Spyderco-флуд: обговорення та інше

Обговорення та питання про ножі Spyderco
Ответить
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 961 раз

Spyderco-флуд: обсуждения и прочее

Сообщение olegpan »

Nerv писал(а): 24 ноя 2022, 17:38 треба робити третій розділ. "ножі непідтвердженного походження" і купівля там на власний ризик
А зачем такое надо? Я понимаю еще сомнения по поводу кастомных/редких/старых ножей. Там просто не с чем сравнивать.

Но когда выставляется откровенно паленая Миля - а оригинальная Миля на руках как минимум у половины ножеманов - какие тут вопросы могут быть? Впрочем, отличия видны даже по фото.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5612 раз

Сообщение Ramok »

Jaret писал(а): 24 ноя 2022, 17:38 Дуже зважене та об'єктивне рішення...
Jaret, ваша тема вже закрита? Ми чекаємо. Але на даний момент жодних доказів оригінальності я не бачу. Фінальне рішення можуть винести тут, доречі https://forum.spyderco.com/viewforum.php?f=2
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Kv2
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Благодарил (а): 28 раз

Сообщение Kv2 »

Nerv писал(а): 24 ноя 2022, 17:38 треба робити третій розділ
Або об'єднати два розділи і нехай кожен вирішує сам :D
Jaret
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 274 раза
Контактная информация:

Сообщение Jaret »

Чекаю також на відповідь товариша, який придбав першу деліку.
Поки що питання до знавців: чи свідчить перехід по QR-коду на вкладиші з коробки з ножем на офіційний сайт Спайдерко про його оригінальність? Я просто не знаю...

Изображение

Изображение

Изображение
fx27
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1982 раза

Сообщение fx27 »

Jaret писал(а): 24 ноя 2022, 16:29 . Так от, всі бажаючі можуть зустрітись зі мною особисто у Харкові, висловити свою думку мені в обличчя, та почути адекватну відповідь
Нет,лучше уж вы к нам., про Делику не скажу на 100%, но то что Мили реплики это без сомнения, явная копия и не самого лучшего качества.
Jaret
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Jaret »

Зі свого боку я вже запропонував два можливі варіанти: або надати ножа комусь реально знаючому для неупередженого та незацікавленого огляду та порівняння, або пропустити інформацію про наявність такого ножа повз себе. Бажано, щоб для порівняння ніж був саме японського походження, тому що можуть бути нюанси та відмінності виробництва. Не стверджую, що так і є, але гіпотетично це можливе.
Ще щось доводити, переконувати, вмовляти будь-кого я не збираюсь, не в тому вже віці та стані я для цього. Тому кожний вирішує за себе та повинен з повагою ставитись до думки інших, це моє ІМХО, як то кажуть.
fx27
Найфоман
Найфоман

Сообщение fx27 »

Вот как должна выглядеть пятка клинка, на Миле и Парамиле, никакого скоса быть не может никогда!
Изображение
Пишу не для того чтобы кого-то переубедить, а для тех кто не разбирается, и чтобы не попадались... это явный признак который сразу должен насторожить.
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1591 раз

Сообщение Yurassik »

fx27 писал(а): 24 ноя 2022, 09:36 Банить,и подельника за одно :)
По "подельником" видимо, имеюсь в виду я. Потому что коричневую делику я попросил купить мне. То, что Вадим Jaret давно и много закупается на японских аукционах, я знаю хорошо. То, что он сам не желает пользоваться подделками, я тоже знаю.
Теперь по порядку. Китайская делика у меня есть давно, брал жене на убой. Совершенно не так точится - у китайца заусенец болтается долго, здесь чувствуется сталь получше. Китайцы, как правило, такой нарочито грубый сатин не оставляют. Коромысло бэклока действительно не утоплено, а чуть выглядывает. Осевой - Т9. Коробка изнутри заклеена чуть выше середины, на реплике - чуть ниже. Паучок на коробке реплики больше раза в полтора.
Вот то, что я вижу у себя.
Так что, если кого и обманули, то меня с Вадимом.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

На абсолютно китайской миле скоса тоже нет. И клинок всегда проточен полностью, а на тех, которые не старше 3 лет, еще и подрезка есть. Сейчас, кстати, заглянул внутрь китайской коробки с милей - заклеено почти под верх.
fx27
Найфоман
Найфоман

Сообщение fx27 »

