Кофейня на ножах!

Всі питання щодо ножів, їх експлуатації та обслуговування
Ответить
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 5308
Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
Откуда: Украина.Николаев.
Благодарил (а): 2223 раза
Поблагодарили: 1512 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Ross »

Elpasohot писал(а): 14 май 2025, 21:58 думаю,важливість матеріалу з якого зроблена жезва,сильно перебільшена.
Теж такої думки .
Balamooth
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1820
Зарегистрирован: 20 июн 2013, 12:04
Откуда: Харків, Україна
Благодарил (а): 108 раз
Поблагодарили: 119 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Balamooth »

Не згоден. Якщо готувати на газу чи свічці, мідна грітиметься рівномірно, а алюмінієва, тим більше стальна, матимуть помітний градієнт. Тим більший чим більший об’єм турки.
Кава по-турецьки або брудна кава найкраще виходить коли під час закипання вода «стоїть». Тобто ніхто не лізе з ложкою та прогрів рівномірний (як у піску) і немає конвекції.
Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 17413
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 2500 раз
Поблагодарили: 706 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение corsar_s »

Як страшно жити!(М)
:shock:
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 17413
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 2500 раз
Поблагодарили: 706 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение corsar_s »

А ще цей, якщо не буде конвекції, вода ніколи закипить.
Ну це, так, для тих хто фізику давно вчив., в конвекція від ложки.
::hi:::
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 5308
Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
Откуда: Украина.Николаев.
Благодарил (а): 2223 раза
Поблагодарили: 1512 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Ross »

Balamooth писал(а): 15 май 2025, 10:30 Не згоден. Якщо готувати на газу чи свічці, мідна грітиметься рівномірно, а алюмінієва, тим більше стальна, матимуть помітний градієнт. Тим більший чим більший об’єм турки.
Кава по-турецьки або брудна кава найкраще виходить коли під час закипання вода «стоїть». Тобто ніхто не лізе з ложкою та прогрів рівномірний (як у піску) і немає конвекції.
Ну поміркувати звісно можно, але на смак я різниці не відчуваю.Та шо я, жоден з моїх знакомих теж не відчув .
Впевнений якщо заварити всліпу і Ви
теж не відчуєте.
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 4236
Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
Откуда: Львів
Благодарил (а): 7058 раз
Поблагодарили: 2186 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Alex_LV »

Ross,
більше того - ми не відчуємо різниці між рєжиками з рекса та 40х13 готуючи канапку :grin:
Аватара пользователя
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 9666
Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
Откуда: Киев
Благодарил (а): 3669 раз
Поблагодарили: 1766 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Nerv »

Alex_LV, гад ти ))
Carpe diem
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 4236
Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
Откуда: Львів
Благодарил (а): 7058 раз
Поблагодарили: 2186 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Alex_LV »

Nerv,
:smile: :smile: :smile:
:=(
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 5308
Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
Откуда: Украина.Николаев.
Благодарил (а): 2223 раза
Поблагодарили: 1512 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Ross »

ИзображениеИзображение
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 4236
Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
Откуда: Львів
Благодарил (а): 7058 раз
Поблагодарили: 2186 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Alex_LV »

Ross,
Це зробили чи нажили?
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 5308
Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
Откуда: Украина.Николаев.
Благодарил (а): 2223 раза
Поблагодарили: 1512 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Ross »

Alex_LV,
Купив на олх одразу 6 шт . В майстерню , на працю, мамі в село завезу .
Дешевше вже не буває
https://m.olx.ua/867033258/
Аватара пользователя
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 10582
Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
Откуда: Червоноград
Благодарил (а): 1534 раза
Поблагодарили: 979 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Elpasohot »

Оці малі (мейд ін совок)) теж брав на ОЛХ.Найкраща кава в них виходить,краща ніж в цій мідній.
Изображение
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8332
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5606 раз
Поблагодарили: 7865 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Ramok »

