Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
- inki
- Найфоман
- Сообщения: 1757
- Зарегистрирован: 27 янв 2013, 11:19
- Откуда: Малин Житомирская обл.
- Благодарил (а): 9 раз
- Поблагодарили: 76 раз
- Контактная информация:
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Автор фотографувати не вміє. Всі фото зроблені на електровафельницю. Будьте уважні!!!
Давненько нічого не писав, тому вибачайте.
В огляді спробую розповісти про виріб двох неймовірних українських майстрів:
Антона Шостака (Anton Shostak)
Олександра Порошина (Alexander Poroshyn)
Історія створення, не побоюсь цього слова, шикарного кухонного шефа почалась ще минулого літа.
Захотілось мені в роботу серйозний і головне великий шеф-ніж.
В голові давно сиділа моделька від Антона, яку я побачив коли відвідував його майстерню.
Прикладу тур з його майстерні:
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/ncjmC1RkfnE
Але хотілось спробувати відслєсарити то самому + намічалась поїздка в гості до Ярослава Грибінця, де і планувалось то все провернути.
Було куплено залізо марки 95х18ш розмірами 725*59*3,6 мм. Залізо бралось з запасом і недороге на випадок кривих рук з моєї сторони.
Залізо поїхало на шліфовку, рихтовку і тд, щоб бути хоч якось схожим на заготовку під ножик.
В результаті було отримано отакі дві заготовки, які і поїхали до Антона на термічну обробку з бубном, танцями і азотом.
Планувалось то все (контуровку, слєсарку і тд) робити "по кальоному", але я, так як не дуже розуміюсь в процесі виготовлення кухонних і взагалі ножів, був неправий і швидко поправлений Антоном.
Виявилось, що дерти то всьо по кальоному буде дуже довго і затратно, тому пан Шостак люб'язно запропонував вирізати форму ножа, щоб даремно не витрачати час і лєнти.
Я зразу згадав, того шефа, якого бачив ще в далекому 2017 році і попросив вирізати саме його, тільки з поправкою на довжину заготовки, а саме пропорційно збільшити розміри клинка і ручки.
В результаті старань майтра було вирізано, просвердлено, затермічено (з всякими термо-кріо циклюванням) і викупано в рідкому азоті два бланки клинків.
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/CmNuaaFixPQ
Поки то все купалось-нагрівалось був закуплений матеріал ручок. Вибір пав на мікарту Іспанського виробництва в кольорі Ocean Wave.
Мені дуже сподобався цей матеріал на роботах Василя Гошовського (Vasyl Goshovskyy), тому довго не думаючи замовив саме її.
Також було куплено пару лєнт для гріндера:
Після чого клинки поїхали до мене, щоб бути перетвореними на ножики, але, як кажуть "нє тут то била".
Поїздка до Ярика здвинулась не невизначений термін через купу роботи + деякі проблеми зі здоров'ям, потім новий рік, потім знову робота, потім знову здоров'я і тд. Коротше бланки та мікарта пролежали у мене з кінця листопада до початку травня. За цей час я неодноразово крутив те діло в руках і думав пробувати "дерти" то самому, але боявся зіпсувати ці прекрасні шматки металу, тому відкладав в сторону.
Так от, одного травневого вечора мене набрав Саша. Вийшло як завжди: "Привіт, маєш 2 хвилинки?" і ми проговорили години три
В цій розмові я сказав Саші, що маю два клинка під кухонники з серйозними ТТХ (350*52*3 та 3,2 мм).
На що Саша відповів (як виявилось потім, він просто недочув ): "Тю, та шо там слєсарить, відправляй забєцаю".
По гарячим слідам майбутня кухня була запакована в коробку і поїхала до славного міста Васильків.
Пан Порошин отримавши посилку приофігів чуть від розмірів, але "пацан сказал, пацан сдєлал".
Досить слів перейдемо до фото.
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife
ТТХ:
Загальна довжина - 350 мм
Довжина клинка - 225 мм
Довжина руків'я - 125 мм
Ширина клинка (в самому широкому місці) - 52 мм
Ширина ручки (в самому широкому місці) - 25 мм
Матеріал руків'я - мікарата + нержавійка на больстері
Товщина клинка - 2,99 мм, поступово зтоншується до кінчика
Товщина ручки - 14,08 мм
Сталь - 95х18ш
Спуски - прямі
Фініш клинка - ручний сатин
Зведення - 0,18 мм (кінчик 0,25)
Вага - 217 грам
Хвостовик зтоншено
Отримавши ножик і сказати, що я забалдєв, то нічого не сказати.
