Традиции и Современность

Самостоятельно изготовленные ножи и другие изделия
NorsMan
Сообщения: 0
Тут с: 23 ноя 2018, 05:22
Откуда: Latvija

Традиции и Современность

Сообщение NorsMan » 06 дек 2018, 08:55

Нож "LIVS" .Название проистекает от народности проживающей вдоль балтийского моря .
Сам нож чисто экспериментаторский. Выглядит странно но пользоваться можно.


Its my conception for bush-craft hunting knife .
Blade M-390 Cryogenic treatment.
Blade length :122 mm;
Blade width :30 mm;
Blade thickness: 4 mm;
Flat grind.
The blade is grind to 0.7 mm
Handle .Gun laminate "birch suvel + jeans"
Sheath kydex.

Изображение

Изображение

Изображение

Нож" SEILIS" Нож едс стандарт поход ,кухня.

Its edc fixed knife .

Blade M-390 Cryogenic treatment.
Blade length :100 mm;
Blade width :33.5 mm;
Blade thickness: 4 mm;
Flat grind.
The blade is grind to 0.9 mm
Handle carbon fiber .
Sheath holstex

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватара пользователя
O.Phesun
Наш человек
Наш человек
Сообщения: 1439
Тут с: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча

Re: Традиции и Современность

Сообщение O.Phesun » 06 дек 2018, 09:11

Товщина ручок біля 20 мм? Трохи за товсті по моєму. В високих місцях рукоятей, при такій товщині треба мать здорову лапу..ХХХ, щоб комфортно було тримать.
О. О. Phesun ::hi:::
Аватара пользователя
Nutty
Наш человек
Наш человек
Сообщения: 691
Тут с: 20 фев 2014, 21:26
Откуда: Маріуполь

Re: Традиции и Современность

Сообщение Nutty » 06 дек 2018, 09:23

NorsMan писал(а):Qr Bbpost Выглядит странно

та певно що :-D
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но и так сойдет
Аватара пользователя
митяй
Старожил
Старожил
Сообщения: 2562
Тут с: 05 авг 2011, 15:35
Откуда: Донецк, Украина

Re: Традиции и Современность

Сообщение митяй » 06 дек 2018, 09:30

Убрать кучу ненужных углов, толщину РК довести до разумных величин, и будут ножики. Пока что ИМХО - перевод материалов.
Я не злой, просто пишу без смайлов.
Аватара пользователя
O.Phesun
Наш человек
Наш человек
Сообщения: 1439
Тут с: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча

Re: Традиции и Современность

Сообщение O.Phesun » 06 дек 2018, 10:00

Мені ще мало віриться, що скошені назад до руки передні торці накладок, то така аутентичність.. справа в тому, що прямий або скошений вперед край ручки- це захист віт скалок при струганнї будь чого. а коли вони скошені назад, люба тріска при різкому й сильному різі буде стирчать або в пучці великого пальця, якщо він був на обусі або в мягкому місці між великим і вказівним пальцем. Не могли помоєму лісові народи того не знать і робить такі ручки.. хоча хто його знає тих древніх словян наляканих фіноуграми. :-D
Последний раз редактировалось O.Phesun 06 дек 2018, 10:09, всего редактировалось 1 раз.
О. О. Phesun ::hi:::
NorsMan
Сообщения: 0
Тут с: 23 ноя 2018, 05:22
Откуда: Latvija

Re: Традиции и Современность

Сообщение NorsMan » 06 дек 2018, 10:04

O.Phesun писал(а):Qr Bbpost Товщина ручок біля 20 мм? Трохи за товсті по моєму. В високих місцях рукоятей, при такій товщині треба мать здорову лапу..ХХХ, щоб комфортно було тримать.

Да так и есть .Незнаю под каким кошмаром я это придумал :smile:
Аватара пользователя
O.Phesun
Наш человек
Наш человек
Сообщения: 1439
Тут с: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча

Re: Традиции и Современность

Сообщение O.Phesun » 06 дек 2018, 10:12

то обчухайте їх трохи, хіба позно?
О. О. Phesun ::hi:::
NorsMan
Сообщения: 0
Тут с: 23 ноя 2018, 05:22
Откуда: Latvija

Re: Традиции и Современность

Сообщение NorsMan » 06 дек 2018, 10:37

Возиться с ним уже не буду. cvb34 Проше другие мысли внедрять ::hi:::
Аватара пользователя
Thorwald
Старожил
Старожил
Сообщения: 4778
Тут с: 17 сен 2007, 19:05
Откуда: Київ
Контакты:

Re: Традиции и Современность

Сообщение Thorwald » 06 дек 2018, 11:17

O.Phesun писал(а):Qr Bbpost в пучці великого пальця, якщо він був на обусі

палець на обусі при струганні - то зло. помітив, що так переважно роблять новачки. я своїх пластунів від пальця на обусі відучую
Аватара пользователя
O.Phesun
Наш человек
Наш человек
Сообщения: 1439
Тут с: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча

Re: Традиции и Современность

Сообщение O.Phesun » 06 дек 2018, 11:50

У другого ножа неминуче захочеться пальця покласти на обух, бо є відстань від края ручки до початку рк, А коли та відстань є, то чим дальше рука од пяти тим важче різать та й точність різу теж буде гулять , тому палець туди запроситься...от навіть на кухоннику, у якого є шия від ручки до початку клинка .. сир ріжеш і то тиснеш на обух над рк, тому шо так легше і рівніше. А тут спуски не од обуха.. спочатку почнеш жать, потім воно розколеться бистро і полізе в палець.
О. О. Phesun ::hi:::
Аватара пользователя
Thorwald
Старожил
Старожил
Сообщения: 4778
Тут с: 17 сен 2007, 19:05
Откуда: Київ
Контакты:

Re: Традиции и Современность

Сообщение Thorwald » 06 дек 2018, 15:04

O.Phesun, палець на кухоннику - дуже неправильно. треба вказівним та великим перехоплювати за п'ятку клинка. великий палець на обух дає хибне відчуття контролю та точності
Аватара пользователя
O.Phesun
Наш человек
Наш человек
Сообщения: 1439
Тут с: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча

Re: Традиции и Современность

Сообщение O.Phesun » 06 дек 2018, 15:23

Thorwald, звичайно великим пальцем не зручно тиснути вниз.. треба долонею.. і зверху на неї покласти живота..заходить як в масло і точно як. :-D
Я приклад з сиром привів більше для того, щоб проілюструвать думку про точки прикладання сил відносно рк.. а про яким пальцем не писав начебто. Залишається ще питання як же різать пятою, коли на ній пальці. Мені сподобалося гострою пяткой кришить все. Ну то таке. Ясно одне. Палець на обусі другого з показаних ножів, в небезпеці із-за скошених торців наклодок.
О. О. Phesun ::hi:::
Интернет-магазин бритв и аксессуаров, косметики для бритья Mr.Grey's


Вернуться в «Нож который я сделал сам»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость