Порадьте норм. powerbank

Електрична та електронна побутова техніка та прилади. Програми та програмне забезпечення.
Ответить
Слав
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 322 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Слав »

Чи є зміст брати на 4 аккуми якщо так легко їх міняти. Простіше мати в запасі декілька аккумів та при потребі міняти їх. Вийде не так громіздко.
"Хочеш розсмішити Бога - розкажи йому про свої плани"
bonatursky
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 188 раз

Порадьте норм. powerbank

Сообщение bonatursky »

Кузьмич писал(а): 01 дек 2022, 12:01 Цей варіант нормальний, чи є кращі?
Soshine E3S
Хороший вариант :) Как по мне, то можно брать.

Еще напомню народу про такую однобаночную зарядку-павербанк Miller ML-102. Очень дешево (было), очень компактно. Защита от перезаряда, переразряда. Всегда можно таскать в кармане. Воткнуть банку на 3500 и в кармане всегда крохотный зарядник для телефона. Или юсб светильник можно запитать, хватит света надолго. Если есть запас незащищенных 18650, то отличная бюджетная штука.
Пользуюсь и очень доволен.
::hi:::
Silentium est aurum
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 92 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение i-mik »

Шановний друже Кузьмич.
QC3.0 та PD3.0 є сучасними (насправді вже є версія 4) технологіями для забезпечення енергоспоживання пристроїв, протоколами швидкої зарядки.
Це технології від різних виробників. QC3.0 від Qualcomm, а PD3.0 від Google.
Вони дозволяють пришвидшити заряджання як самого ПБ, так і пристрою, що підтримує ці протоколи (скоріше вже технологію).
На жаль, QC3.0 та PD3.0 між собою не пересікаються, але і не заважають одне одному :D ) А от QC4.0 та PD3.0 вже сумісні.
На практиці це означає, що зарядний пристрій з PD3.0 не працює у режимі QC3.0 при заряджанні. А от зарядка з QC3.0 та вище чудово буде заряджати.
Маю кілька зарядних пристроїв з різними протоколами швидкого заряджання. Дійсно, все так і є.
Справа в тому, що пристрої з PD3.0 не надто розповсюджені. А от QC3.0 це популярний протокол.
Best regards
Не бійся, а бийся!
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Порадьте норм. powerbank

Сообщение i-mik »

Слав писал(а): 02 дек 2022, 13:12 Чи є зміст брати на 4 аккуми якщо так легко їх міняти. Простіше мати в запасі декілька аккумів та при потребі міняти їх. Вийде не так громіздко.
Саме це я і мав на увазі, рекомендуючи ту модель.
Best regards
Не бійся, а бийся!
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 2984 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Кузьмич »

i-mik,
Дякую, але я геть нічого не зрозумів ()(!
Напевно куплю Soshine E3S...
Мова, це також наша зброя
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Порадьте норм. powerbank

Сообщение i-mik »

Кузьмич писал(а): 02 дек 2022, 20:05 i-mik,
Дякую, але я геть нічого не зрозумів ()(!
Напевно куплю Soshine E3S...
Якщо дуже коротко - Сошайн технологічно значно програють.
Час на зарядку буде більший.
Саме за це відповідає QC3.0 та PD3.0 які є в рекомендованому мною варіанті.
Виграш у Сошайн лише в кількості встановлюваних батарей одночасно та вартістю. Але замінити батареї в ПБ - пів хвилини.
Маючи запас заряджених батарей, зможете мати постійно повністю заряджений пауербанк.
А з технологіями QC3.0 та PD3.0 заряд проходить значно швидше.
Best regards
Не бійся, а бийся!
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Порадьте норм. powerbank

Сообщение i-mik »

