Ніж для розбирання кабанчика
- O.Phesun
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 6414
- Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
- Откуда: Буча
- Благодарил (а): 174 раза
- Поблагодарили: 352 раза
Ніж для розбирання кабанчика
В 2017 році на форумі у шефа була ця тема, і там у мене був один цікавий діалог з визнаним ножоробом і кабанорізом//
викладу цитатами :
Питання чим колоть?
Цинік:
Для колінния - піка/швайка/штик.
Для розбирання -
уривок з моєї репліки
... "Тей ніж що на фото продавався в ссср в кожному сільпо разом з сапками. Якщо його потерти об кірпіча то він добре бубе відділять мясо від костєй , буде хрящі поросячі різать, але суглоб стегна неймовірно важко буде вилущить. По моєму вообще не можливо, але ж я не требую шоб Улісс ловив кабана десь й фоткав як він відрізає окорок . Я людям вірю. тільки тим хто в ютюбі не дуже"
Відповідь мені Re: Ніж для розбирання кабанчика
« Ответ #102 : 17 Январь 2017, 12:23:09 »
Цитировать (выделенное)
"Цитата: O.Phesun от 17 Январь 2017, 09:18:42
або ножик із сільпо."
Якщо ти думаєш, що ножик на фотці з сільпо - то навіть важко визначити ступінь твоєї помилки. Це професійний інструмент, який донедавна взагалі вроздріб не продавався, не знаю чи продається зараз. ;)
Моя відповідь
Re: Ніж для розбирання кабанчика
« Ответ #120 : 17 Январь 2017, 16:55:29 »
Цитировать (выделенное)
там Улісс казав шо його ніж професійнийі, не продається в сільпо. Може й так, але дуже схожі ножі таки продавались в госптоварах. Одгин десь в хламі в гаражі валяється дуже схожий. Ми їм колись обої старі здирали., фарбу. Я й гадки не мав для чого він. Я тоді ножами не цікавився. Треба откопать якщо не зломали
Ну от вчора й знайшов.. в гастрономі в мясному відділі використовувся.. поки не почали їм обої здирать))
ціна 1,40 рубль
В руці лежить як влитий.. сталь-нержавійка якась.
Як ріже -не знаю. Тупий як поліно.
Оце ж і тему зробив, щоб визначитись.. варто з ним возится.. отчищать та точить.. може хто стикався з таким?
викладу цитатами :
Питання чим колоть?
Цинік:
Для колінния - піка/швайка/штик.
Для розбирання -
уривок з моєї репліки
... "Тей ніж що на фото продавався в ссср в кожному сільпо разом з сапками. Якщо його потерти об кірпіча то він добре бубе відділять мясо від костєй , буде хрящі поросячі різать, але суглоб стегна неймовірно важко буде вилущить. По моєму вообще не можливо, але ж я не требую шоб Улісс ловив кабана десь й фоткав як він відрізає окорок . Я людям вірю. тільки тим хто в ютюбі не дуже"
Відповідь мені Re: Ніж для розбирання кабанчика
« Ответ #102 : 17 Январь 2017, 12:23:09 »
Цитировать (выделенное)
"Цитата: O.Phesun от 17 Январь 2017, 09:18:42
або ножик із сільпо."
Якщо ти думаєш, що ножик на фотці з сільпо - то навіть важко визначити ступінь твоєї помилки. Це професійний інструмент, який донедавна взагалі вроздріб не продавався, не знаю чи продається зараз. ;)
Моя відповідь
Re: Ніж для розбирання кабанчика
« Ответ #120 : 17 Январь 2017, 16:55:29 »
Цитировать (выделенное)
там Улісс казав шо його ніж професійнийі, не продається в сільпо. Може й так, але дуже схожі ножі таки продавались в госптоварах. Одгин десь в хламі в гаражі валяється дуже схожий. Ми їм колись обої старі здирали., фарбу. Я й гадки не мав для чого він. Я тоді ножами не цікавився. Треба откопать якщо не зломали
Ну от вчора й знайшов.. в гастрономі в мясному відділі використовувся.. поки не почали їм обої здирать))
ціна 1,40 рубль
В руці лежить як влитий.. сталь-нержавійка якась.
