Ехх, ну от тільки-но я трохи вже визначився з вибором - тут знов полізуть сумніви.
Спробую обгрунтувать доцільність вибору БЗК (для мене):
- великий порівняно з мильницями сенсор
- можливість вибору нехай одного, але все-таки "мого" обєктиву (для
Hooke - якщо розміри це і понти то я на них "купився"

- ну не вірю я що отой маленький телескопчик дасть результат на рівні з повнорозмірним склом, тим більше - такий розмір, наскільки я зрозумів, робить можливим в принципі адаптувать під камеру певні "старі" обєктиви)
- присутність великої кількості мануальних налаштувань, нехай хтось скаже і "псевдо", але все-таки орієнтованість не тільки на автомат-зйомку
- ну і головне - ціну можна знайти порівняно з мильницями дуже цікаву - не беру GX1 навіть, а просто нормальні компакти коштують не менше ніж адекватна за функціями моделька БЗК, а не мають при тому перерахованих переваг.
Ну а найголовніше - розмір, якщо взять БЗК з блинчиком на зразок того ж 16/2.8 - ну це ж саме той компроміс на який можна іти щоб мати все-таки цікаве скло, швидий фокус і проц, порівняно немалий сенсор і поле для творчості

.
І, особисто
trailmaster: в Росії такі непогані ціни на НЕтопові БЗК типу olympus РЕН-PL1 та інше подібне (lumix GF2 з блинчиком 14мм теж

)... - мабуть не дороше того ж olympus XZ-1, котрий Вам подобався...