Дивишся на розміри і думаєш, що тяжкий. Береш в руки - легенький.
Виконання бездоганне. Все підігнано, фасочки зняті акуратно і де треба.
Особливо порадував сатин
Коротше БІМБА!
Ножик прийшов незаточений. Промірявши зведення, ширинку клинка і геометрію було прийнято рішення точити на 28 повних.
Так, як я не знав, яке "на смак" там залізо, то вирішив точити єльбором.
В заточці брало участь 4 єльбори (100,50,20,7 мікрон) та 2 притири з пастами (3 та 1 мікрон)
Враховуючи довжину закріпив його на три зажими в точилці і повалив.
Залізо виявилось досить тверде (не йде в порівняння з всяким потоковим залізом), але враховуючи зведення довго точити не довелось.
Близько години (з яких хвилин 25 то була робота на притирах) і ножик впевнено проходить мій стандартний тест на гостроту. Гудд
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/tmCfKAwmtaA
Після чого було порізано трохи мняска з цибулею.
Ножик ріже чотко, продукти особливо не липнуть до клинка, підкалування мінімальне.
В руці сидить гарно, фініш мікарти оптимальний (досить тонкий, щоб виглядало гарно, але не надто, щоб бути слизьким у руках).
Підсумовуючи все вище написане - я задоволений
Буду прощатись. Дякую за увагу.
З повагою Костя
Давненько нічого не писав, тому вибачайте.
В огляді спробую розповісти про виріб двох неймовірних українських майстрів:
Антона Шостака (Anton Shostak)
Олександра Порошина (Alexander Poroshyn)
Історія створення, не побоюсь цього слова, шикарного кухонного шефа почалась ще минулого літа.
Захотілось мені в роботу серйозний і головне великий шеф-ніж.
В голові давно сиділа моделька від Антона, яку я побачив коли відвідував його майстерню.
Прикладу тур з його майстерні:
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/ncjmC1RkfnE
Але хотілось спробувати відслєсарити то самому + намічалась поїздка в гості до Ярослава Грибінця, де і планувалось то все провернути.
Було куплено залізо марки 95х18ш розмірами 725*59*3,6 мм. Залізо бралось з запасом і недороге на випадок кривих рук з моєї сторони.
Залізо поїхало на шліфовку, рихтовку і тд, щоб бути хоч якось схожим на заготовку під ножик.
В результаті було отримано отакі дві заготовки, які і поїхали до Антона на термічну обробку з бубном, танцями і азотом.
Планувалось то все (контуровку, слєсарку і тд) робити "по кальоному", але я, так як не дуже розуміюсь в процесі виготовлення кухонних і взагалі ножів, був неправий і швидко поправлений Антоном.
Виявилось, що дерти то всьо по кальоному буде дуже довго і затратно, тому пан Шостак люб'язно запропонував вирізати форму ножа, щоб даремно не витрачати час і лєнти.
Я зразу згадав, того шефа, якого бачив ще в далекому 2017 році і попросив вирізати саме його, тільки з поправкою на довжину заготовки, а саме пропорційно збільшити розміри клинка і ручки.
В результаті старань майтра було вирізано, просвердлено, затермічено (з всякими термо-кріо циклюванням) і викупано в рідкому азоті два бланки клинків.
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/CmNuaaFixPQ
Поки то все купалось-нагрівалось був закуплений матеріал ручок. Вибір пав на мікарту Іспанського виробництва в кольорі Ocean Wave.
Мені дуже сподобався цей матеріал на роботах Василя Гошовського (Vasyl Goshovskyy), тому довго не думаючи замовив саме її.
Також було куплено пару лєнт для гріндера:
Після чого клинки поїхали до мене, щоб бути перетвореними на ножики, але, як кажуть "нє тут то била".