Як ріже -не знаю. Тупий як поліно.
Оце ж і тему зробив, щоб визначитись.. варто з ним возится.. отчищать та точить.. може хто стикався з таким?
О. О. Phesun
- Explorer
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2568
- Зарегистрирован: 12 авг 2010, 23:09
- Откуда: Нетішин
- Благодарил (а): 764 раза
- Поблагодарили: 321 раз
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Вау, тема про практичне використання ножа за його прямим призначенням. Паслєдім...
- O.Phesun
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 6414
- Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
- Откуда: Буча
- Благодарил (а): 174 раза
- Поблагодарили: 352 раза
Re: Ніж для розбирання кабанчика
У шефа на форумі зараз якраз Лука тему почав про мясницькі ножі.. народ ділится думками..Explorer писал(а):Вау, тема про практичне використання ножа за його прямим призначенням. Паслєдім...
О. О. Phesun
- Urs
- Крутой Обзорщик
- Сообщения: 3112
- Зарегистрирован: 22 дек 2009, 16:13
- Откуда: Славутич
- Благодарил (а): 331 раз
- Поблагодарили: 570 раз
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Прошлым летом был я очередной раз в Бессарабии (Юг Украины). И подарил своему отчиму самый обычный GLOCK 78. И вот пошёл он с ним на забивание домашней свиньи. А там это целый ритуал. Приглашаются соседи, родственники, друзья. Приглашается специальный человек, который считается авторитетом в забивании свиньи. Какие-то там ритуалы с раздачей мяса и выпиванием крови. Короче, всё любопытно и серьёзно на вид. И вот перед самым умерщвлением свинки достаёт мой отчим новенький Глок с заводской заточкой и предлагает "специальному человеку" воспользоваться Глоком, а не его хвалёным специальным ножом. Авторитет режет свинку Глоком и оказывается, что это самый удобный и самый острый нож, которым он пользовался Причём свинку, по-моему, именно РЕЗАЛИ, а не били в сердце. Этим же Глоком потом всю свинью и разобрали. Вот вам и уровень обычных забивальщиков свинок, если Глок с заводской заточкой оказывается для них удобным и острым инструментом для зарезания и разборки туши.
- O.Phesun
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 6414
- Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
- Откуда: Буча
- Благодарил (а): 174 раза
- Поблагодарили: 352 раза
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Та шо ви хочте.. у мене пара строїтєлєй працювала в вересні.. ну і один колій .. ну побачив шо я роблю ножі.. то сьо.. якби зробить.. ну кажу.. хоч куплю тобі клинок добрий гривень за 600.. ще на сотню-півтори дерева, нождачок і зроблю ніж ..- ні , дорого....хоч куплю за 200 гривень полоску подшипника.. ще на 300 грн того сього- зроблю ніж.. ні дорого.... ну піди купи собі мору якусь за 400 гривень.. ні дорого... Так і ріже тим шо має..з сільпо..
Вони чужими ножами раді різать.. куплять не бачать смисла)
Коли було шо колоть .. то й штика хватало.. я на нього зараз дивлюсь... капец який він тупий... а я ж їм лічно штук 8 свиней розобрав як діда не стало і 2 бичка, а дід все село десятки років з ним обходив..нахвалював як ріже..
