Мій ніж та сало.
- Reineke
- Летописец форума
- Сообщения: 7855
- Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
- Откуда: Троя
- Благодарил (а): 1202 раза
- Поблагодарили: 2117 раз
Мій ніж та сало.
Я учился с молдованом одним, так я ему не разрешал с дому без сала приезжать Они ото в четыре пальца сало не понимают, и кабанчика не кормят кил до 200. Сало толщиной 1см максимум с маладова малдаванского кабанчика никакой мыльности, тягучести, и пр. вот как Urs говорит, просто тает во рту, я сцуко сок от него глотал предварительно пару раз прогнав между зубов Мы такой роскоши себе позволить не могем - заколоть несовершеннолетнего кабанчика
- vld
- Майстер хайку
- Сообщения: 4312
- Зарегистрирован: 19 окт 2009, 21:02
- Откуда: Рівне
- Благодарил (а): 4698 раз
- Поблагодарили: 2516 раз
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 3891
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 5724 раза
- Поблагодарили: 1899 раз
Мій ніж та сало.
Це більше від самого сала залежить, вірніше від того як годована свиня, а не від засолки. Мої родичі на Хмельниччині сало солять просто - пересипають великі шматки товщиною 4-8см грубою сіллю і в банку 3-літрову, без всіляких розсолів, маринадів і т.д. Банку до льоха або в холодільнік. Або також сіллю пересипати, в пергамент і в морозілку. Його потім як наріжеш - на язику тане. А від свиней, годованих преміксами, сало на смак як пінопласт, що би з ним не робив.Urs писал(а): ↑17 янв 2021, 15:47 Так и есть. Я всегда засаливаю мясистое свиное пузико. Так, чтобы 50/50 с мясом было. До недавнего времени вообще не признавал чистое белое сало. Не вкус, а консистенция. Но в прошлом году был в ресторанчике с одним москвичом. А он всегда кушает у нас сало, потому что у них этого просто нет. Ну или есть, но не повсеместно. Так вот в ресторане принесли чисто белое сало, тонко порезанное и так приготовлено, что в буквальном смысле таяло во рту. Я прибалдел тогда. Сам я так засаливать белое сало не умею, да и не пробовал этого делать. А вот с мясом умею и люблю.
- vld
- Майстер хайку
- Сообщения: 4312
- Зарегистрирован: 19 окт 2009, 21:02
- Откуда: Рівне
- Благодарил (а): 4698 раз
- Поблагодарили: 2516 раз
Мій ніж та сало.
Ну, тут багато теорій є. Навіть у моїй сім'ї (де є один веган ) вподобання різні. Батько вважає, що тільки свиня що не зловживала преміксами, вела ЗОЖ (бо інші швидко дохнуть від церозу і часу не мають на надбання потрібного САЛА), була до самої зустрічі зі швайкою, любима, чухана за вушком та звана "Борькою", може мати кошерне сало товщиною понад 10 см. Отже, товщина сала для нього є вирішальним критерієм. А жінці приніс раз сальця типу "генеральського", "як масло". Вона і сказала: "Що за хрень, сало, як масло?". Не пішло. Тобто, для гарантовано гарного сала треба: свиня (гарна), настрій(гарний),ніж (гарний) і крепкі АКСЕСУАРИ
Як нерозумно випрохувати те, чого можеш сам досягти.
- Зольдатен
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 7475
- Зарегистрирован: 28 дек 2011, 11:13
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 1997 раз
- Поблагодарили: 4551 раз
Мій ніж та сало.
vld
я категорично з вами не згідний, тут багато факторів, звісно грає вік та спосіб життя та годування свинки Пеппи))
проте головну роль відіграє не тільки спосіб життя а й спосіб приготування, особливо обсмаження! Визначних якостей у цьому на перший погляд простому ділі як обсмаження, на мій погляд, досягли фахівці із Черкаської префектури, віковічні традиції та таємні знання які передаються від покоління до покоління справжніх хатамото.
я категорично з вами не згідний, тут багато факторів, звісно грає вік та спосіб життя та годування свинки Пеппи))
проте головну роль відіграє не тільки спосіб життя а й спосіб приготування, особливо обсмаження! Визначних якостей у цьому на перший погляд простому ділі як обсмаження, на мій погляд, досягли фахівці із Черкаської префектури, віковічні традиції та таємні знання які передаються від покоління до покоління справжніх хатамото.
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8155
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2137 раз
- Поблагодарили: 1071 раз
Мій ніж та сало.
гарне сало навіть вишлядає як ГАРНЕ, я навіть не коштуючи інколи купляю
Мова, це також наша зброя
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6383
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2122 раза
- Поблагодарили: 4076 раз
Мій ніж та сало.