Вітаю, панове!
Можу трохи розповісти про XTAR Power Bank PB2S QC3.0 з уже власних вражень. Відразу уточню - фото не мої - з мережі! Тому всі цифри на фото не мають значення!
Изображение
Придбаний в Україні, за ціною майже як на Алі. На сьогодні в наявності немає, тому посилання не подаю. Та й то вдалося придбати, бо залишалися червоні :D
Изображение
Акумулятори використовую поки що формфактору 18650. Маю 2 21700, але вони задіяні у ліхтарях. Із наявних 18650 кілька Мурата, нещодавно придбаних, пару Вурккос на 3000 мА/г та декілька Саньйо на 3500 мА/г. Дуже бажав придбати 21700, нові. Спізнився(
Тепер розглядаю варіанти з розбірок Тесла(Панасонік) та інших виробників.
Основною ідеєю було мати гарний ПБ зі змінними аккумуляторами, маючи таким чином можливість миттєво мати повністю заряджений ПБ. Також це ще й непогана зарядка!
Маю у розпорядженні зарядні пристрої різних виробників, як то Anker, Xiaomi, Aukey. Усі сучасні, підтримують технології QC3, QC4, PD3.0
Мають потужність від 30 Вт. Я це пишу, щоб показати на чому заряджалися акумулятори в ПБ.
Так от такі результати. При заряджанні акумуляторів прилад XTAR Power Bank PB2S показував на своєму дисплеї напругу у 12,3-12,4 В та струм 1,6 А, що повністю відповідає специфікаціям QC3.
При використанні PD3.0 через відповідний порт зарядного пристрою (там лише PD3.0) дані такі ж. Можливо - при зворотньому використанні щось буде інакше. Але пристроїв(гаджетів) з живленням від PD3.0 у мене немає.
При всьому тому - результат дуже гарний! 20 Вт для ПБ та швидка зарядка то доволі непогано!
PD3.0 є лише на порті USB Tipe-C. Тоді як QC3 на USB Tipe-A
Наскільки пам'ятаю, стандарт або протокол PD3.0 сумісний з QC4 - тому скоро перевірю цю тезу на сумісному гаджеті. Так що матимемо ще й таку опцію!
Насправді - то не суттєво, адже ємність акумуляторів невелика. При використанні 18650 - максимум 7000 мА/г, 21700 - 10 000 мА/г. Враховуючи перерахунок з 3,7В на 5,0В та втрати, матимемо десь від 5 до 7,5 А/г
Головне є можливість їх замінити оперативно і отримати свіжий ПБ!
Последний раз редактировалось i-mik 06 дек 2022, 00:17, всего редактировалось 1 раз.
Best regards
Не бійся, а бийся!
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Порадьте норм. powerbank

Сообщение i-mik »

Додам про якість приладу.
Дуже добре зроблено!
Нічого не скрипить та не теліпається. Роз'єми просто супер - що є, на мій погляд, головною ознакою якісної речі. Кришка на магнітах - тримається впевнено та знімається з зусиллям. Таким чином ризик поломки майже відсутній при постійній зміні елементів живлення.
Корпус із софттач пластику, приємний та міцний. Справді міцний. Має ледь помітний запах пластику - все ж Китай, хоч і фабричний! :D
Зворотною стороною чудової збірки є нерозбірність корпусу. Він зварений ультразвуком, тому ПБ не ремонтоздатний. Для кого це важливо - прошу. Те, що знайшов в мережі.
Последний раз редактировалось i-mik 06 дек 2022, 00:10, всего редактировалось 1 раз.
Best regards
Не бійся, а бийся!
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 1539 раз

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Elpasohot »

Тут статейка,в ній є посилання на не погані павербанки.Але хобіти нам не хочуть відправляти.Можна через містекспресс,можна попробувати попереписуватись з продавцем
https://www.ixbt.com/live/narmattaru/pa ... tbuki.html
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Karl
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 699 раз
Контактная информация:

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Karl »

i-mik писал(а): 05 дек 2022, 21:48 При використанні 18650 - максимум 7000 мА/г, 21700 - 10 000 мА/г.
Це дуже мало. Прилад гарний, але не практичний з точки зору ціна=ефект. Я подивився їх на Алі - 800 грн. Спочатку думав вони, як на малюнку з акумами XTAR 21700 і вже подумав купити заради самих акумів. Але вичвилося, що це ціна пустого зарядного блоку. Отже, ми маємо пустий блок за 800 грн, плюс ціна двох акумів 18650 або 21700. І що воно виходить?
За ці гроші можна купити норм повноцінний банк мінімум на 20000 мА/г, а то і 30000 і не мати клопоту.
СМЕРТЬ РАШИСТСКИМ ОККУПАНТАМ!
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Порадьте норм. powerbank

Сообщение i-mik »

Я так теж гадав.
Давайте визначимося - я нічого не те що не продаю - навіть не даю посилання! Тим більш ні в чому не переконую. Купуйте за 1500 грн ПБ на 30 000 мА/г та радійте придбанню.
А для інших користувачів я продовжу.
За суму максимум у 1500 грн (800 + 700 два акумулятори) нічого з готових брендових ПБ взагалі неможливо придбати сьогодні.
Я не беру до уваги те лайно з ОЛХ.
Особисто вишукав скрізь!
Аліекспрес не шле.
Непогані варіанти тут в Україні ємністю 10 000 мА/г починаються з 2700 грн. (за той, що маю на увазі на Розетці більше 3000 просять!)
Я б заплатив сам більше, придбав Anker чи більш просунутий варіант і не займався б пошуками. Маю і Anker, і ZMI. Але для моєї родини та моїх завдань мало. А придбати ніде.
От тільки збірки на сьогодні і є найоптимальніший варіант.
Нажаль!
Best regards
Не бійся, а бийся!
Karl
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Контактная информация:

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Karl »

