Мій ніж та сало.
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8161
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2141 раз
- Поблагодарили: 1073 раза
Мій ніж та сало.
Вчора зустрівся і спілкувався з напарником по риболовлі, який перші два місяці провів у Львові з родичами і родинами. А пишу це до того що і він і дружина повідомили про величезне здивування про відсутністьу Львові смачного сала Він був на всіх базарах - ситуація однакова: повно смаженого/копченого шпондера тощо, і повна відсутність смачного сала Всі продають якесь польске жахливе лайно Як це може бути?
Мова, це також наша зброя
- Зольдатен
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 7476
- Зарегистрирован: 28 дек 2011, 11:13
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 1998 раз
- Поблагодарили: 4551 раз
Мій ніж та сало.
Кузьмич,
На західній Україні поширені різноманітні способи та рецепти приготування м’яса та сала способом коптіння, м’ясо витримують у всяких розсолах і сушать, сировялені та сирокопчнні… - неймовірно смачно…а сире сало ніяк не виготовляють, такі традиції
На західній Україні поширені різноманітні способи та рецепти приготування м’яса та сала способом коптіння, м’ясо витримують у всяких розсолах і сушать, сировялені та сирокопчнні… - неймовірно смачно…а сире сало ніяк не виготовляють, такі традиції
-
- Найфоман
- Сообщения: 753
- Зарегистрирован: 30 янв 2010, 10:02
- Откуда: Умань
- Поблагодарили: 4 раза
Мій ніж та сало.
Ви просто "фашисти" зі своїми фотками!!! Завтра йду на базар по сало! Правда зараз цінник близько 200 грн. за кіло у нас! кажуть в столиці до 600 грн. тягне. Це правда?
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8161
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2141 раз
- Поблагодарили: 1073 раза
Мій ніж та сало.
Вчора купив крижечка смачного, правда тоненький, на Володимирському по 200 грн, товарищ запитався скільки Генеральске - 600 грн. На тому тижні питав на Бон Базарі було по 300 звичайне.
Мова, це також наша зброя
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10141
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1196 раз
- Поблагодарили: 828 раз
Мій ніж та сало.
Плюси невеликих міст, нижчі ціни) У нас сало 140 гр. Не встиг сфотографувати свіже сало,жінка вже його пересипала перцем і ще якимось приправами.Частина пішла на шкварки до вареників.
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- logovodrakona
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 4427
- Зарегистрирован: 19 фев 2013, 19:56
- Откуда: Украина
- Благодарил (а): 660 раз
- Поблагодарили: 3279 раз
- toyboxx86
- Найфоман
- Сообщения: 1649
- Зарегистрирован: 01 апр 2018, 14:47
- Откуда: Одесса
- Благодарил (а): 221 раз
- Поблагодарили: 1709 раз
Мій ніж та сало.
norther, не травіть душу. Забув вже як то свято виглядає.
У нас в днями був тушняк пелтоненом з банки.
У нас в днями був тушняк пелтоненом з банки.
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6383
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2122 раза
- Поблагодарили: 4077 раз
Мій ніж та сало.
я пам'ятаю як ще в радянські часи, в діда, в селі (Черкаська обл),
збиралось до 10-15 людей. Чоловіки робили одне,
жінки - друге. І практично на цілий день, до вечора.
Починали з 5ї чи 6ї ранку. Але був якийсь певний настрій...
як справжнє свято. Це запам'яталося.
збиралось до 10-15 людей. Чоловіки робили одне,
жінки - друге. І практично на цілий день, до вечора.
Починали з 5ї чи 6ї ранку. Але був якийсь певний настрій...
як справжнє свято. Це запам'яталося.
- toyboxx86
- Найфоман
- Сообщения: 1649
- Зарегистрирован: 01 апр 2018, 14:47
- Откуда: Одесса
- Благодарил (а): 221 раз
- Поблагодарили: 1709 раз
Мій ніж та сало.
norther, присмак солонуватої теплої крові, розібрана туша під марльою шоб муха не сіла, соломкою шмалена шкура, і свіжина в казані на відкритому вогні і повна копта ковбаси і м'яса під холодний дим і по сто грам під горіхом.