Ramok писал(а): ↑11 июн 2020, 16:17
Весь этот металолом никуда не исчезнет.
Ещё как исчезнет.
Пример:
Металлические лопаты научились делать только во второй половине 19-го века.
До этого лопаты в 19-ом веке были деревянными, иногда с железной окантовкой.
Вопрос: неужели фундаменты под всякие парфеноны-колизеи-капитолии копали деревянными лопатами?
Скорее, всё-таки стальными. Просто не сохранились.
А Вы сколько выживать собрались? У меня в селе хватает металлолома возрастом в 50-60 лет. А если поискать, то и 100-летний найти можно. А старше не найти, потому что его пионеры сдали
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Alex_LV писал(а): ↑04 июн 2020, 00:25
Ще варіант - Ultimate Hunter. Руків'я повноцінне для силової роботи, клинок хороший, але з S35VN
Про Strider щось забули.
На Вашу думку - яка сталь краща на цій моделі - нова чи та, що була до неї?
S35VN проти CTS-XHP
Не можу сказати. Я свій Ultimate Hunter S35VN ще повноцінно не користував. Для міста він великий. А з природою щось не виходить - дощі постійно.
tarkus писал(а): ↑11 июн 2020, 16:56
Вопрос: неужели фундаменты под всякие парфеноны-колизеи-капитолии копали деревянными лопатами?
Скорее, всё-таки стальными. Просто не сохранились.
Во-первых, лопаты с полностью металлической рабочей частью, согласно данных археологии, известны еще со времен Древнего Рима.
А, во-вторых, деревянные лопаты почему использовали? Потому что сначала рыхлили землю мотыгами и кирками, а лопатой землю только выгребали и отбрасывали. Т.е. деревянными лопатами, собственно, и не копали в известном смысле слова
Magnus писал(а): ↑11 июн 2020, 17:09
лопаты с полностью металлической рабочей частью, согласно данных археологии, известны еще со времен Древнего Рима.
Весь этот металолом никуда не исчезнет. И его нужно будет разбирать, что-то из него собирать...
Ещё немного позанудствую.
После БП с применением ЯО повредится вся электроника, интернета не будет, цифровые носители очистятся..
После пожаров останется только немного бесполезных книг.
А так как у технарей основная масса технической лит-ры сейчас в компе, а не на книжной полке, то никто ничего из металлолома собирать не будет.
И вот мы снова в 18-ом веке.
Весь этот металолом никуда не исчезнет. И его нужно будет разбирать, что-то из него собирать...
Ещё немного позанудствую.
После БП с применением ЯО повредится вся электроника, интернета не будет, цифровые носители очистятся..
После пожаров останется только немного бесполезных книг.
А так как у технарей основная масса технической лит-ры сейчас в компе, а не на книжной полке, то никто ничего из металлолома собирать не будет.
И вот мы снова в 18-ом веке.
Я так понимаю, что ни села, ни дачи у Вас нет. Дальнейший разговор бесполезен.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Ramok писал(а): ↑11 июн 2020, 17:04
Як я вже писав, при БП користі більше буде від АК-47. І від ножа, добрячого такого фікса. Але ТС створив тему саме про фолдери .
il coltello писал(а): ↑11 июн 2020, 20:30
Але ТС створив тему саме про фолдери
писав на початку, чому питання виникло ))) загалом мотиватором було "збір тривожного чумаданчика". Ось і виникло питання про ситуацію "капець бігом залишити квартиру". Часу на підготовку нема. Загалом можна було спростити питання - який з НАЯВНИХ у вас фолдерів кинете в кишеню (один, не всю коллекцію, хоч це і болісно для душі ножемана ))))))).
Цікаво, а є у когось хай не тревожний чумаданчик, а просто аваріна сумка на такий момент? Доки. шкарпетки, змінні трусєля батончик снікерсу, заначка в мертвих президентах ))
ПС ось наявність такої сумочки і скаже, хто тут справді готовий до БП
ПС2 - у мене нема. хоч і збирався зробити
seaman писал(а): ↑11 июн 2020, 20:45
а є у когось хай не тревожний чумаданчик, а просто аваріна сумка на такий момент?
У мене шось подібне є, але з розрахунком дещо докинути перед покиданням домівки. Ще із ЗСУ така звичка залишилась.
І також тривожна валіза для випадку термінового виклику на рейс. Ось цією періодично доводиться користуватись
Свій вибір із наявного обдумав. Це Бенч 760 Лум.
reason:
- не має викликаючої зовнішності, хоч і не малий, тобто не буде кидатись сильно у очі, ще й клин з покриттям
- п.1 - не малий, але достатньо плаский і руків'я вузьке, простіше приховувати в одежі та речах
- не має різних пластиків у конструкції, а це доволі важливо
- товстий в обусі і міцний клин, дуракостійкий
- при бажанні, хоч це і збочення, танто-кінчик можна використати замість викрутки як для прямого шліца так і для філіпсу, наприклад в ситуації блокування у вагоні метро чи кабіні ліфту. Плюс, ним точно можно колупати дерево і листові тонкі металеві пластини
- замок, фрейм продавлюється сильно, майже до протилежної плашки, і це плюс, бо товщина самого фрейму не дасть закритись клину, тобто навіть убиваючи замок, міцність конструкції збережеться
із мінусів, непроста для правки в "польових" умовах М4
У мене окремий відділ у шафі під речі, що я беру у відрядження. Там завжди і аптечка, і несесер, і лезерман цс4. А зі складнів там опінель з рвл34... Ось його я би і узяв. Сталюка гарна, точити не важко.
Magnus писал(а): ↑11 июн 2020, 17:09
лопаты с полностью металлической рабочей частью, согласно данных археологии, известны еще со времен Древнего Рима.