися просять хоч Спая якого, чи фронталку, чи лома іменитого якого, й т.п.От що ненабридає так то Вікси, але ж я їх й не користую, а збираю та ношу, та майже ніколи не дістаю. Тому різні думки й лізуть, хоча розумію що гроші ще менш цінні та швидкоплинні, а тут цілий пласт ножової історії, та й для кишені норм по любих мірках.
А зараз вибір більший став і більш цікаво стало обирати по дизайну, в першу чергу, та прям хотілки старі закриті, 2-7 ножів звісно ще є які недохотів. Та награвся мабуть, на Колди в основному перейшов, та зрозумів з часом, що лише вони - то погано. Враження що маєш 2-3 ножі, а не десятки, бо прям клони всі вони) З практичного погляду все норм, а от естетика й погратися просять хоч Спая якого, чи фронталку, чи лома іменитого якого, й т.п.От що ненабридає так то Вікси, але ж я їх й не користую, а збираю та ношу, та майже ніколи не дістаю. Тому різні думки й лізуть, хоча розумію що гроші ще менш цінні та швидкоплинні, а тут цілий пласт ножової історії, та й для кишені норм по любих мірках.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Мій ніж - фото
І що..що більше подобається,він чи опінель?
Последний раз редактировалось Elpasohot 27 ноя 2023, 21:22, всего редактировалось 1 раз.
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- Reineke
- Летописец форума
Мій ніж - фото
Не знаю що більше подобається. Це розмір типу Опінел 9, а девятка давно була, десь продалась, теж до речі горіхова.
Опінель9 запамятався як супер ніж, 10 та 12 опнлвскі так собі, не збалансовані. Заточений з коробка був гірше за Опінель, там щось типу ручної збірки, мій мабудь точився в кінці зміни в п'ятницю. Рукоятка більш м'ясиста, але це по памяті. Заточив і ніжик агонь
Замок у італійців зручніший, легко оперувати одним пальцем, поки дістав з карману водночас і розблокував.

На клинку ведмідь, а на оковкі собака і

Замок у італійців зручніший, легко оперувати одним пальцем, поки дістав з карману водночас і розблокував.

На клинку ведмідь, а на оковкі собака і

-
- Найфоман
Мій ніж - фото
Lupo - це вовк.
Доречі, опінелі теж відкриваються та закриваються однією рукою, треба тільки призвичаїтися та доробити осьову частину, щоб не брала воду.