Я перепрошую, трошки не по темі. Зараз вимушений часто в обід пити каву, бо тухну. Де б не був. Еспресо без цукру, молока, цигарок і інших смаколиків (загалом кави більше порції в день не вживаю). Коротше. Все воно однакове :D Хоч з турки, хоч з кавоварки, хоч з гейзеру, хоч з дріппакету. Звісно ж, на мою думку.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 10582
Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
Откуда: Червоноград
Благодарил (а): 1534 раза
Поблагодарили: 979 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Elpasohot »

А пиво теж одинакове?
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 17413
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 2500 раз
Поблагодарили: 706 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение corsar_s »

Світле, якщо
::hi:::
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8332
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5606 раз
Поблагодарили: 7865 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Ramok »

corsar_s писал(а): 20 май 2025, 22:45Світле
Та да. Американо - водянисте еспресо.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 10582
Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
Откуда: Червоноград
Благодарил (а): 1534 раза
Поблагодарили: 979 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Elpasohot »

Ну, амерекано не рахую за каву.Така собі водяниста бадяга
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Balamooth
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1820
Зарегистрирован: 20 июн 2013, 12:04
Откуда: Харків, Україна
Благодарил (а): 108 раз
Поблагодарили: 119 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Balamooth »

Elpasohot писал(а): 20 май 2025, 21:44 Оці малі (мейд ін совок)) теж брав на ОЛХ.Найкраща кава в них виходить,краща ніж в цій мідній
Ну, тоді вже можна в ковшику заварювати
Хоча це напевно в мені сноб говорить, бо комусь і ковбойська кава смакує
Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.
Аватара пользователя
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 10582
Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
Откуда: Червоноград
Благодарил (а): 1534 раза
Поблагодарили: 979 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Elpasohot »

Я їх купував ціленаправлено,бо пам'ятаю яка була тоді смачна кава,приготовлена в них на піску.Я думаю,тут головне правильна форма турки відносно об'єму.А в моїй мідні,засильно зроблне завуження вверху.
Последний раз редактировалось Elpasohot 21 май 2025, 07:18, всего редактировалось 1 раз.
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8332
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5606 раз
Поблагодарили: 7865 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Ramok »

Elpasohot писал(а): 21 май 2025, 06:57 тут головне
Може, головне тут спогади про старі смачні часи, коли рецептори краще працювали? Алюміній не напрягає?
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 10582
Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
Откуда: Червоноград
Благодарил (а): 1534 раза
Поблагодарили: 979 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Elpasohot »

Може дійсно, треба пошукати таку маленьку,правильну мідну.Щось поки руки не доходять)
Про алюмінєву посуду пишуть,що в ній можна готувати,але після готовки перекладати приготовлене в іншу посуду.Зокрема овочі,бо окислюється.
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Аватара пользователя
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 10582
Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
Откуда: Червоноград
Благодарил (а): 1534 раза
Поблагодарили: 979 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Elpasohot »

Ramok писал(а): 21 май 2025, 07:09 Може, головне тут спогади про старі смачні часи
Можливо.Але і я і жінка відчуваємо різницю по смаку в приготовленій каві в малій турці, та більшій мідній,не на користь останньої
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Аватара пользователя
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 10582
Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
Откуда: Червоноград
Благодарил (а): 1534 раза
Поблагодарили: 979 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Elpasohot »

Ми тут зафлудили тему) Це треба перенести в "Все про каву"
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8332
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5606 раз
Поблагодарили: 7865 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение Ramok »

Elpasohot писал(а): 21 май 2025, 08:45 Ми тут зафлудили тему) Це треба перенести в "Все про каву"
Manowar писал(а): 12 июн 2017, 17:43 тема о ножах,кофе и все,что им сопутствует
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 17413
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 2500 раз
Поблагодарили: 706 раз

Кофейня на ножах!

Сообщение corsar_s »

Elpasohot писал(а): 21 май 2025, 07:33 в малій турці, та більшій
а каву зважуєте?
Чи як міряєте?
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Ответить

Вернуться в «Про ніж»