Все почалось приблизно пів року назад коли прочитавши всі більш менш цікаві й свіжі теми 5-ї палати я подався на пошуки чогось цікавого й наштовхнувся на огляд ножика ЕКА Swede 92 від пана Фета, огляд дочитав з думкою про те що обов"язково придбаю такий ножик......... Та все якось не виходило то одне то друге та й не давав спокою факт що продається та Ека тільки у Медведя й ніде більше, в інтернет магазинах теж нічого не знайшов, підсвідомість малювала страшну цифру..... та все виявилось не так страшно, як тільки розвідка повідомила про ціну в 200 гривень було прийнято рішення покласти на вівтар першу пару й ножика таки придбав біля першої поклав й другу бо нічого не писав, тільки роздивлявся й клацав новою іграшкою. Єдине що у Медведя не виявилосьа ні 90 а ні 92 моделі :( тому довелось придбати 60-ту про що я ні краплі не жалкую.
Основна частина
Ножик виявився простий як клямка від дверей, ніяких склонаповнених пластиків й супер пупер сталюг - вуглецева сталь, латунь й бубінга... Зовсім не олімп сучасного ножового дизайну: простий клинок як на Віксах чи Венгерах, просте руків"я без частоколу підпальцевих виїмок, клинок візуально не продовжує жодну з лній на руків"я наче його просто взяли й встромили, здається що він зовсім до руків"я не пасує бо набагато вужчий та чомусь ножик сподобався й вже майже тиждень не підпускає до кишені Ендуру.

Клинок
Судячи зі спартанського опису ножика на його рідному сайті клинок виготовлений з вуглецевої сталі нажаль немає з чим порівняти та вже тиждень ріжу все що під руку попаде клинок продовж з шипінням шинкувати папір, під руку пападав сосновий брус, всіляка пластикова тара , картонні коробки й пакувальні стрічки, голив від самого початку на 4 зараз голити перестав взагалі та ми це виправимо

З однієї сторони напис EKA Swede, з іншої Swede 60 Pat Pend - патент сплачено?? Якщо так то кому?? Довжина клинку 94 мм, ширина найбільша 22 мм, товщина 2.75 мм. Сліду від вимірювання твердості не знайшов, може погано шукав...
Руків"я
Мабуть це те що найбільш мені подобається в цьом ножі просте й зручне, ніщо не ріже й не муляє, спочатку думав що буде заважати важіль бек локу та він десь губится й абсолютно не помітний. За основу йдуть дві латунні пластини товщиною 2 мм и шириною 12.5, обкладки виготовлені з бубінги дуже приєна деривина що наче світиться з середини теплим, м"яким світлом. Вся конструкція з"єднана двома основними втулками в які вкручуються латунні гвинти, втулка на якій обертається клинок сталева забув перевірити на предмет чи загартована чи ні при наступному ТО обов"язково перевірю.... Трохи здивувала пружина а саме її форма.... чому така ламана лінія для мене таємниця може є якийсь сенс та дуга як на мене булаб краще...

Частина остання
Коли вибирав ножика з двох екземплярів з бубінгою обидва мали повздовжній й поперечний люфти й при тому досить відчутні, після того як трохи затягнув гвинти поперечний люфт зник повністю та повздовжній хоч і зменшився та все одно досить відчутний й нічого з ним не зробиш бо така вже доля в бек локу. Другий суттєвий недолік й сором на голови шведських інженерів це контакт леза й пружини у складеному стані і як результат 3-4 мм рк вибуваютьз гри думаю, вклеїти в цьому місці якийсь обмежувач з деревини аби клинок впирався в нього а не в пружину. Поки що все буду дописувати по мірі надходження нових вражень. Єдине що знаю напевно це не остання моя Ека