К110 ?

Про все, що визначає ефективний різ - сталь, геометрія, зручне руків'я
Аватара пользователя
ABirtschenko
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 159
Зарегистрирован: 27 ноя 2014, 12:33
Откуда: Берлин
Контактная информация:

Re: К110 ?

Сообщение ABirtschenko »

По моему опыту юзания Д2 и аналогов, появляются пятна коррозии, если после резки фруктов (особенно яблоки и ананас агрессивны) не помыть и оставить. А так - больше, чем 420, меньше, чем углеродка с аналогичными свойствами.
Аватара пользователя
Rommmka
Новичок
Новичок
Сообщения: 44
Зарегистрирован: 29 май 2015, 10:44
Откуда: Рівне

Re: К110 ?

Сообщение Rommmka »

Питання до знавців.
Клинок к110. Різав сир під пиво (можливо був не витертий) і пакети чіпсів. У воді не лежав. На наступний день зявились чорні плями.
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
  • гумкою не витирається
  • спиртом не витирається
  • wd-40 не витирається
Промив, змазав балістолом - за тиждень нових не зявилось.

Питання:
  1. що це таке?
  • чим прибрати?
  • невже сталь настільки чутлива до харчових кислот?
Аватара пользователя
Manowar
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 5866
Зарегистрирован: 13 июл 2012, 11:21
Откуда: Черноморск (Ильичёвск)
Благодарил (а): 357 раз
Поблагодарили: 230 раз

Re: К110 ?

Сообщение Manowar »

Rommmka
Попробуйте Flitz
If youre not into metal, you are not my friend )!(
моя инста https://www.instagram.com/manowar09/?hl=ru
Аватара пользователя
Dima_atopol
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 3461
Зарегистрирован: 06 ноя 2012, 13:58
Откуда: Киев
Поблагодарили: 1 раз

Re: К110 ?

Сообщение Dima_atopol »

Rommmka
Чутлива, писав на попередній сторінці. :)
Теперь у меня 2-а 630-х Benchmade Skirmish и ношу 630-й, как ЕДС :)
P.S. ищу третий...
P.P.S. Не ищи подвох, там где его нет.
Аватара пользователя
Rommmka
Новичок
Новичок
Сообщения: 44
Зарегистрирован: 29 май 2015, 10:44
Откуда: Рівне

Re: К110 ?

Сообщение Rommmka »

Dima_atopol писал(а):Rommmka
Чутлива, писав на попередній сторінці. :)
Крім естетики то на щось впливає? Бо ніж не "до виставляння" брався, а більш щось польово-похідне. Просто думаю чи запарюватись через ті крапки чи ні,
Аватара пользователя
vlodko_lviv
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1760
Зарегистрирован: 08 июл 2014, 19:52
Откуда: Львів
Благодарил (а): 123 раза
Поблагодарили: 122 раза

Re: К110 ?

Сообщение vlodko_lviv »

Rommmka
Та ні на що воно не впливає. Можете стратити з півгодини часу на Флітц (може поможе, а може й ні). Якщо просто користуватися, то забийте. А якщо хочете ще й естетики, то можна і регрінд зробити, а потім протравити.
Аватара пользователя
Rommmka
Новичок
Новичок
Сообщения: 44
Зарегистрирован: 29 май 2015, 10:44
Откуда: Рівне

Re: К110 ?

Сообщение Rommmka »

vlodko_lviv писал(а):Rommmka
Та ні на що воно не впливає. Можете стратити з півгодини часу на Флітц (може поможе, а може й ні). Якщо просто користуватися, то забийте. А якщо хочете ще й естетики, то можна і регрінд зробити, а потім протравити.
Дякую за інфу.
Invictus
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 709
Зарегистрирован: 04 июл 2014, 18:39
Откуда: г.Одесса

Re: К110 ?

Сообщение Invictus »

Регринд из-за этих точек думаю слишком. Аккуратно наждачкой зерн. 1000-2000 пройти да и все, травление станет чуть светлее-не страшно. А вообще нож с высокоуглеродистой сталью после пользования нуждается в своевременном уходе. Руки помыли-нож тоже, руки вытерли-нож вытерли и никаких проблем.
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6377
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2119 раз
Поблагодарили: 4068 раз

Re: К110 ?

Сообщение norther »

и благородная патина может быть к лицу...
Ответить

Вернуться в «Сталі, геометрія, теорія та практика різання»