Порадьте кухонний ніж
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8453
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5740 раз
- Поблагодарили: 8117 раз
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8807
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2657 раз
- Поблагодарили: 1929 раз
Порадьте кухонний ніж
Тю, тут все просто, я й не говорив що то буде просто та зручно в користуванні, вибори зроблені саме для - спробувати щось нове, раптом вистрілить з того щось прямо в душу. Але здається мені що то марнотратство, брати 5 бюджетних ножів для проби, щоб інколи щось різати
краще таки кастом на ті гроші з порошку.




Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8453
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5740 раз
- Поблагодарили: 8117 раз
Порадьте кухонний ніж
А нащо 5? У мене один для чистки, інший для нарізки. Якщо треба м'ясо-кістки - беру щось "мисливське" з шухляди або взагалі томагавк

- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8807
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2657 раз
- Поблагодарили: 1929 раз
Порадьте кухонний ніж
Ramok, та те саме, Опінеля вистачить 8 та 12 на все аж бігом, але тему підняли, я й позаглядав чо там японія пропонує для простих людей. Зацікавилися всі 5 формами та розміром, помірна вага, ламінат, хоча з практики Вікси дрібні всіх криють по зручності, різі, безпроблемності зі сколами та правкою. Тому й закралася думка, може японія ще цікавіше Вікса?
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8453
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5740 раз
- Поблагодарили: 8117 раз
Порадьте кухонний ніж
Мутний, сприйняття вікса - просто інструмент. А оті японці приємно було мені розглядати. Але я брав ще з партій, коли там не лазерне гравіювання було, а штамп. Хоча собі так і не придбав. Вікс і трамонтіна. Це зараз знову дивлюсь на кухонні ножі. Але у мене свій шлях. У цій темі такого не порадять



- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8453
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5740 раз
- Поблагодарили: 8117 раз
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8807
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2657 раз
- Поблагодарили: 1929 раз
Порадьте кухонний ніж
Ramok, та отож, цікаво та й годі
ну коли будуть то наші єдині проблеми, то гадаю й варто купити сет японіанський хоч за дешево, хоч за ціну авто)

Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
Да, бесполезно.
Нужно взять один Петти/Шеф/Сантоку в хорошей стали и это закроет 90% вопросов на кухне.
Что там вообще ощущать на овощнике? Сталь там не будет ощутима.
Вообще, вся эта тема с "наборами" - ориентирована на женскую часть, которым лень мыть нож, а проще бросить его в мойку и взять чистый. Но этот подход годен только для говноножей
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8453
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5740 раз
- Поблагодарили: 8117 раз
Порадьте кухонний ніж
Мутний, я вже на тій стадії ножоманства, коли пофіг на робочі характеристики. Головний критерій - аби була спорідненість з внутрішнім станом. Виходячи з того, що Японією я якось не перейнявся, то
мені не світить, бо кайфу ніякого я не відчую від того.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8453
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5740 раз
- Поблагодарили: 8117 раз
Порадьте кухонний ніж
Ne Bro, то у мене картопля своя. І розрізати іноді треба, щоб почистити. Може картоплечисткою і можна розрізати, але я краще ножем.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
Ne Bro, а тут имеет место быть сильная просадка по производительности. Поэтому стараюсь покупать крупную ровную картоху - тут скорость выше в разы, чем с ножом
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8807
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2657 раз
- Поблагодарили: 1929 раз
Порадьте кухонний ніж
olegpan, мені подобається шеф для багато чого, але часто зручніше поменший, а дрібний просто необхідно мати, тому 2 то мінімум який одночасно максимум
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8453
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5740 раз
- Поблагодарили: 8117 раз
Порадьте кухонний ніж
Ні. Обкладатися на кухні кожен день пачкою ножів - не мій варіант. Та і тонкі шалупайки мені не треба.
Во-во.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
Ramok, там не только в тонкости шкуры вопрос - скорость несопоставимо больше.
Просто не глядя и быстро снимаешь кожуру, а ножом так быстро не получится - надо больше контроля.
Но это все так хорошо, когда картоха большая и ровная. Если совсем кривая - другая тема
Просто не глядя и быстро снимаешь кожуру, а ножом так быстро не получится - надо больше контроля.
Но это все так хорошо, когда картоха большая и ровная. Если совсем кривая - другая тема
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
Мутний, у меня 20 см шеф пылится в стойке, в работе Петти 15 см, у жены мелкий Сенчури в основных.
Еще есть 4-5 ножей - и пчак очень круто сделанный, и пара Сенчури, и крепыш для костей. Но они почти не работают.
Поэтому каждому свое. Сильно зависит от количества еды прежде всего.
Мне насчет шефа обидно, кстати, все думаю поменять его на шефа 15-17 см или Сантоку - может и включатся в процесс.
Еще есть 4-5 ножей - и пчак очень круто сделанный, и пара Сенчури, и крепыш для костей. Но они почти не работают.
Поэтому каждому свое. Сильно зависит от количества еды прежде всего.
Мне насчет шефа обидно, кстати, все думаю поменять его на шефа 15-17 см или Сантоку - может и включатся в процесс.
- GeorgCH
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 14633
- Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 6953 раза
- Поблагодарили: 12127 раз
Порадьте кухонний ніж
у мене так само



Life is a series of choices.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8453
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5740 раз
- Поблагодарили: 8117 раз
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8807
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2657 раз
- Поблагодарили: 1929 раз
Порадьте кухонний ніж
olegpan, коли їх більше 1 то звісно половина буде лежати, ще половина по необхідності й лише 1-2 постійно потрібні, але щоб зрозуміти хто з них хто якраз й потрібна кількість)
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
- GeorgCH
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 14633
- Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 6953 раза
- Поблагодарили: 12127 раз
Порадьте кухонний ніж
до речі помітив, проти твердої він майже не потрібен, продуктивності немає

Life is a series of choices.
- olegpan
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4939
- Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
- Откуда: Днепр
- Благодарил (а): 965 раз
- Поблагодарили: 1610 раз
Порадьте кухонний ніж
GeorgCH, петти все же не идеален. Им очень неудобно шинковать качелькой - т.е. перекатывать нож по доске как европейским шефом. У меня такое не так уж часто, но когда бывает - тогда и хочу меньшего шефа или сантоку.
Наверное, надо какой-то бюджетный сантоку попробовать, если зайдет - Мияби Блек взять и поставить точку
Наверное, надо какой-то бюджетный сантоку попробовать, если зайдет - Мияби Блек взять и поставить точку
- GeorgCH
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 14633
- Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 6953 раза
- Поблагодарили: 12127 раз
Порадьте кухонний ніж
olegpan, вже не знаю, у мене є ще ножі для сиру та вершкового масла, але їх мало хто бере 

Life is a series of choices.