Все правильно кажете.
Але я в темі на минулій сторінці виклав з фото свій банк, на 20000, виробництва Німеччини, який я купив за біля 1100 грн на одному із сайтів. Не банк, а цілий танк rt24 . Але німецька якість мало кому потрібна, бо ніколи не чули назву бренду. Не модний. Шукають бейзуси и роммоси, ризикують нарватися на підробку, тим не меньш.
І банк тре мати мінімум на 20000. Ну що то за банк на 10000? Сльози… Тре мати хоча б 4 гарних акума на 5000. А такий коштує грошей. Мені навіть Софірн зажав такий у комплекті з ліхтарем вислати. Лише на 4000. Тобто, рентабельність такого пристрою дещо нівелюється. Для мене особисто. Просто я дещо дуже раціональна людина. Тому й пишу свої думки.
Але в кого є доступ до безкоштовних промислових акумів, тоді немає питань.
Последний раз редактировалось Karl 06 дек 2022, 07:29, всего редактировалось 2 раза.
Karl
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Контактная информация:

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Karl »

Дочці родич прислав презент зі Швейцарії. Бейзус аж на 30000. Гідна річ :)

Изображение
Volodia
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 2927 раз

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Volodia »

Karl, я такого типу маю 2 акума спеціально для ноутбука, для дому добре, але з собою носити важкувато трохи. І в нас на них ціни зараз космічні стали. Для телефону чи планшета я б брав щось простіше.
Karl
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Контактная информация:

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Karl »

Volodia писал(а): 06 дек 2022, 07:44 але з собою носити важкувато трохи.
Звісно, не для повсякденного носіння, такі банки для стаціонарного користування, або десь в дорогу, похід, риболовлю тощо…
snezhkin
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 174 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение snezhkin »

Вітаю. ::hi::: Хтось має корисну інформацію про павербанки Energizer ?? В інеті шукав але інформації по ним замало.
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 203 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение O.Phesun »

шо ви тими банками по 3000 грн заправляєте, якщо не в зоні бд ?.. маю 3 китайця дешевих на родину..по 10000 мА.. для телефонів і ліхтариків.. хватає з головою всім... заряджаються пару раз на тиждень..
О. О. Phesun ::hi:::
Kos70
Гуру по ліхтарям
Благодарил (а): 582 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Kos70 »

snezhkin писал(а): 07 дек 2022, 16:38 Хтось має корисну інформацію про павербанки Energizer
А шо в нёму такого? Ви поклонник бренда?
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
snezhkin
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 174 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение snezhkin »

Kos70 писал(а): 07 дек 2022, 18:30
snezhkin писал(а): 07 дек 2022, 16:38 Хтось має корисну інформацію про павербанки Energizer
А шо в нёму такого? Ви поклонник бренда?

Хочу зрозуміти чи варто їх купувати , чи ні ? По ціні вони дешевше, ніж популярні бренди. А от по якості - інфи не вистачає.
winch
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 127 раз

Порадьте норм. powerbank

Сообщение winch »

Karl писал(а): 06 дек 2022, 07:14 Дочці родич прислав презент зі Швейцарії. Бейзус аж на 30000. Гідна річ :)
До мене їдуть 2 подібних, але на 20000. Подарунок від родичів з європи. Саме на 65 ватт, бо є задача заряджати макбук. Як приїдуть - поділюся враженнями
winch
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 127 раз

Порадьте норм. powerbank

Сообщение winch »

O.Phesun писал(а): 07 дек 2022, 17:59 шо ви тими банками по 3000 грн заправляєте, якщо не в зоні бд ?.. маю 3 китайця дешевих на родину..по 10000 мА.. для телефонів і ліхтариків.. хватає з головою всім... заряджаються пару раз на тиждень..
Ну не у всіх потреби обмежуються телефоном та ліхтариками. Мені важлива можливість працювати на ноуті. Так, макбук тримає досить довго, але вже були відключення, що перевищували час його роботи. А повербанки, що дають потрібмну потужність і коштують відповідно
Kos70
Гуру по ліхтарям
Благодарил (а): 582 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Kos70 »

Я недавно "нашёл" в гараже 2 "павербанка" для ноута. Его штатной батареи хватает часа на 2, что меньше плановых, а тем более внеплановых отключений. Это 2 батареи от 20В Макиты. По счасливой случайности ноут питается как раз 20 вольтным блоком питания. Так что компьютерная автономия достигнута: роутер от батарей 12В, ноут от 20. Я всегда знал, что будущее за аккумуляторным инструментом. :-D
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 203 раза

Порадьте норм. powerbank

Сообщение O.Phesun »

Kos70, як їх підключити до ноута?
О. О. Phesun ::hi:::
Karl
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Контактная информация:

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Karl »

Для меня актуальным стал вопрос подключения роутера через банк. Мобильного инета катастрофически не хватает.
Volodia
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 2927 раз

Порадьте норм. powerbank

Сообщение Volodia »

Karl писал(а): 07 дек 2022, 23:27 Для меня актуальным стал вопрос подключения роутера через банк.
Шнур usb-dc якщо вольтаж співпадає або плюс ще перехідник щоб перетворив в потрібну напругу якщо не співпадає. Але вам це не допоможе, якщо у вас не Gpon або adsl.
Ответить

Вернуться в «Побутова техніка та електроніка»