в мене дідова хата знаходиться між Черкасами та Чигирином.
Завжди, коли їдемо "на дачу", в Черкасах заходимо на базар за салом.
Воно таке... що не можна проїхати мимо не ставши на базарі.
тому
Завжди, коли їдемо "на дачу", в Черкасах заходимо на базар за салом.
Воно таке... що не можна проїхати мимо не ставши на базарі.
тому
погоджуюсь 100-500%!!!
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 10140
- Зарегистрирован: 14 июн 2010, 15:37
- Откуда: Червоноград
- Благодарил (а): 1195 раз
- Поблагодарили: 828 раз
Мій ніж та сало.
Я купую "бочок"-сало з м'ясною прослойкою.Шпигую часником,зверху різні приправи намазую,цибуля,перець,сіль.В пластиковий мішок і на ніч в холодильник.Потім в кулінарний рукав і варю 1 год.Після цього в духовку теж на годину.Коли сало остило,в холодильник.Ріжеться як масло і смачне виходить
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8155
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2137 раз
- Поблагодарили: 1071 раз
Мій ніж та сало.
Це не сало, а підчеревина. До речі її можна не варити, а залити гарячим розсолом (вода, сіль, спеції за смаком перець, лавровий лист тощо) і в банці залишити на два-три дні, також буде м'яка хоч губами їж.
Мова, це також наша зброя
- O.Phesun
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 6414
- Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
- Откуда: Буча
- Благодарил (а): 174 раза
- Поблагодарили: 352 раза
Мій ніж та сало.
аа пооотім його мона достать з банки і покласти в морозилку.. а наступного дня дістати.. взять гострого ножика + 200 грам горілки і зробити строганину..ну настругать тоненькими пасмами.. теж очєнь і очєнь..
О. О. Phesun
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 3891
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 5724 раза
- Поблагодарили: 1899 раз
Мій ніж та сало.
Нєєєє!
Мінуточку!
Мухи отдельно, котлєти отдєльно!
Свіже, солене сало - це одна річ. Крепко корисна для здоров'я своїми амінокислотами та іншим. Хорошому салу крім солі нічого не треба. Воно і так свій смак розкриває. Це як хороше свіже м'ясо - посмажиш його і ніяких спецій та маринадів не треба. А таке собі треба маринувати і спеції додавати.
Варений шпондер (сало з м'ясом, як в Ursa) - це вже зовсім інша річ. Також смакотіща, але користі від неї з точки зору вітамінів, як від свіжого сала, вже немає.
З огляду на позитивний вплив цього процесу на організм - називаю це "лікувальні процедури". Але жінка чомусь не погоджується.
P.S. З понеділка починаємо?!
Мінуточку!
Мухи отдельно, котлєти отдєльно!
Свіже, солене сало - це одна річ. Крепко корисна для здоров'я своїми амінокислотами та іншим. Хорошому салу крім солі нічого не треба. Воно і так свій смак розкриває. Це як хороше свіже м'ясо - посмажиш його і ніяких спецій та маринадів не треба. А таке собі треба маринувати і спеції додавати.
Варений шпондер (сало з м'ясом, як в Ursa) - це вже зовсім інша річ. Також смакотіща, але користі від неї з точки зору вітамінів, як від свіжого сала, вже немає.
Мені з села, як ріжуть кабанчика, дядько передає час від часу пару шматів сала, пересипаного грубою сіллю та перемотаного пергаментом. Я його в такому вигляді і зберігаю в морозилці, досить довго. Так от його витягаєш, як строганіну якутом (любим рєжиком) пластаєш, на бородинський хлібчик + краплю гірчички і під соточку і ВОГЕНЬ!
З огляду на позитивний вплив цього процесу на організм - називаю це "лікувальні процедури". Але жінка чомусь не погоджується.
P.S. З понеділка починаємо?!
- Reineke
- Летописец форума
- Сообщения: 7855
- Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
- Откуда: Троя
- Благодарил (а): 1202 раза
- Поблагодарили: 2117 раз
Мій ніж та сало.
Таки да, тоже окромя соли с салом больше ничего не смешиваю. Ценю именно вкус, запах, без лишних нот. Тут главное кусок правильный подобрать.
Рецепт номер раз к употреблению:
Сало, лук, белый хлеб, томатный сок и рюмка водки на столе
(Тут когда присытишся то можно уксус в блюдечко, для остроты)
Рецепт номер два:
Сало, чеснок, черный хлеб и рюмка водки на столе (без запивки))
И номер тры:
Свежее сало жареное на сковородке большими ломтями и пред концом его доводим с из чесночницы чесноком (Пахнет, сочное, необычное)
Другое употребление тоже приветствую но почему-то оно не так запоминающееся, хоть и вкусное по своему. Люблю классику К первому рецепту иногда картоха в мундире добавляется. Всё. Святая простота. Воняешь после этого знатно но надо чем-то жертвовать.