Поїздка до Ярика здвинулась не невизначений термін через купу роботи + деякі проблеми зі здоров'ям, потім новий рік, потім знову робота, потім знову здоров'я і тд. Коротше бланки та мікарта пролежали у мене з кінця листопада до початку травня. За цей час я неодноразово крутив те діло в руках і думав пробувати "дерти" то самому, але боявся зіпсувати ці прекрасні шматки металу, тому відкладав в сторону.
Так от, одного травневого вечора мене набрав Саша. Вийшло як завжди: "Привіт, маєш 2 хвилинки?" і ми проговорили години три
В цій розмові я сказав Саші, що маю два клинка під кухонники з серйозними ТТХ (350*52*3 та 3,2 мм).
На що Саша відповів (як виявилось потім, він просто недочув ): "Тю, та шо там слєсарить, відправляй забєцаю".
По гарячим слідам майбутня кухня була запакована в коробку і поїхала до славного міста Васильків.
Пан Порошин отримавши посилку приофігів чуть від розмірів, але "пацан сказал, пацан сдєлал".
Досить слів перейдемо до фото.
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife
ТТХ:
Загальна довжина - 350 мм
Довжина клинка - 225 мм
Довжина руків'я - 125 мм
Ширина клинка (в самому широкому місці) - 52 мм
Ширина ручки (в самому широкому місці) - 25 мм
Матеріал руків'я - мікарата + нержавійка на больстері
Товщина клинка - 2,99 мм, поступово зтоншується до кінчика
Товщина ручки - 14,08 мм
Сталь - 95х18ш
Спуски - прямі
Фініш клинка - ручний сатин
Зведення - 0,18 мм (кінчик 0,25)
Вага - 217 грам
Хвостовик зтоншено
Отримавши ножик і сказати, що я забалдєв, то нічого не сказати.
Дивишся на розміри і думаєш, що тяжкий. Береш в руки - легенький.
Виконання бездоганне. Все підігнано, фасочки зняті акуратно і де треба.
Особливо порадував сатин
Коротше БІМБА!
Ножик прийшов незаточений. Промірявши зведення, ширинку клинка і геометрію було прийнято рішення точити на 28 повних.
Так, як я не знав, яке "на смак" там залізо, то вирішив точити єльбором.
В заточці брало участь 4 єльбори (100,50,20,7 мікрон) та 2 притири з пастами (3 та 1 мікрон)
Враховуючи довжину закріпив його на три зажими в точилці і повалив.
Залізо виявилось досить тверде (не йде в порівняння з всяким потоковим залізом), але враховуючи зведення довго точити не довелось.
Близько години (з яких хвилин 25 то була робота на притирах) і ножик впевнено проходить мій стандартний тест на гостроту. Гудд
Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/tmCfKAwmtaA
Після чого було порізано трохи мняска з цибулею.
Ножик ріже чотко, продукти особливо не липнуть до клинка, підкалування мінімальне.
В руці сидить гарно, фініш мікарти оптимальний (досить тонкий, щоб виглядало гарно, але не надто, щоб бути слизьким у руках).
Підсумовуючи все вище написане - я задоволений
Буду прощатись. Дякую за увагу.
З повагою Костя
Последний раз редактировалось inki 12 июн 2020, 16:18, всего редактировалось 1 раз.
i've been working for a Devil too long
-
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 5598
- Зарегистрирован: 02 фев 2010, 16:57
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 409 раз
- Поблагодарили: 1255 раз
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
І ніж, і огляд . Робота викликає повагу. Такий меч і лише трохи більше 200 грамів. У ножі сподобалося все. Тільки собі такого б не брав , не комфортно мені різати великими шефами і лінію рк на кухонниках вибираю переважно рівну.
-
- Крутой Обзорщик
- Сообщения: 11577
- Зарегистрирован: 05 дек 2009, 20:51
- Откуда: Харьков
- Благодарил (а): 1797 раз
- Поблагодарили: 3281 раз
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Цікава історія створення ножів Дякую
Ножі гарні але, якісь вони, дуже здоровенні
Ножі гарні але, якісь вони, дуже здоровенні
ВiльнI люди мають зброю
- Cish
- Крутой Обзорщик
- Сообщения: 950
- Зарегистрирован: 11 июн 2009, 23:13
- Откуда: Кременчуг
- Благодарил (а): 689 раз
- Поблагодарили: 178 раз
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Костя, нож - огонь. Искренне поздравляю с желанной обновкой
Грехи других судить Вы так усердно рвётесь – начните со своих и до чужих не доберётесь.