Видно ніж подобаєтся поки нема з чим порівнять... та це й не тільки ніж... буває і жінку так порівнюєш..)))) як попробував і не знайшов кращого.. оо щасливий.. як шось більше сподобалося.. о уже муляє старе.. треба або в новому найти недоліки або викинуть старе))))))
Вони чужими ножами раді різать.. куплять не бачать смисла)
Коли було шо колоть .. то й штика хватало.. я на нього зараз дивлюсь... капец який він тупий... а я ж їм лічно штук 8 свиней розобрав як діда не стало і 2 бичка, а дід все село десятки років з ним обходив..нахвалював як ріже..
Видно ніж подобаєтся поки нема з чим порівнять... та це й не тільки ніж... буває і жінку так порівнюєш..)))) як попробував і не знайшов кращого.. оо щасливий.. як шось більше сподобалося.. о уже муляє старе.. треба або в новому найти недоліки або викинуть старе))))))
Последний раз редактировалось O.Phesun 25 ноя 2019, 17:06, всего редактировалось 3 раза.
О. О. Phesun
- tarkus
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2990
- Зарегистрирован: 11 апр 2015, 20:20
- Откуда: Полтава
- Поблагодарили: 1184 раза
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Неужели свиной цепень, свиная чума и прочие ништяки их не напрягают?Urs писал(а):ритуалы с выпиванием крови
- Puente
- Найфоман
- Сообщения: 1121
- Зарегистрирован: 03 авг 2010, 16:22
- Откуда: Київ
- Поблагодарили: 6 раз
Re: Ніж для розбирання кабанчика
О - от і я про це кажу весь час - ніхто ( 1 % чи менше - не рахується ) не переймається ні сталями , ні заточкою .
Колись сам свиню величеньку розрізав на шматочки звичайним радянським кухонником , не загострював взагалі ( не вмів тоді ще ) - навіть по уламку круга не шуркав ... І так все порізалося якось ... Якось Мору Компанйон "підігнав" одному дядькові - то він не нахвалиться , та ще й нікому не дає - щоб не порізалися випадково ... А ви кажете - М390 ... волосину стругати ... сланець ...
Трамонтіна Майстер - ідеальний ніж ( але дорогувато ) ...
Колись сам свиню величеньку розрізав на шматочки звичайним радянським кухонником , не загострював взагалі ( не вмів тоді ще ) - навіть по уламку круга не шуркав ... І так все порізалося якось ... Якось Мору Компанйон "підігнав" одному дядькові - то він не нахвалиться , та ще й нікому не дає - щоб не порізалися випадково ... А ви кажете - М390 ... волосину стругати ... сланець ...
Трамонтіна Майстер - ідеальний ніж ( але дорогувато ) ...
-
- Найфоман
- Сообщения: 767
- Зарегистрирован: 22 окт 2015, 13:07
- Откуда: Чернигов
- Благодарил (а): 279 раз
- Поблагодарили: 255 раз
Re: Ніж для розбирання кабанчика
конечно не напрягает, там после разделки кабанчика проводится полная дезинфекция организмаtarkus писал(а):Неужели свиной цепень, свиная чума и прочие ништяки их не напрягают?Urs писал(а):ритуалы с выпиванием крови
-
- Найфоман
- Сообщения: 461
- Зарегистрирован: 31 окт 2017, 22:19
- Откуда: Україна, Коростишів
- Благодарил (а): 32 раза
- Поблагодарили: 5 раз
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Бачили б ви реакцію мого баті, якому я дав мору 511 коли теля різали і розбирали) він забойщик зі стажем, теж нарадуватись не міг) гострий як бритва - каже, і руків'я з упорами - як знаходка) і клинок короткий зручно. Плюсую до вищесказаного коротше
- Urs
- Крутой Обзорщик
- Сообщения: 3112
- Зарегистрирован: 22 дек 2009, 16:13
- Откуда: Славутич
- Благодарил (а): 331 раз
- Поблагодарили: 570 раз
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Точно,напомнили, забыл конец истории рассказать. "Авторитет" в забивании загорелся купить такой же. Но ценник в 1500 грн. его просто шокировал. Причём это было не типа: "ой, дороговато". А в стиле: "-...уться как дорого".
