Ви будете сміятися, але колдстіловський Canadian Belt у дівоцтві звався Grohmann #2 Trout & Bird Knife (ще ці ножі звуть D.H. Russell belt knife, бо Rudolph Grohmann --- автор, а D.H. Russell --- власник фірми). Оригінали виробляються по сей день, якщо Ви зайдете на www gknives com, то побачите, що вони позиціонуються як мисливські. До речі, можете ще раз звинуватити мене в рекламі!
Підтримую Ваші пропозиції щодо Canadian Belt і Roach Belly (особливо, першого!), але вони так само не відповідають вимогам топікстартера, як і мої пропозиції. А також довжина плюс/мінус Моракнів Компаньйон ІМНО трохи малувата для кухонника. Ви будете сміятися, але вважаю Canadian Belt і Roach Belly і туристськими, і похідними, й мисливськими.
І не збираюся нікому нічого втирати. Кожен танцює, як хоче. Порився й знайшов, як звати мою Трамонтінку: Tramontina Camping 26003. Здається, її уже зняли з виробництва, та загугливши "Tramontina Camping", можна знайти чимало аналогів. Так, там 1.5 мм в обушку, але довжина 130--160 мм. Якраз дешевий і сердитий похідний кухонник. Сталь там 420 (HC?) --- не так щоби, але й об повітр'я не тупиться. Звичайно, Tramontina Amazonas Two (теж знята з виробництва) вставляє Кемпінга за всіма параметрами, але продукти зручніше різати ним (бо тоненький!).
"Кухонник", який ходить зі мною у походи, --- Frost's 860 MG. Єдиний недолік --- короткуватий (10 см), жити можна, але на дошці ним не дуже поріжеш. Сучасний його варіант --- рекомендований вище камратами Morakniv Companion.
У моєму розумінні кухонник повинен мати достатньо м'яку сталь, щоб можна було правити мусатом. А рекомендований вище (без сумніву, чудовий) ніж з D2 сам з якого хоч мусата стружку зніме. Ну, й враховуючи корозійну (не)стійкість D2 за ним доведеться добре пильнувати...
Два плюси за Опінель (від десятки й вище) --- геометрія клинка ідеальна для продуктів. Але дерев'яна ручка потребує уваги, якщо брати в походи, то ліпше проварити у льняній олії (або якось інакше покращити водостійкість).