- Explorer
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2568
- Зарегистрирован: 12 авг 2010, 23:09
- Откуда: Нетішин
- Благодарил (а): 764 раза
- Поблагодарили: 321 раз
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Шикарний ніж. Для такого і дощечку треба відповідних розмірів, щоб було де розігнатись)
- Himera
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2306
- Зарегистрирован: 10 фев 2012, 23:22
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 299 раз
- Поблагодарили: 443 раза
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Друже, дякую за огляд. Шикарний шеф. Якось треба буде ним спробувати порізати )
- stilet
- Крутой Обзорщик
- Сообщения: 4917
- Зарегистрирован: 23 авг 2008, 00:28
- Откуда: Lvov
- Благодарил (а): 485 раз
- Поблагодарили: 984 раза
- Контактная информация:
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Офігеть шаблюка , гарно зроблена . За огляд дякую !
- Kart
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 5650
- Зарегистрирован: 17 сен 2007, 17:43
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 713 раз
- Поблагодарили: 1714 раз
- Контактная информация:
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Ай, красиво!
Насилье точит сталь
Но сталь его не вечна
А ты душою крепче стали стань
Когда чиста душа,
А цели человечны
Рука крошит отточенную сталь
Но сталь его не вечна
А ты душою крепче стали стань
Когда чиста душа,
А цели человечны
Рука крошит отточенную сталь
-
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 3891
- Зарегистрирован: 08 апр 2018, 18:29
- Откуда: Львів
- Благодарил (а): 5724 раза
- Поблагодарили: 1899 раз
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Дуже гарний ніж!
На яку твердість термічили?
На яку твердість термічили?
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6383
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2122 раза
- Поблагодарили: 4076 раз
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
«Средний» шеф - то около 17 см, большой - 21 см. А 22,5 - это не намного больше 21.
Но да, правильно заметили: и правильного размера досточки и рабочей поверхности (стола) должно хватать под маневры.
Благодарю за историю создания, нож по другому воспринимается, как-то богаче...
хорошо знать, что приложили руки хорошие мастера. Здорово..,
Но да, правильно заметили: и правильного размера досточки и рабочей поверхности (стола) должно хватать под маневры.
Благодарю за историю создания, нож по другому воспринимается, как-то богаче...
хорошо знать, что приложили руки хорошие мастера. Здорово..,
- inki
- Найфоман
- Сообщения: 1757
- Зарегистрирован: 27 янв 2013, 11:19
- Откуда: Малин Житомирская обл.
- Благодарил (а): 9 раз
- Поблагодарили: 76 раз
- Контактная информация:
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Гребенщикова Наталия, немає за що, пані Наталія =)
Cish, Валерій, дякую.
Explorer, це точно. Вже думаю яку хотіти.
Himera, ти знаєш, я тебе завжди чекаю в гості
stilet,
Alex_LV, орієнтовно 60-61
norther, Вадим,
Cish, Валерій, дякую.
Explorer, це точно. Вже думаю яку хотіти.
Himera, ти знаєш, я тебе завжди чекаю в гості
stilet,
Alex_LV, орієнтовно 60-61
norther, Вадим,
i've been working for a Devil too long
- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8602
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2541 раз
- Поблагодарили: 1603 раза
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
огляд і труди в ньому порадували, результат шикарний, розмір цілком гуд, прям Робін Гуд
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
-
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2410
- Зарегистрирован: 17 сен 2015, 16:01
- Откуда: Ukraine
- Благодарил (а): 722 раза
- Поблагодарили: 640 раз
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
Очень красивый нож, красивый сатин . А рукоять не затонка?
- inki
- Найфоман
- Сообщения: 1757
- Зарегистрирован: 27 янв 2013, 11:19
- Откуда: Малин Житомирская обл.
- Благодарил (а): 9 раз
- Поблагодарили: 76 раз
- Контактная информация:
Poroshyn/Shostak wharncliffe kitchen knife. Огляд, таксказатб
7cross7, ні, як на мене
i've been working for a Devil too long
16 сообщений
• Страница 1 из 1