Выбор складника для посведневного ношения

Вибір ножа: Питання щодо вибору ножа. Поради, рекомендації, думки
Kos70
Гуру по ліхтарям
Благодарил (а): 583 раза

Re: Выбор складника для посведневного ношения

Сообщение Kos70 »

Terrormachine писал(а): Мой Найтив уже почти буквально "едет" b12 -:;-' ко мне! (:))
По прибытии с тебя отчет!!! :)
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
Terrormachine
Новичок
Новичок
Контактная информация:

Сообщение Terrormachine »

багато слів сьогодні не буде, але завдяки Balu - сьогодні отримав свій Натів! Страшенно задоволений! Всі нюанси будут завтра :wink:
Terrormachine
Новичок
Новичок
Контактная информация:

Стосовно моментів.

Ножем задоволений. АЛЕ. Не повністю :) Я то знав, що порошкова сталь крихка, але не уявляв собі, що на стільки. Ніж з коробки голив руку досить добре, але з бритвою порівняти на жаль не можу. Отримав його ще до Нового Року, то ж за період самого святкування під загальні оплески було перерізано безліч газет, загострено десяток палиць, поколупано деякі металеві вироби в квартирі.. :=( Коротше, що я ним тільки не робив.. А ось на ранок був неприємно здивований: на кінці з"явилося вищерблене місце і майже цілковито затуплене лезо. Оперативно замовлена у Балу точилка ДМТ з двадцятого разу виправила цю справу (ледь допер, як нею користуватись, досвіду у заточці не було абсолютно). Але ніж знову ж таки залишався відверто не гострим. Ще десять спроб і він нарешті почав потрохи зголювати волосини моєї не страшенно волохатої руки :D Ну, думаю, все. Важкі часи позаду, тепер буду ходити задоволений, з гострючим ножиком і т.д. Ні. Пардон, дзуськи :-D На роботі зламалась кнопку вимкнення на ноутбуці. Спробував розкрутити болтика своїм ножом - отримав чергове скришення РК на кінчику. Прикро.

Одразу прошу поради стосовно марки сталі. Наступним точно буду купувати фіксед. І обов"язково щось "голе", типу Ізули, але другої, тобто суцільне, без незйомних накладок. Порадьте будь ласка варіанти? :-)
Volos
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 45 раз

Сообщение Volos »

Terrormachine писал(а):Стосовно моментів.

Ножем задоволений. АЛЕ. Не повністю :) Я то знав, що порошкова сталь крихка, але не уявляв собі, що на стільки. Ніж з коробки голив руку досить добре, але з бритвою порівняти на жаль не можу. Отримав його ще до Нового Року, то ж за період самого святкування під загальні оплески було перерізано безліч газет, загострено десяток палиць, поколупано деякі металеві вироби в квартирі.. :=( Коротше, що я ним тільки не робив.. А ось на ранок був неприємно здивований: на кінці з"явилося вищерблене місце і майже цілковито затуплене лезо. Оперативно замовлена у Балу точилка ДМТ з двадцятого разу виправила цю справу (ледь допер, як нею користуватись, досвіду у заточці не було абсолютно). Але ніж знову ж таки залишався відверто не гострим. Ще десять спроб і він нарешті почав потрохи зголювати волосини моєї не страшенно волохатої руки :D Ну, думаю, все. Важкі часи позаду, тепер буду ходити задоволений, з гострючим ножиком і т.д. Ні. Пардон, дзуськи :-D На роботі зламалась кнопку вимкнення на ноутбуці. Спробував розкрутити болтика своїм ножом - отримав чергове скришення РК на кінчику. Прикро.

Одразу прошу поради стосовно марки сталі. Наступним точно буду купувати фіксед. І обов"язково щось "голе", типу Ізули, але другої, тобто суцільне, без незйомних накладок. Порадьте будь ласка варіанти? :-)
Фото в студию. У меня купа ножей из этой стали (читай Спайдерок) и ни на одном и близко таких проблем нету. Есть рабочая Миля (каждый день в рукзаке) ей делается все! Правил 3 раза за год. Гострый и навить дуже довго лышаэться гострый.
Самий кращій ніж - це той який у мене буде наступним
Terrormachine
Новичок
Новичок
Контактная информация:

Volos писал(а):....
Прикро, але немає людського фотоапарату під рукою. На телефон ніяк не виходить сфоткати, вищерблення не велике, якраз на висоті закінчення отвору в шляпці болта, що я крутив
das
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение das »

я тоже пытался открутить хитросделанные винтики на ноуте тошиба
-ats34 ест-нно выщербилась
Винтики оказались калёные
А какой ножик бы выдержал? там упор то микроскопический на рк.
Нельзя это ножами делать просто и всё.
Karl.

Сообщение Karl. »

Еще раз делаю вывод - нефиг переплачивать за порошковые стали. Достаточно золотой середины - 440С или аус8 (ИМХО).
threevc
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение threevc »

Terrormachine писал(а):Спробував розкрутити болтика своїм ножом
Volos писал(а):поколупано деякі металеві вироби
Это не работа для ножа. Нож должен РЕЗАТЬ, а не крутить болтики и колупать металл. ::acute::
Демократия - это пространство договорённости свободных, вооружённых мужчин (c) Бенджамин Франклин
Snayp
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 37 раз
Контактная информация:

Сообщение Snayp »

Terrormachine писал(а):Спробував розкрутити болтика своїм ножом - отримав чергове скришення РК на кінчику. Прикро.
Це не робота для ножа, зовсім. Для цього викрутки існують.
Ну або ж тул з бітами :)
Якщо ж таки охота крутить болти ножем, то купіть китайське одоробло в переході. Точно не викришиться, правда може в штопор скрутиться. :)))
7.62
Kos70
Гуру по ліхтарям
Благодарил (а): 583 раза

Сообщение Kos70 »

Terrormachine писал(а): то ж за період самого святкування під загальні оплески було перерізано безліч газет, загострено десяток палиць, поколупано деякі металеві вироби в квартирі..
:shock: Просто нет слов!?!Делать такие вещи ножом...Нативом. Крутить винты и жаловатся-что ж он сцуко крошится!!!Или я чего то не понимаю,или меняйте Ваш Спай на дюжину Нави или Трамантин,и крутите,должно хватить... :)
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
lets_smile

Сообщение lets_smile »

Да уж.... это вопрос ножевой культуры в первую очередь.... блин - а отвертки нахрена придумали?
Terrormachine
Новичок
Новичок
Контактная информация:

Під рукою її не було, а питання відкручування було більш ніж нагальним. До того ж з самого початку теми я вказував свої побажання до ножа :D
Kenguru13
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 1 раз

Сообщение Kenguru13 »

Volos писал(а): Есть рабочая Миля (каждый день в рукзаке) ей делается все! Правил 3 раза за год. Гострый и навить дуже довго лышаэться гострый.
Я заметил что натив калится твёрже парамили 2, думаю тоже самое и с милей :) Так что вполне вероятно.

Зы по поводу откручивания болтов... Ну тойже изулой куда ни шло, но нативом... Этож скальпель такой :)))
Эта-ж байевой нош! он не должен резать, он должен быть страшным! (с)
Ответить

Вернуться в «Вибір ножа»