Вывод. Тем, кто регулярно забивает свиней, как правило, весь этот дроч с супер-сталями и специализированными ножами не нужен. А порой и вреден, ибо при первом же общем застолье сразу после разделки туши, нож будет убит на тарелках. А тем, кому вся эта история со сталями и правильными ножами нужна и понятна, те, как правило, свинок "забивают" в супермаркетах и на рынках.
Вывод. Тем, кто регулярно забивает свиней, как правило, весь этот дроч с супер-сталями и специализированными ножами не нужен. А порой и вреден, ибо при первом же общем застолье сразу после разделки туши, нож будет убит на тарелках. А тем, кому вся эта история со сталями и правильными ножами нужна и понятна, те, как правило, свинок "забивают" в супермаркетах и на рынках.
-
- Найфоман
- Сообщения: 461
- Зарегистрирован: 31 окт 2017, 22:19
- Откуда: Україна, Коростишів
- Благодарил (а): 32 раза
- Поблагодарили: 5 раз
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Ну у мого батька культура користування ножем відсутня, але ніж для забою в нього ніде більше не ходить, зберігається разом з іншими штуками для такої роботи) а от стосовно спеціалізованості ножа в цій справі... По ходу у кожного свій "спеціалізований" ніж.Urs писал(а):Точно,напомнили, забыл конец истории рассказать. "Авторитет" в забивании загорелся купить такой же. Но ценник в 1500 грн. его просто шокировал. Причём это было не типа: "ой, дороговато". А в стиле: "-...уться как дорого".
Вывод. Тем, кто регулярно забивает свиней, как правило, весь этот дроч с супер-сталями и специализированными ножами не нужен. А порой и вреден, ибо при первом же общем застолье сразу после разделки туши, нож будет убит на тарелках. А тем, кому вся эта история со сталями и правильными ножами нужна и понятна, те, как правило, свинок "забивают" в супермаркетах и на рынках.
- O.Phesun
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 6414
- Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
- Откуда: Буча
- Благодарил (а): 174 раза
- Поблагодарили: 352 раза
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Той дядько..шо строїтєль..жалувався..каже біда з тими ножами..наточиш..заріжеш....поки обшкребеш посмолене...він вже тупий, треба знов точить...Я у нього питаю...ти шо шкребеш свиню тим же ножем шо і роздєлуєш?...ну да каже..чим же його шкребти?
Звичайно любий ніж затупится ..як свиню обсмолену до білого обшкребти ножем...Ми старими косами шкребли..
Звичайно любий ніж затупится ..як свиню обсмолену до білого обшкребти ножем...Ми старими косами шкребли..
О. О. Phesun
-
- Найфоман
- Сообщения: 627
- Зарегистрирован: 04 янв 2011, 21:15
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 11 раз
- Поблагодарили: 32 раза
Re: Ніж для розбирання кабанчика
Это наверное зависит ещё от человека. Пока в селе свиней держали, то бил и разбирал только дядька. У него для этих целей было 2-а ножа, привозил всегда с собой, один для заколки, второй для разделки. Для шкрябания после обсмалки применялся "местный", чаще всего тот, который для "усього", мы их лагерными обзываем, или длинный кухонник. После разделки свои ножи мыл и сразу прятал. Как-то я ему подсунул свой, из первых собранных, сказал разбирать удобно и режет хорошо, но у моего клинок широковат и неудобно вокруг костей/суставов работать.
П.С. на тот момент про Моры и суперстали даже не слышал.
П.С. на тот момент про Моры и суперстали даже не слышал.
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8602
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2541 раз
- Поблагодарили: 1603 раза
Re: Ніж для розбирання кабанчика
кощунство - ножі і реальне використання поєднують, а красивих фото чистих полочників не роблять, як вам не соромно, айяйяй)
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
14 сообщений
• Страница 1 из 1