Yurassik,
Поверьте, то у меня такие шутки :-D
Кого банить не мне решать, но репутация вашего друга здесь испорченна.
Возможно ваш друг и сам может быть обманут.
Мне лично никто здесь не мешает, и реплику я вряд-ли куплю, когда есть сомнения не покупаю ::hi:::
Ничего личного.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

fx27, принято. Я посоветовал Вадиму темы с продажей как оригиналов закрыть, и он это, скорее всего, сделает в ближайшее время (если не продолжатся игры с электрикой и интернетом), потому что ему репутация тоже дорога. Просто в экспертизе ножей он разбирается так же, как я в японских кастомных спиннингах, которые Вадим приобретал не единожды, и наоборот :) А по фото иногда трудно оценить подлинность. Ну что ж, напихаем в панамку этому японцу и на будущее я ему дам список того, что китайцы подделывали, чтобы не брал ни в коем разе.
7cross7
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 934 раза

Сообщение 7cross7 »

В мелких не разбираюсь, а вот Мили 100% реплики. По всем признакам. Думаю камрад стал жертвой обмана, сам того не подозревая (Япония, яху, аук...). Жульё, оно без границ и национальности ()(!
Гаргангомед
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Благодарил (а): 168 раз

Сообщение Гаргангомед »

Nerv писал(а): 24 ноя 2022, 17:38
Ramok писал(а): 24 ноя 2022, 17:26 На даний час ніхто не сказав, що деліка, виставлена тут на продаж оригінал. Вимушений буду тему закрити.
треба робити третій розділ. "ножі непідтвердженного походження" і купівля там на власний ризик
Чому ж непідтвержденного, друг же підтвердив ш орігінальні усі, а ті ваші тридцатьвісім форумних експертів мабудь некваліфіковані ножемани,мабудь.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Гаргангомед писал(а): 24 ноя 2022, 21:36 Чому ж непідтвержденного, друг же підтвердив ш орігінальні усі, а ті ваші тридцатьвісім форумних експертів мабудь некваліфіковані ножемани,мабудь.
Друг, тобто я, за це грошима відповів. Та вже погодилися із висновками більш тямущих. Але ж треба на кістках станцювати, щоб було больніше... :x
Гаргангомед
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Благодарил (а): 168 раз

Сообщение Гаргангомед »

Yurassik писал(а): 24 ноя 2022, 22:48
Гаргангомед писал(а): 24 ноя 2022, 21:36 Чому ж непідтвержденного, друг же підтвердив ш орігінальні усі, а ті ваші тридцатьвісім форумних експертів мабудь некваліфіковані ножемани,мабудь.
Друг, тобто я, за це грошима відповів. Та вже погодилися із висновками більш тямущих. Але ж треба на кістках станцювати, щоб було больніше... :x
Алілуя!
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2596 раз

Сообщение RPD_macro »

()(!
Підробка не станет оригиналом даже если б ее Сэл Глессер продавал.
S110V :sad: M398
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

RPD_macro, а я уж думал, что все так хорошо складывается - после долгих уверений "товар из японии и вообще не все так однозначно - может модификация такая" - все уверуют, что оригинал :-D

И на райберте прикольно понты кинул - тут подделок нет :cool:
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2596 раз

Сообщение RPD_macro »

Райбер взагалі стремное место шо касается підробок.
S110V :sad: M398
Jaret
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Jaret »

olegpan писал(а): 25 ноя 2022, 00:43 И на райберте прикольно понты кинул - тут подделок нет :cool:
Щодо обговорення ножів - по суті я не побачив поки що жодних дійсно переконливих аргументів, обгрунтувань та пояснень чому саме це вважається підробкою, крім "бо я так сказав". Спеціально передивився декілька роліків щодо порівняння, бачив ножі, що називали китайською реплікою і там також нема ніяких скосів. Хотілося б щоб хтось розповів та пояснив, на прикладі, щоб такого в подальшому не повторювалось... Але то вже не суть.
Профі видніше, я по фото відрізняти не вмію та зі своїм уставом до чужого монастиря не лізтиму. Прийму до уваги думки найфоманів зі стажем та вважатиму, що один з продавців на Яху може бути недобросовісним та придбані в нього ножі можуть бути неоригінальними.
Дякую всім, хто висловився по темі адекватно. Іншим побажаю попрацювати над своїми навичками спілкування, хоча який же то буде форум без вкидів на вентилятор :smile:

З повагою,
Вадим

P.S. Щодо мого питання про QR-код на вкладиші до деліки, нажаль також не побачив відповіді (( Може хтось пояснити?
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5612 раз