Рецепт номер раз к употреблению:
Сало, лук, белый хлеб, томатный сок и рюмка водки на столе
(Тут когда присытишся то можно уксус в блюдечко, для остроты)
Рецепт номер два:
Сало, чеснок, черный хлеб и рюмка водки на столе (без запивки))
И номер тры:
Свежее сало жареное на сковородке большими ломтями и пред концом его доводим с из чесночницы чесноком (Пахнет, сочное, необычное)
Другое употребление тоже приветствую но почему-то оно не так запоминающееся, хоть и вкусное по своему. Люблю классику К первому рецепту иногда картоха в мундире добавляется. Всё. Святая простота. Воняешь после этого знатно но надо чем-то жертвовать.
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 3891
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 5724 раза
- Поблагодарили: 1899 раз
Мій ніж та сало.
Точно, про картоху в мундірах забув! Ну . . . , тоді вже і капусти квашеної можна, а там і оселедець підтягнеться і . . . .
Дааа! А сьогодні пісна вечеря!
- Reineke
- Летописец форума
- Сообщения: 7855
- Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
- Откуда: Троя
- Благодарил (а): 1202 раза
- Поблагодарили: 2117 раз
Мій ніж та сало.
Я вообще любитель этого дела. Если в доме нет сала и яиц - жрать нечего Даже если холодильник будет забит колбасами, сырами, и др.
ПыСы: не, еще сметана особняком идет но то совсем отдельная тема, как грит супруга "мне не выгодно её покупать" я буду шарпать тот холодильник пока не добью ту литру или 0,5
ПыСы: не, еще сметана особняком идет но то совсем отдельная тема, как грит супруга "мне не выгодно её покупать" я буду шарпать тот холодильник пока не добью ту литру или 0,5
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 3891
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 5724 раза
- Поблагодарили: 1899 раз
Мій ніж та сало.
Reineke,
Слава, треба терміново якісь фотки ножів в салі викласти, а то ми тут про саме сало зафлудили
Зараз по гірчичнику хапнемо!
Слава, треба терміново якісь фотки ножів в салі викласти, а то ми тут про саме сало зафлудили
Зараз по гірчичнику хапнемо!
- Reineke
- Летописец форума
- Сообщения: 7855
- Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
- Откуда: Троя
- Благодарил (а): 1202 раза
- Поблагодарили: 2117 раз
Мій ніж та сало.
Та да я так на автоматизме балаболю, шо зомби уже, третью ночь спать по 3 часа, надо в кофейную тему переметнуться та мне больше на пользу будет.
Так как сегодня сала низзя но то что к салу можно Разбирайте хлопцы цыбулю
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 3891
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 5724 раза
- Поблагодарили: 1899 раз
Мій ніж та сало.
Згідний! Переходимо на каву.
Цибуля гарна! Я такої білої ще й не бачив. І хвости ще ще зелені . . . .
Це що свіжа? З парника?
Ядрьона на смак?
Цибуля гарна! Я такої білої ще й не бачив. І хвости ще ще зелені . . . .
Це що свіжа? З парника?
Ядрьона на смак?
- Urs
- Крутой Обзорщик
- Сообщения: 3112
- Зарегистрирован: 22 дек 2009, 16:13
- Откуда: Славутич
- Благодарил (а): 331 раз
- Поблагодарили: 570 раз
Мій ніж та сало.
Навіть уявляти варене сало не хочу. З дитячого садку травма. Борщ, тепле варене сало в ньому, діти блюють Тільки сало та сіль.
Последний раз редактировалось Urs 18 янв 2021, 14:28, всего редактировалось 2 раза.
- O.Phesun
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 6414
- Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
- Откуда: Буча
- Благодарил (а): 174 раза
- Поблагодарили: 352 раза
Мій ніж та сало.
варене сало -шикарна вэщ.. любим ножом ріжется товсто.. а тонко не ріжется)))
О. О. Phesun
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 8155
- Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 2137 раз
- Поблагодарили: 1071 раз
Мій ніж та сало.
Reineke,
комраде, при всій повазі, світлина не інформативна в плані саме сала для такого шмата треба б шкірочку та вид у зборку (зріз)
комраде, при всій повазі, світлина не інформативна в плані саме сала для такого шмата треба б шкірочку та вид у зборку (зріз)
Мова, це також наша зброя