Сообщение Ramok »

Jaret писал(а): 25 ноя 2022, 07:34 Може хтось пояснити?
Беремо оригінальний буклет, робимо ксерокопію (якісну). Скануємо qr на ксерокопії, все одно переходимо на спайдерко. Можете перевірити. Для даного форуму мілі мене не хвилюють. У мене питання по деліці. На осьовому який торкс у Вас.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
fx27
Найфоман
Найфоман

Сообщение fx27 »

Jaret писал(а): 25 ноя 2022, 07:34 Щодо обговорення ножів - по суті я не побачив поки що жодних дійсно переконливих аргументів, обгрунтувань та пояснень чому саме це вважається підробкою, крім "бо я так сказав". Спеціально передивився декілька роліків щодо порівняння, бачив ножі, що називали китайською реплікою і там також нема ніяких скосів. Хотілося б щоб хтось розповів та пояснив, на прикладі, щоб такого в подальшому не повторювалось... Але то вже не суть.
Никто не говорит что на репликах не может быть ровная пятка, да бывают реплики лучшего качества которые больше похожи на оригинал,но и их легко определить. Я даже по фото могу увидеть где китайский g10 и где оригинал, и как это вам объяснить? Придётся просто поверить, ;)
Jaret
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Jaret »

Ramok писал(а): 25 ноя 2022, 08:01 Беремо оригінальний буклет, робимо ксерокопію (якісну). Скануємо qr на ксерокопії, все одно переходимо на спайдерко. Можете перевірити. Для даного форуму мілі мене не хвилюють. У мене питання по деліці. На осьовому який торкс у Вас.
Дякую за пояснення.
На осьовому гвинті деліки торкс Т7, на бокових та кліпсі - Т6. Нажаль, не знаю їх визначень в мілліметрах.

Апдейт - вибачаюсь, осьовий гвинт невірно зазначив, дійсно Т8.

Изображение

Изображение
Последний раз редактировалось Jaret 25 ноя 2022, 10:15, всего редактировалось 2 раза.
Jaret
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Jaret »

Конкретно щодо деліки, я вже написав в темі про її продаж, - оскільки є сумніви в оригінальності, тему можна закрити. Продавати репліки під видом оригіналів не збирався та не збираюсь у будь-якому випадку. Тому це вже на розсуд модератора.

Щодо всіх ножів Спайдерко взагалі, які були придбані мною в Японії, поки що роблю наступний висновок - частина з них, придбана у конкретного продавця, вірогідно є неоригінальними. Ці моделі буду виставляти окремо в цій темі, на розсуд форумчан.
Інші моделі Спайдерко, які безперечно ні в якому разі не можуть бути репліками, буду виставляти в продажу та в Галереї по мірі їх надходження.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

RPD_macro писал(а): 25 ноя 2022, 05:27 Райбер взагалі стремное место шо касается підробок.
Не замечал там особой стремноты. Вполне норм специализированная площадка - быстро реагируют на кидки и жалобы.
Вот олх - да, там много подделок. Как и на ебей. К сожалению, админы универсальных площадок не могут разбираться в ножах, нижнем белье, часах и духах и т.д.
Впрочем, тут уже давно понятно. Если покупаешь у физ лица по низкой (да и вообще любой) цене для перепродажи - ты должен разбираться в вопросе без всяких но. И безусловно не становиться в позу "докажите мне, что это подделка" - если тебе об этом пишут на специализированных форумах куча людей.
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 6947 раз

Сообщение GeorgCH »

Kv2 писал(а): 24 ноя 2022, 19:26 Або об'єднати два розділи і нехай кожен вирішує сам
та нет , надо розділять понятия :)
GeorgCH писал(а): 09 июн 2021, 14:21 Чем отличается реплика от фейка?
Реплика, копия (от лат. replica — «копия») — вещь, легально изготовленная сторонними производителями по разрешению на использование образа брендового прототипа.
Фейк, подделка, паль (от англ. fake — «фальшивка») — нелегальная копия брендовой вещи, имитирующая оригинал.
Главным отличием фейка от оригинала и реплики является намеренное желание изготовителя выдать подделку за оригинал.
Подмену понятий расцениваю как манипуляцию :)
Синонимы к слову «подделка» https://sinonim.org/s/%D0%BF%D0%BE%D0%B ... 0%BA%D0%B0
Life is a series of choices.
Ответить

Вернуться в «Spyderco»